Eveniment
Atenție, cad ziduri când bate vântul: Peretele exterior al unui bloc de patru etaje din Alba Iulia s-a prăbuşit în stradă
O vijelie de 10 minute şi câţiva picuri de ploaie. Doar de atât a fost nevoie pentru a decoperta peretele lateral al unui bloc de patru etaje din Alba Iulia.
Sub soganul „Calitate pentru Căminul tău”, o firmă de amenajări exterioare-interioare din municipiu a taxat locatarii unui bloc cu suma de 14.200 de lei pentru realizarea izolaţiei exterioare a clădirii, dar lucrărille nu au rezistat nici trei ani.
Scurta furtună ce s-a abătut joi asupra municipiului nostru a lăsat fără un perete Blocul 40 de pe strada Vasile Goldiş, nr. 20 din Alba Iulia, sub privirile îngrozite ale locatarilor, care au suportat investiţia din buzunarele personale.
În anul 2008, firma „Genco Activ” SRL, cu sediul în Alba Iulia pe strada Brânduşei, nr. 39 a fost angajată pentru realizarea lucrărilor de izolaţie. Încă de la început, locuitorii apartamentelor au constatat şi reproşat executanţilor mai multe deficienţe la realizarea peretelui.
Pentru liniştea acestora, firma a eliberat în 15.11.2008 un certificat de garanţie şi a asigurat că nu vor exista nici un fel de probleme.
Joi, problemele au apărut, doar că nici un reprezentat al firmei nu a mai fost de găsit: „I-am căutat pe cei de la Genco Activ, dar ni s-a spus că firma nu mai există. Mâine ne vom prezenta la Protecţia Consumatorului pentru a face o sesizare”, ne-a explicat o locatară a blocului.
Din fericire, niciun trecător nu s-a aflat la acea oră în apropierea blocului, iar neseriozitatea unor societăţi comerciale din oraşul nostru a provocat, de această dată, doar o sperietură serioasă şi pagube materiale.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Popescu
vineri, 03.06.2011 at 21:34
Dupa cum se vede, nu au pus nici macar un diblu de plastic, desi au scris lucrul asta in certificatul de garantie. Toata izolatia este compromisa..
paul
sâmbătă, 04.06.2011 at 11:40
Nu este vorba de dibluri . Aici nu s-au respectat mai multe lucruri . In primul rand fatadele vechi inglobeaza in stratul superficial o cantitate foarte mare de praf. Acest praf a oprit aderenta la vechea fatada. Lipirea placilor pe turte fara conturul placii este o alta cauza a acestui accident. Si bineinteles si lipsa diblurilor de ancorare mecanica. Realitatea este trista si mai sunt multe astfel de cazuri. Aici este si vina beneficiarilor pentru ca nu se documenteaza cum se realizeaza corect acest sistem de izolatie, ce materiale trebuiesc folosite. Noi romanii in general punem un mare accent pe costuri si pretul cel mai mic.Aceste lucrari nu se fac pentru un an ci pentru zeci de ani. De aceea un lucru de calitate executat corect va costa mai mult. Trebuie sa te gandesti bine pentru ca in general copii se joaca in jurul blocului unde locuiesc. O asemenea suprafata desprinsa poate ajunge la peste o tona. Si nu ma feresc, lucrez in domeniu si am vazut ce fac romanii pe casele lor , proprietate, asa ca imaginati-va ce fac romanii pe casele pe care le scot apoi la vanzare.
dreptul
luni, 06.06.2011 at 14:28
spre complectarea de mai sus vin si eu cu o precizare cate firme de acest profil sunt autorizate, a fost vreodat vreun inspector in teren sa verifice daca muncitori acestea au certificate de calificare, va zic eu majoritatea as meserias in tara asta dar cand ai vb de socoteala nici unul, eu am avut prilejul sa asist si sa ma documentez exact cum sta treaba la o firma de specialitate in elvetia , este cu totul diferit de ceea ce se face acolo, aici as meserias ca stiu sa lipsc o placa pe perete dar nimeni nu stie ca acel pere trebuia curatat tratat cu un grund de amorsaj de dibluri cel putin 5 pe o placa de multe altele. etc …..asa va trebuie daca faceti luctrari cu firme fantoma. si am zis tot