Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peste 500 de joburi oferite la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi de la Alba Iulia. Cele mai căutate posturi

Publicat

20171020_105502 Agenţia  Judeţeană pentru  Ocuparea  Forţei de  Muncă  (AJOFM) Alba a organizat vineri, 20 octombrie, la Alba Iulia, începând cu ora 10.00, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. La eveniment, 20 de firme din județ au oferit 567 de locuri de muncă, dintre care aproximativ 70 pentru persoane cu studii superioare. Cele mai căutate posturi pentru persoanele cu studii superioare sunt cele de ingineri și IT-iști.

UPDATE: În cadrul evenimentului, 52 de absolvenţi au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă.

„Au fost contactate în vederea organizării și desfășurării acestei burse 127 de firme, au venit 20 dintre acestea, dar oferă locuri de muncă într-o cifră destul de mare. Mai precis, 567 de locuri de muncă sunt anunțate, dintre care 73 sunt dedicate persoanelor care au studii superioare. Pe studii superioare se caută foarte mult ingineri și IT-iști. Pentru munca necalificată se cere forță de muncă în diverse domenii, chiar fiind o perioadă de toamnă, în continuare se caută zugari, dulgheri, tâmplari”, a transmis directorul executiv al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Andrea Katona.

Aceasta a precizat că interesul este unul scăzut, mai ales în rândul tinerilor.

„Interesul, din păcate, este unul foarte scăzut, mai ales în rândul tinerilor. Noi ca și agenție recurgem absolut la toate pârghiile noastre legale și măsurile de a-i stimula pentru a opta pentru un job”, a precizat Andrea Katona.

YouTube video

Unul dintre cei care au venit vineri dimineața pentru a căuta un loc de muncă, în sala de conferinţe situată în Alba Iulia, strada Bucovinei, nr. 6 (Zona Piaţa Centru), a susținut că din păcate eveniment este „o păcăleală”, pentru că locurile prezentate de angajatori „nu sunt reale”. „Sunt locuri de muncă care sunt prezentate frumos și la fața locului dai de o mulțime de vicii de fond. Eu sunt economist și știu că nu există nicio șansă să mă angajez aici în Alba. Am terminat în Cluj-Napoca, am terminat la Babeș-Bolyai pe vremea lui Ceaușescu, dar nu am nicio șansă. (…) Există două feluri de posturi, pentru șmecheri și pentru fraieri. Dacă ai pile, poți să te angajezi într-un loc destul de bun, cu un salariu destul de decent. Dacă ar vrea cineva vreodată cu camera ascunsă, la un interviu, o să vadă adevărul”, a transmis Doru Jude.

Evenimentul s-a desfășurat în colaborare cu Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia şi Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”. Acţiunea are ca scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. La eveniment pot participa și celelate categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia, transmite AJOFM Alba.

Angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ se pot adresa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă deoarece, potrivit prevederilor Legii 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare beneficiază de subvenţii la încadrarea în muncă pe durată nedeterminată a acestor persoane. De asemenea, absolvenţii care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia de prime de încadrare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax