Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă a Consiliului Judeţean Alba, la Ocna Mureş. S-a aprobat documentaţia pentru amenajarea bazei de agrement din oraş

Publicat

Ocna Mures air7 Consilierii judeţeni din Alba au fost „în delegaţie”, pentru şedinţa ordinară, joi, 24 septembrie, de la ora 11.00. Întâlnirea a avut loc la Ocna Mureş, la Casa de Cultură ” Ion Sângerean”. Au avut de votat, printre altele, acordul de asociere între CJ Alba şi CL Ocna Mureş, în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru obiectivul de interes comun ”Amenajare bază de tratament și agrement în Ocna Mureș”.

UPDATE: Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate de consilieri. S-a discutat despre nodul Decea din proiectul Autostrăzii Sebeş-Turda, care va permite mobilitatea locuitorilor din Ocna Mureş spre alte locaţii din judeţ, unde lucrează, dar şi despre faptul că autostrada va permite dezvoltarea economică a zonei.

De asemenea, s-a vorbit despre planurile administraţiei locale pentru baza de agrement, cu ştrand, parc de agrement, infrastructură pentru biciclete, dar şi trasee mountain-bike.

Primăria doreşte şi amenajarea lacurilor cu apă sărată din oraş, însă trebuie reglementată situaţia juridică a terenurilor pentru a fi posibilă accesarea fondurilor de finanţare.

Reamintim că, din precizările de anul trecut ale administraţiei locale de la Ocna Mureş, investiţia pentru băile sărate de la Ocna Mureş se ridică la 7,5 milioane de euro. „Este un proiect foarte fumos, care include bazine, săli de tratament, pentru că se doreşte îmbinarea agrementului cu tratamentul. Include inclusiv amenajarea unui drum de 1,5 km până la aceste băi”, declara primarul Silviu Vinţeler.

Citeşte şi Investiţii la Ocna Mureş. Milioane de euro din fonduri europene pentru construirea băilor sărate. LISTA obiectivelor finanţate din bugetul local

Proiectul ordinii de zi:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii dreptului de administrare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba asupra bunului-spațiu ”sală de ședințe” , în suprafață utilă de 171,60 mp, situat la parterul imobilului din municipiul Alba Iulia, B-dul. 1 Decembrie 1918, nr.68, precum și a încetării dreptului de administrare al acestei instituții asupra bunului-spațiu, în suprafață utilă de 24,70 mp, situat în imobilul ”clădire birouri” din municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazul, nr.2-4.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de administrare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba asupra bunului imobil în care funcționează Centrul de tip familial Teiuș, situat administrativ în orașul Teiuș, str. Clujului, nr. 141, proprietate publică a Județului Alba.

3. Proiect de hotărâre privind însușirea noilor valori de inventar ale unor bunuri culturale, rezultate ca urmare a clasării sau restaurării acestora, precum și a Listei cu bunurile culturale care vor fi exportate temporar în Muzeul Universității din Bergen – Norvegia, în cadrul Proiectului Museikon.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii Județului Alba prin Consiliul Județean Alba, în vederea constituirii Asociației pentru Dezvoltare Socio-Economică Alba (va asigura sustenabilitatea Proiectului „Oportunități sporite pentru șomeri și persoanele în căutarea unui loc de muncă în regiunile Centru și Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă”, selectat pentru finanţare POSDRU pe doi ani; 300 lei din bugetul propriu aport la patrimoniul Asociaţiei; membri: CJ Alba, UAB, Universitatea Politehnică Timişoara, Parcul Industrial Cugir; sediul va fi la Cugir, pe strada Victoriei nr. 8A; asociaţia va realiza proiecte pentru finanţare din fonduri europene; patru membri AGA, preşedinte Emil Muntean)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice pe anul 2016 pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Alba și instituțiile publice din subordine.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei și a Statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Regulamentului de organizare și funcționare al Teatrului de păpuși ”Prichindel” Alba Iulia.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei, Statului de funcții și Regulamentului de organizare și funcționare ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Alba.

9. Proiect de hotărâre privind abrogarea Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 169 din 25 septembrie 2013.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de urgență pentru asigurarea continuității serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, având în vedere Sentința civilă nr. 16711 din 17.12.2013, pronunțată de către Tribunalul Cluj în Dosarul nr. 10400/117/2013 (se prelungeşte valabilitatea licenţelor de transport şi contractele de delegare până în 31 decembrie 2015).

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea suplimentării cotizației Județului Alba la Asociația” Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj”, pe anul 2015 (200.000 lei)

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea suplimentării cotizației Județului Alba la Asociația ”Handbal Club Alba-Sebeș”, pe anul 2015 (100.000 lei)

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea suplimentării cotizației Județului Alba la Asociația ”Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir”, pe anul 2015 (20.000 lei)

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea standardului minim de cost/zi pentru serviciile sociale acordate în comunitate, organizate ca adăposturi de noapte (pentru perioada 1 aprilie – 31 octombrie: 21 lei/zi/beneficiar x 214 zile = 4.494; pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie 27 lei/zi/beneficiar x 151 zile = 4.077 lei)

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de asociere între Județul Alba prin Consiliul Județean și Orașul Ocna Mureș prin Consiliul Local, în vederea întocmirii Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru obiectivul de interes comun ”Amenajare bază de tratament și agrement în Ocna Mureș ” (valoarea estimată a Acordului de asociere este 150.000 lei, reprezentând cheltuielile necesare realizării Studiului de fezabilitate şi Proiectului tehnic pentru obiectivul de interes comun „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”).

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea de către Consiliul Județean Alba a modificării prevederilor clauzei 3 și a clauzei 8 din Acordul de asociere nr.7231/7851/2015, între Județul Alba prin Consiliul Județean și Municipiul Blaj prin Consiliul Local, în vederea realizării în comun a obiectivului ”Amenajare bază de agrement în Municipiul Blaj” (valoarea acordului de asociere este de 4.630.988 lei fără TVA reprezentand toate cheltuielile necesare realizarii obiectivului “Amenajare baza de agrement în Municipiul Blaj”, incepand cu proiectare, dirigentia de santier si cotele catre Inspectoratul de Stat in Constructii, inclusiv valoarea efectiva a realizarii investitiei rezultata in urma procedurii de achizitie publica , alte cheltuieli legale, legate de realizarea obiectivului de investitii)

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului Adițional nr.8 la Acordul de Participare nr.14307/5104/499/06.07.2006, încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Municipiul Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia (acordul se prelungeşte cu o lună)

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea garantării împrumutului bancar ce se va contracta de către Societatea ”Parcul Industrial Cugir” S.A. (credit de 800.000 de lei de la BCR pentru modernizarea unei hale cu trei nivele; se pune în garanţie sediul administrativ PIC)

19. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Județului Alba, a bugetului propriu al Județului Alba, a bugetului fondurilor externe, nerambursabile și a bugetelor instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax