Connect with us
Advertisement

Administrație

AUDIENŢE ONLINE: Despre lucrările la drumuri în Miceşti, şobolani în Parcul din Cetate şi cântăreţi pe Bulevardul Transilvaniei

Publicat

Răspunsurile transmise de Primăria Alba Iulia privind sesizările din secţiunea „Audiente Online” Alba24 se referă de această dată la stadiul lucrărilor la carosabil din Miceşti, persoane care cântă pentru bani pe stradă, în zona Bulevardului Transilvaniei şi iluminat public, respectiv loc de joacă în Oarda de Jos. De asemenea, au fost aduse precizări referitoare la amenajarea unei gări a mocăniţei în zona în care a fost amplasată locomotiva, în centru, şobolanii din Parcul Cetate, amenajări de trotuare în zona gării şi în Cetate.

Întrebare de la: Popa Ilie. Subiect: Miceşti

“Este bătaie de joc ce se întâmplă cu drumul în Miceşti. Eu înţeleg că nu primăria face lucrarea, dar cred că au şi ei ceva de zis, dacă vor. Întrebarea este când se asfaltează drumul, că deja oamenii sunt sătui. Acolo nu se mai lucrează sau au fost abandonate lucrările? Presa, întrebaţi şi voi, că poate îi interesează, atunci faceţi şi voi un subiect legat de tema asta.”

Răspuns: “Termenul la care lucrarea trebuie să fie finalizată este martie 2013.”

 

Întrebări De la: Călin. Subiect: cântăreţii de pe Bulevardul Transilvania

“Ţin să vă mulţumesc pentru rezolvarea problemei cu fântâna de pe Bulevardul Transilvania şi pentru timpul foarte scurt în care a fost soluţionată. Revin de această dată cu alte probleme din zonă.

1. Un spaţiu de joacă pentru copii lângă Grădiniţa nr. 11, care a fost amenajat de curând arată ca după un război al babuinilor. Gardul care împrejmuieşte acest spaţiu este pur şi simplu smuls de la loc, e plin de hârtii şi, mai ales, de PET-uri care numai suc natural nu au conţinut. E vorba de sticle de bere care au fost lăsate abandonate de către copii? Mi-e foarte greu să cred asta.

2. Cântăreţii de pe Bulevardul Transilvania. Unul este venit de curând şi are în dotare un acordeon, la care cântă pentru bani, adică cerşeşte. Nu contează ora la care cântă, pentru maximă audienţă interval orar 13-15. Îl aud din casă, deşi stau la etajul opt. Alt cântăreţ în zonă se crede pe scenă şi lălăie de fiecare dată când primeşte o sticlă de bere la doi litri. L-am mai trimis la plimbare ocazional, dar nu pot lua atitudine ca şi când sunt om al legii. Şi mai este încă un cântăreţ, un violonist de data asta, care <o scârţâie> pur şi simplu. Nu contează ce oră este, ei îşi fac numărul. Dacă nu toţi într-o zi, măcar de doi tot avem parte. Ar fi bine dacă am avea parte de o mică patrulă în zonă.”

Răspuns:

“1. S-a dispus refacerea locului de joacă şi înlocuirea gardului.

2. Cel puţin unul din cei pe care i-aţi amintit are autorizaţie de liber profesionist şi poate cânta în afara orelor de linişte. Poliţia Locală va lua măsuri în ceea ce priveşte respectarea acestui program.”

 

Întrebare de la: Crăciun Tiberiu. Subiect: Strada Dumbrăviţei – Oarda de Jos

“În urmă cu câteva zile, prin intermediul <Audienţe online>, am adresat primăriei întrebarea: se poate suplimenta reţeaua de iluminat stradal cu încă un bec pe strada Dumbrăviţei, la ieşire din Oarda de Jos? Deocamdată nu am primit răspuns la întrebare, însă sper ca, de această dată, să aveţi amabilitatea să clarificaţi această problemă. De asemenea, doresc să vă aduc la cunostinţă că locul de joacă din parcul monumentului din Oarda de Jos este într-o stare avansată de degradare (toboganele şi hintele sunt rupte şi ruginite) şi ar trebui reparate sau înlocuite.”

Răspuns: “Această problemă se va remedia cu siguranţă după concesionarea Serviciului de Iluminat Public. În prezent suntem în procedură şi sperăm ca, în termen de 20 de zile, să semnăm contractul. Locul de joacă va fi reabilitat în perioada următoare.”

Întrebare de la: Cirneci Alexandru

“Buna ziua, am o sesizare legata de refacerea trotuarelor după introducerea cablurilor de telecomunicaţii ale MAI; s-au refăcut trotuarele, dar trecerile dintre trotuare şi zonele asfaltate nu au fost aduse la stadiul iniţial. Lipsesc borduri pe întreg traseul, acest lucru ducând la erodarea treptată a zonelor respective. A doua sesizare este mai degrabă o sugestie: locomotiva cu abur amplasată în centru ar merita şi un vagon de epocă şi amplasarea unor corpuri de iluminat public care să pună în evidenţă acest ansamblu. Ar fi un câştig pentru comunitate.”

Răspuns: “Este prevăzută amplasarea unui vagon şi reproducerea unei gări după modelul existent în timpul în care exista mocăniţa, cu iluminatul arhitectural necesar şi alte dotări similare. Referitor la refacerea trotuarelor, o să revenim cu un răspuns.”

 

Întrebare de la: Popa Laurenţiu. Subiect: Parcul Cetate

“Când vă veţi ocupa de tufele care cresc în Parcul Cetate, în jurul fântânii arteziene? Unele alei sunt aproape acoperite şi colcăie de şobolani în acele tufe, de, seara, îţi este frică să treci pe lângă ele.”

