Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Final grandios la „Simfonia Focului”. Fireworks Design din Braşov a venit cu „arsenalul greu” și a câștigat competiția

Publicat

YouTube video
YouTube video

Duminică seara, s-a încheiat prima ediție a Festivalului „Simfonia Focului” de la Alba Iulia. A plouat și la propriu și la figurat. Pe cerul Cetății, a „plouat” cu artificii de toate culorile ale echipei de la Pyro Events Team – Fireworks Design din Braşov. Și cum spune o vorbă românească, „cei din urmă vor fi cei dintâi”, așa a fost și în cazul echipei din România. Compania pirotehnică a impresionat atât și jurații, cât și publicul, câștigând prima ediție a festivalului „Simfonia Focului” de la Alba Iulia.

 

 

Timp de 15 minute, cerul a fost „plin ochi” de artificii colorate sincronizate cu linia melodică. Decizia grea a revenit juriului, care a trebuit să desemneze cel mai bun show pirotehnic care s-a desfășurat pe cer în ultimele trei zile. Linia melodică, calitatea artificiilor, imaginea, culoarea sunt doar câteva dintre criteriile pe baza cărora specialiștii au analizat cele trei spectacole. Locul II a fost ocupat de Enigma Fireworks din Bulgaria, iar locul III de RG Lider din Polonia.

YouTube video
YouTube video


Unul dintre show-urile pirotehnice a primit și premiul de popularitate, prin intermediul publicului spectator care a venit în număr mare în Cetatea Alba Carolina. Pin SMS aceștia au putut vota timp de 30 de minute, între orele 22.45-23.15 cel mai frumos foc de artificii. Astfel, după finalizarea fiecărui foc de artificii aceștia au votat prin SMS cu tarif normal la numărul de telefon: 0730 240 777. Sistemul a contorizat doar mesajele primite în intervalul de timp 22.45-23.15.

Echipa favorită, care i-a lăsat cu gura „căscată” pe spectatori cu jocul de artificii a fost cea a României. În ciuda vremii de afară, aceștia au rezistat 15 minute în ploaie ca să vadă cel mai spectaculos show de artificii care a luminat Cetatea Alba Carolina.

În celelalte două zile și-au dat întrecere în arta pirotehnică RG Lider din Polonia și Enigma Fireworks din Bulgaria, două dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa. Astfel că pe locul II, potrivit punctajului juriului, dar și al voturilor publicului s-a clasat Enigma Fireworks din Bulgaria, iar pe locul III, RG Lider din Polonia.

Voturile publicului:

Locul I . Pyro Events Team – Fireworks Design din Braşov: 496 voturi

Locul II – Enigma Fireworks din Bulgaria: 363 voturi

Locul III – RG Lider din Polonia: 221 voturi.

Citește și FOTO – VIDEO: Show pirotehnic pe cerul Cetății Alba Carolina oferit de RG Lider din Polonia. Probleme tehnice la linia melodică

Citește și FOTO – VIDEO: „Feerie” de culori și muzică pe cerul Cetății Alba Carolina. Enigma Fireworks din Bulgaria a deschis „ SIMFONIA FOCULUI”

Duminică de la ora 22.30, cerul a luminat cu artificiile celor de la Pyro Events Team – Fireworks Design din Braşov. Compania organizează spectacole pirotehnice din 2006, manifestând atenţie specială detaliilor. A fost prezentă până acum la evenimente precum concerte, nunţi, competiţii sportive, coreografie pirotehnică, atât în ţară cât şi în străinătate (Malta, Munchen etc).

Spectacolele de artificii s-au sincronizat cu muzica aleasă de fiecare companie, dar și cu muzica impusă de juriul în primele 3 minute ale reprezentației. Este vorba despre opera lui Verdi.

La finalul spectacolului de artificii oferit de pirotehniștii români, juriul a exclamat: „Extraordinar! Cel mai frumos!”.

Cei patru jurați, Felicia Filip – soprană, Cristian Mihăilescu – regizor, Adrian Dăian – „Arme, explozivi și substanțe periculoase” – IPJ Alba și George Bălșan, reprezentant al Bergenbier au punctat reprezentațiile din ultimele trei zile.

Fiecare membru al juriului este specializat într-unul dintre criterii, pentru care va putea atribui maxim 40 de puncte, pentru restul putând acorda doar maxim 20 de puncte, în total maxim 100 de puncte.

1. Linia melodică și impactul emoțional al focului de artificii – specialist Felicia Filip

2. Sincronizarea pe muzică și calitatea efectelor – specialist Cristian Mihăilescu

3. Tehnic – calitatea, cantitatea și diversitatea artificiilor – specialist Adrian Dăian

4. Imagine și culoare – specialist George Bălșan.

Coloana sonoră a focurilor de artificii a fost difuzată inclusiv pe frecvența postului de radio local Atlas FM Alba Iulia – 99,7 FM, pentru ca persoanele care au avut vizibilitate spre focurile de artificii, dar nu s-au putut deplasa în Piața Cetății, să surprindă în ansamblu momentele.

Simfonia Focului” este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului se dorește a fi Cetatea Alba Iulia.

Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de trei zile pe parcursul cărora cerul cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (trei competitori în fiecare an).

O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști.

FOTO- VIDEO: Daniel BLOSS,  Raul BACIU, Raul KNALL, Horațiu MUNTEAN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax