Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LICEU 2016 în ALBA: Peste 300 de locuri rămase libere după ultima etapă de repartizare, majoritatea la şcoli profesionale

Publicat

elevi

elevi liceu1 Peste 300 de locuri la liceele şi şcolile profesionale din Alba au rămas libere, după cele trei etape de repartizare a elevilor în cadrul admiterii 2016. Cele mai multe sunt la şcoli profesionale.

Din datele centralizate la IŞJ Alba şi transmise de inspector şcolar general adjunct Dan Cherecheş, după a treia etapă din cadrul admiterii la liceu în 2016, din cele 187 de locuri disponibile la liceele din judeţ, au fost ocupate 65, iar 122 au rămas libere. La şcoli profesionale, din cele 198 de locuri, au fost ocupate doar 10. Un număr de 75 de elevi au participat la a treia repartizare, în perioada 1-2 septembrie, după ce şi-au dat corigenţele sau au rămas nerepartizaţi la etapele anterioare.

Potrivit metodologiei, clasele se pot forma cu un număr minim de 15 elevi.

Din statistica IŞJ, reiese că la licee tehnologice au rămas cele mai multe locuri neocupate. Câteva exemple sunt Liceul Tehnologic Sebeş – 52 locuri rămase libere, majoritatea la specializările industrie textilă şi pielărie, respectiv tâmplar universal; Liceul Tehnologic “Timotei Cipariu” Blaj – 31 locuri libere (rectificator, lăcătuş mecanic, electrician), Liceul Tehnologic Jidvei – 29 de locuri libere (specializarea Agricultură sau mecanic agricol), Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni – 26 locuri libere (calificările pădurar, tricoter confecţioner sau specializarea electrician); Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir – 24 locuri rămase libere, specializări Filologie sau Ştiinţele naturii; Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud – 24 locuri rămase libere (specializările agricultură şi horticultor); Liceul German Sebeș – 23 locuri libere, specializarea Ştiinţele Naturii (germană), Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” Albac – 17 locuri libere (lucrător în agroturism), Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni – 15 locuri libere (ospătar, chelner, vânzător); Liceul Tehnologic Ocna Mureş – 12 locuri libere (lăcătuş mecanic şi electrician).

Din datele IŞJ Alba, în a doua etapă de repartizare computerizată au participat 24 de elevi, cărora li s-au alăturat alţi 6 care au optat pentru profil vocaţional. Potrivit centralizării MECŞ, sunt 9 candidaţi repartizaţi, cu excepţia profilului vocaţional, astfel că au mai rămas libere 180 de locuri la licee din Alba.

Vezi şi REZULTATE ADMITERE LICEU 2016, a doua repartizare computerizată, publicate de Ministerul Educaţiei. Lista cu locuri neocupate din Alba

În urma primei repartizării computerizate, din 19 iulie, în cazul învățământului profesional (de stat și particular), dintr-un număr total de 616 locuri, au rămas libere pentru etapa a II-a un număr de 339 locuri. În ceea ce privește învățământul vocațional, în urma repartizării computerizate au rămas libere un număr de 55 de locuri, dintr-un total de 224 locuri.

Citește și ULTIMA MEDIE cu care s-a intrat la cele mai importante LICEE din ALBA. REZULTATE REPARTIZARE computerizată 2016, pe EDU.RO

Conform statisticii publicate pe EDU.RO, în urma primei repartizări computerizate, din cele 1.988 de locuri pentru admitere liceu 2016 în Alba mai erau libere 189 de locuri, majoritatea la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir (30), Colegiul Național „David Prodan” Cugir (28) și Liceul German Sebeș (23).

Reamintim că înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi, pentru care se aplică prevederile specifice menţionate în prezenta metodologie) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75 la sută şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, cu o pondere de 25 la sută. De anul viitor, ponderea mediei va fi doar de 20 la sută.

Vezi şi NOUTĂŢILE anului şcolar: 20% ponderea mediei la admitere liceu, prag eliminat pentru contestaţii la examene şi alte modificări

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax