Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări pentru gestionarea fondurilor PNRR: peste 500 de posturi. Cum justifică ministrul creșterea numărului de personal

Publicat

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene va face angajări pentru gestionarea fondurilor din PNRR. Este vorba despre peste 500 de posturi. Ministrul Marcel Boloș explică de ce este nevoie de personal.

Potrivit acestuia, bugetul gestionat va fi de trei ori mai mare, dar numărul personalului va crește cu aproximativ 30 %.

Vezi și Mii de posturi noi aprobate la MAI. Locuri libere în structurile din Poliție, Jandarmerie, Pașapoarte și Imigrări

Marcel Boloș a spus că, potrivit structurii organizatorice aprobate de Guvern, numărul de posturi la minister va fi de 1.943.

„Dacă în perioada de programare 2014-2020 am avut un buget de 24 de miliarde de euro pe care l-am gestionat cu 1.407 funcţionari, acum bugetul pe care îl gestionează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este de 96 de miliarde de euro.

Asta înseamnă de trei ori creştere a bugetului şi am propus o creştere a numărului de personal implicat în gestionarea bugetului pe care l-am menţionat, respectiv numărul de posturi în cadrul structurii organizatorice aprobate de către Guvern este de 1.943.

E de fapt numărul de posturi cu care vom gestiona cele 96 de miliarde de euro. Deci un buget de trei ori mai mare şi o creştere a numărului de personal cu aproximativ 30%”, a declarat Marcel Boloș la finalul ședinței de Guvern de luni.

Sistemele de management și control, obligatorii

Acesta a mai spus că sistemele de management și control sunt obligatorii.

„Cerinţele acestea care ţin de politica de coeziune, dar şi de PNRR impun ca fiecare din bugetele menţionate să aibă la bază un sistem de management şi control, respectiv dacă fiecare program operaţional are un sistem de management şi control, la fel şi PNRR are de asemenea un sistem de management şi control specific, încât funcţiile care privesc sistemul de management şi control de la evaluare, proiecte, nereguli, verificare achiziţii publice, toate acestea trebuie să fie asigurate prin operaţionalizarea structurilor organizatorice.

În caz contrar, România riscă ca plăţile sau programele operaţionale sau, de ce nu, chiar întreruperea programelor operaţionale. E dreptul Comisiei de a solicita acest lucru, în situaţia în care aceste sisteme de management şi control nu funcţionează conform cerinţelor şi standardelor UE”, a precizat ministrul.

El a amintit că PNRR nu are cofinanțare.

„Să nu uităm că PNRR nu are cofinanțare. Deci, asta presupune că 100% din cheltuieli se decontează de la CE, spre deosebire de politica de coeziune, unde 15% trebuie să pui cofinanțare.

Ori, din acest punct de vedere statul român cheltuie cu aceste structuri organizatorice pe care le are în cadrul PNRR o sumă nesemnificativ de mică raportat la 29 de miliarde de euro, mi se pare că este un efort foarte mic în raport de avantajele foarte mari pe care le avem”, a adăugat Marcel Boloș, potrivit Mediafax.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 24.05.2022 at 14:28

    Mai sunt proşti prin partide care să nu aibă de lucru ? Nu cred, dar acum vin din urmă neamurile, afinii şi tot felul de şcolaţi în faţa calculatorului. Acum să te ţi la prostii fără număr şi apoi banii îndărăt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax