|

Noul timbru de mediu, eco-vigneta, rămâne la aprecierea primarilor. Proprietarii de mașini care și-au plătit taxa își vor primi banii înapoi

taxa timbru mediuNoul timbru de mediu, pentru care se va crea legislația necesară la ministerul Mediului în următoarele 2-3 luni, va fi, de fapt, o taxă pentru supraaglomerare, valoarea acestei depinzând de fiecare primărie. Autoritatea locală va calcula, în funcție de gradul de poluare, de infrastructura proprie și de alte criterii, în ce categorie se poate încadra eco-vigneta din zona respectivă, culoarea stickerului aplicat pe parbrizul mașinii fiind diferențiată pe aceste categorii.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin a declarat la Sibiu că primăriile pot lua decizia de a renunța cu totul la această eco-vignetă pentru zona lor, dacă vor considera că nu este nevoie:

“În perioada următoare vom identifica maşinile poluante şi vom avea câte un sticker de culoare diferită în parbrizul fiecărei maşini în funcţie de gradul de poluare. Asta nu înseamnă costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem. Dar crează premizele ca autorităţile publice locale, după ce vor face zonarea oraşelor, să poată să introducă. Dar m-aş bucura, ca ministru al Mediului, să am la fiecare intrare într-un oraş mai mare, o parcare în care orice cetăţean să poată să îşi lase maşina, să ia metroul, să ia o maşină electrică, să închirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul. Cred că înainte de a introduce taxe trebuie să creăm o infrastructură”, a adăugat ministrul.

Această “zonare” a orașelor trebuie făcută în cel mult 5 ani, începând din anul 2011, când a fost transpus în legislația noastră o directivă europeană. Prin acest plan de zonare, fiecare primărie își poate trasa intrările și ieșirile din oraș în funcție de infrastructura pe care și-o propune să o realizeze, parcări, sisteme de taxare și soluții pentru evitarea supraaglomerării.

Pe de altă parte, oficialul Guvernului a mai anunțat că proprietarii mașinilor care au achitat timbrul de mediu vechi, înainte ca această taxă să fie abrogată, își vor primi banii înapoi. Executivul va realiza un memorandum și va da o decizie privind restituirea sumelor încasate la bugetul de stat:

“Cum vom rambursa aceste sume, urmează să stabilim, printr-un memorandum pe care îl vom avea în săptămânile următoare pe masa Guvernului. Atât timp cât statul roman și-a permis să le încaseze, trebuie să le ramburseze. Statul a încasat acești bani în timp, nu cred că putem să-i rambursăm dintr-o data. Dar ar putea să dureze mai mult de un an, pentru că sumele sunt destul de mari”, a mai spus Daniel Constantin.

sursa: legestart.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553751avatar Publicat de pe 19 martie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Alex: Mda cica erau in misiune…… pai se ce daca erau in misiune.Soferul autospecialei…… cacat...
  • Free: Nu camere, radare in cascada. Drumul alba micesti e o pista de raliu si se circula si cu, 200km/h mai ales...
  • Cornel: Nici un detaliu nu e necesar ..sanatatea oamenilor este ,,neesentiala,,. Solicitati detalii despre...
  • contribuabilu: este c-ati votat cu shobolanii rosii? este ca v-ati gandit ca ramaneti lipiti de scaune? Amu’...
  • Costy: La salile Mercur. Mai exact sala Select. Si eu am fost la aceea nunta si nu am probleme.

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI