Eveniment
Acuzaţii de înşelăciune în plângerea CNADNR împotriva constructorului Autostrăzii Orăştie-Sibiu, pentru tronsonul Cunţa-Sălişte
CNADNR acuză constructorul celor 22 de kilometri de autostradă între Cunţa şi Sălişte de lucrări neautorizate, infracțiuni la legea privind calitatea în construcții și înșelăciune. Compania a depus plângere acum o lună la Tribunalul Sibiu, iar cauza a ajuns şi în atenţia DNA.
Constructorul este acuzat, printre altele, că ar fi folosit materiale de proastă calitate şi ar fi prezentat rapoarte trucate. Executantul ar fi întocmit rapoarte fals, prin care să arate că materialele folosite erau conforme cu standardele în vigoare, deși acestea ar fi fost de foarte slabă calitate.
În plângerea depusă de CNADNR şi obţinută de Digi24 se arată că pe porţiunea de autostradă care a fost demolată, italienii nu au săpat suficient pentru fundaţie, nu au pus stratul de piatra spartă şi nici nu au realizat corect drenajele pentru apă. A urmat asfaltul, pentru care nu au fost respectate grosimile straturilor şi nici gradul de compactare.
În ceea ce priveşte zonele afectate de alunecări de teren, cei de la CNADNR spun că italienii au ignorat rezultatele studiului care recomanda construirea a două tunele.
Referitor la această situaţie, experţii independenţi atrag atenţia că CNADNR a aprobat acele rapoarte pe care acum le reclamă.
Reprezentanții Impregilo un au comentat acuzațiile aduse, iar directorul care a supravegheat lucrările înainte de inaugurarea tronsonului Săliște-Cunța și-a dat demisia în urmă cu câteva luni
Potrivit contractului încheiat suma pentru realizarea celor 22 de kilometri de autostradă este de peste 604 milioane de lei, fără TVA. Constructorul a incasat deja 94% din bani. De precizat este faptul că pe lotul trei din această autostradă lucrările au fost subcontractate companiei italiene Collini, proiectantul lucrării fiind firma românească Tecnic.
sursa: digi24.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News