Educație
ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021: Modele de subiecte la proba scrisă, testul-grilă. Detalii pentru candidați
Peste 3.500 de candidați sunt așteptați la probele de concurs la admiterea la Academia de Poliție 2021, pentru cele 655 de locuri la buget. După finalizarea probelor de evaluare a performanțelor sportive, urmează proba scrisă – testul grilă.
Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la ordine și siguranță publică, la specialitățile poliție, poliție de frontieră, jandarmi, penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă.
AICI REZULTATE ADMITERE 2021 ACADEMIA de Poliție. LISTELE cu notele înainte de contestații
La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri.
La Facultatea de Pompieri, sunt 223 candidați pe 48 de locuri la instalații de construcții.
Vezi LISTA candidaților înscriși admitere Academia de Poliție 2021.
Probele de concurs (traseul practic-aplicativ și proba scrisă de verificare a cunoștințelor) se susțin în centrele zonale de selecție.
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 16 – 22 august 2021, iar proba de evaluare a cunoștințelor se susține în perioada 25 – 26 august 2021.
Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în perioada 28 – 29 august 2021 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.
Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă, în perioada 31 august – 19 septembrie 2021
Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” la data de 22 septembrie 2021.
CENTRE ZONALE DE SELECȚIE
Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea, candidații la frecvență redusă, candidații ANP, precum și candidații MApN pentru proba de verificare a cunoștințelor;
- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
- Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești pentru toți candidații înscriși la Facultatea de Pompieri.
CALENDAR ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021
16-22 august 2021: proba de evaluare a performanței fizice și afișarea rezultatelor
25-26 august 2021: probele scrise
28-29 august 2021: depunerea contestaţiilor la probele scrise – exclusiv online (la adresa admitere@academiadepolitie.ro), la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”
31 august – 19 septembrie 2021: examinarea medicală, inclusiv soluționarea contestațiilor; candidații cuprinși în listele provizorii în categoria celor care au promovat proba scrisă după soluționarea contestațiilor se vor prezenta la unitățile de recrutare în vederea întocmirii fișei medicale; transmiterea de către unitățile de recrutare a concluziilor examinării medicale
22 septembrie 2021: afișarea rezultatelor definitive ale candidaților declarați ”ADMIS”
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice
Evaluarea performanței fizice a candidaților constă în parcurgerea, în întregime, a traseului practic-aplicativ și a elementelor care îl compun (12 obstacole), prin abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită.
Este declarat „promovat” candidatul care finalizează proba și îndeplinește baremul minim (timpul final) de 3’20”.
Proba de evaluare a cunoştinţelor – TESTUL-GRILĂ
Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi constă în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină.
Candidatul poate opta doar pentru una din următoarele discipline: Limba engleză, Limba franceză, Limba germană şi Limba spaniolă).
Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Pompieri constă în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate).
Testul grilă se elaborează sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul disciplinelor. Întrebările din chestionar se întocmesc, se evaluează şi se notează separat, pe discipline.
Timpul alocat desfăşurării probei este de 4 ore.
Vezi ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021: Proba sportivă și proba scrisă. Toate detaliile pentru candidați
Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci).
MODELE de SUBIECTE pentru proba scrisă – test grilă – Admitere Academia de Poliție 2021:
Facultatea de Poliție
Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”)
Facultatea Poliţie de Frontieră
Facultatea de Jandarmi
Facultatea de Pompieri
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News