Răspuns: “În privinţa şobolanilor, s-a făcut deratizare şi se va repeta ori de câte ori va fi necesar.”

 

Întrebare de la: s s. Subiect: Când se deschide Bazinul olimpic?

“Când se deschide bazinul olimpic?!”

Răspuns: “Pentru informaţii legate de Bazinul Olimpic, vă rugăm să accesati link-ul https://alba24.ro/bazinul-olimpic-un-proiect-inca-departe-de-a-fi-finalizat-mircea-hava-crede-ca-obiectivul-nu-va-fi-deschis-nici-in-aceasta-toamna-118216.html

 

Întrebare de la: Dorina Borcau. Subiect: Trotuar

“Pe Bulevardul Încoronării, între Cimitirul Eroilor şi semaforul de la gară există un trotuar pietruit (pe sensul de mers de la gară către Cetate).Nu ar putea fi pavat, având în vedere faptul că e folosit de majoritatea persoanelor care merg pe jos din Cetate către gară?

Răspuns: “După finalizarea înlocuirii reţelei de gaz, vom trece la reabilitarea străzii şi trotuarului.”

 

Întrebare de la: Ovidiu. Subiect: Reparare trotuar

“În zona din spatele Magazinului Leonardo (Cetate), în zona trotuarului, de circa 3 luni s-a intervenit la reţeaua de apă, trotuarul fiind distrus, dar nici în zi de azi nu a mai fost adus la starea iniţială; deşi e o zonă proaspăt reabilitată.”

Răspuns: “S-a dispus refacerea trotuarului în termen de 7 zile.”

 

Întrebare de la: Un grup de cetăţeni. Subiect: Deranjarea ordinii şi liniştii publice

“Acum circa 3 săptămâni, reclamam faptul că, în zona parcului de joacă din spatele Orange Shop Cetate, ordinea şi liniştea publică sunt grav încălcate, fără să se ia măsuri concrete şi doar promisiuni de genul <vor patrula>. Într-adevăr, într-o seară, i-am văzut şi noi patrulând cu o maşină, iar, în trecerea lor, au aprins farul de pe girofar pe un grup de tineri şi au trecut mai departe, fără să se dea jos măcar din maşină. Ei, acum, la trei săptămâni de la rugămintea noastră de a se lua măsuri, vin şi vă spun că nu s-au luat în mod sigur şi, ca urmare, tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost grav încălcată şi, mai nou, au dispărut şi două din băncile din parc, mai exact s-au furat, deci concluzia: Poliţia îşi fac treaba. Sincer, dacă s-ar face nişte controale, s-ar vedea că, atât cei de la Poliţia Locală, cât şi cei de la Poliţia Naţională stau ascunşi în maşină, între blocuri şi se odihnesc sau îşi beau cafeaua în diverse locuri, în timpul programului, în loc să patruleze şi, ca să întăresc cele afirmate de mine, vă dau exemplu şi în Parcul Marii Uniri, unde s-au distrus bănci fără să fie găsit un vinovat şi lista ar putea continua, dar oare cine să îi controleze, că se cunosc toţi între ei şi aşa îşi face Poliţia treaba.”

Răspuns: “Poliţiştii locali care efectuează serviciul de patrulare în zona la care dumneavoastră faceţi referire vor intensifica patrularea în zona parcului de joacă pentru copii, amplasat în spatele BCR Sucursala Cetate, în vederea depistării, identificării şi, acolo unde este cazul, sancţionării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, consumă băuturi alcoolice pe domeniul public, precum şi acele persoane care fac scandal sau murdăresc domeniul public. Cele două banci, de care spuneţi dumneavoastră că au dispărut, se află în parcul de joacă din interiorul Grădiniţei nr. 11. În ceea ce priveşte aspectele legate de situaţiile ce se petrec în acelaşi parc, dar după orele 22.00, vă sfătuim să apelaţi la serviciile Poliţiei Naţionale, deoarece, conform Planului Unic de Ordine şi Linişte Publică al municipiului Alba Iulia, această zonă nu se află în competenţa Serviciului Poliţia Locală.”

 

Întrebare de la: Bogdan. Subiect: Chirie ANL

“Doresc să aflu cât costă în momentul de faţă chiria în regim ANL, când se vor comunica hotărârile privind reaprtizarea locuinţelor de acest tip şi dacă, în acest moment, se pot cumpăra respectivele locuinţe?”

Răspuns: “În momentul de faţă, chiria pentru locuinţele pentru tineri, destinate închirierii este între 50 şi 100 lei (garsoniera şi apartament cu 2 camere). Lista de repartizare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii se supune aprobării Consiliului local al municipiului Alba Iulia doar după preluarea în administrare a locuinţelor. Locuinţele pentru tineri destinate închirierii se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. cucu

    marți, 11.09.2012 at 18:54

    in privinta tufelor din jurul fantanii arteziene se rezolva. SE TAIE TOT si se paveaza

  2. ionutz

    miercuri, 12.09.2012 at 08:14

    Epic raspunsul in ceea ce priveste reabilitarea drumului Alba -Micesti.

  3. McGigi

    miercuri, 12.09.2012 at 20:07

    As vrea sa-l cunosc pe tovarasu’ prim-secretar Calin. Ca sa il mut din zona si sa-i rezolv problema.

  4. dorin varga

    miercuri, 12.09.2012 at 21:46

    am si io o intrebare cand se vor termina lucrarile astea din micesti odata pt ca ie un haoss pe strazile astea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement