Connect with us
Publicitate

Actualitate

A crescut numărul îmbolnăvirilor cu RUJEOLĂ în judeţul Alba. Peste 120 de cazuri, până la mijlocul lunii aprilie. Care este situaţia vaccinărilor

Publicat

vaccin bebelusi Se înmulţesc cazurile de îmbolnăviri cu rujeolă în judeţul Alba. 125 de pacienţi cu această boală au fost înregistraţi până la mijlocul lunii aprilie, faţă de 96, în săptămâna anterioară, potrivit celor mai recente date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Cele mai multe cazuri, la nivel naţional, sunt la copii cu vârste între 1 an şi 4 ani, iar în judeţul Alba doar 37,5% dintre minorii de la această categorie de vârstă au fost vaccinaţi.

La nivel naţional, până în 14 aprilie, au fost 4.793 de cazuri, iar 21 de oameni diagnosticaţi cu rujeolă au decedat (5 în judeţul Arad, 5 în Timiş, 5 în Dolj, 3 în Caraş-Severin şi câte unul, în Călăraşi, Satu-Mare şi Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe, cele mai multe în Caraş Severin (943), Timiş (901) şi Arad (827). Majoritatea îmbolnăvirilor au fost la pacienţi cu vârste între 1 an şi 4 ani (1.857 cazuri).

„Această creştere bruscă arată că situaţia nu este sub control, de aceea medicii şi autorităţile sanitare locale trebuie să intensifice eforturile pentru vaccinarea copiilor sau reluarea imunizării în cazul celor care nu au schema completă de vaccin. Epidemia de rujeolă din România este consecinţa vizibilă a scăderii succesive a ratei vaccinării. Această epidemie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, citat de digi24.ro.

Ca măsură de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel naţional a fost organizată o campanie suplimentară de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi, potrivit CNSCBT.

În judeţul Alba, au fost vaccinaţi 60,9% dintre copiii cu vârste de 9-11 luni, 37,5% – copii între 1 şi 4 ani, 21,2% dintre copii cu vârste de 5-9 ani (respectiv 30,9% dintre cei care erau déjà vaccinaţi cu o doză).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul Peterliceanu

    sâmbătă, 15.04.2017 at 12:32

    Da, noi vitele ne pregătim de însemnare cu fier înroșit. Ce altceva mai vreți? Oare Cum a supraviețuit specia asta, având în vedere ca numai de prin „1800 toamna” au apărut vaccinurile?! Vaccinati-Va , însă aveți grija la trecerile de pietoni, sa nu scăpați de rujeola și sa va calce vreun țuț cu mașina. Va mai recomand sa citiți niște statistici publice de la Institutul Național de Statistica, în care sunt scrise negru pe alb niște cifre mult mai mari de îmbolnăviri cu rujeola , (prin 2008, 2009) când vaccinarea în România era peste 90% . Atunci nu a interesat pe nimeni…ca doar vaccinurile se vindeau și vitele erau cuminți. Mai apoi interesați-va în câte din tarile occidentale rata vaccinărilor a scăzut pe fondul a tot mai multor îmbolnăviri sau complicații cauzate de acestea (vaccinuri). De altfel în nici o tara europeana nu găsiți o schema de vaccinuri atât de stufoasa ca aici. În Austria de ex pana la vârsta de 3 ani poți sa nu faci nici un vaccin, ulterior putând alege variante de pana la 4 vaccinuri (care va asigur ca nu sunt achiziționate la prețul cel mai mic, din tari bananiere).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate