Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre lucrările la drumuri în Miceşti, şobolani în Parcul din Cetate şi cântăreţi pe Bulevardul Transilvaniei


Publicat

Răspunsurile transmise de Primăria Alba Iulia privind sesizările din secţiunea „Audiente Online” Alba24 se referă de această dată la stadiul lucrărilor la carosabil din Miceşti, persoane care cântă pentru bani pe stradă, în zona Bulevardului Transilvaniei şi iluminat public, respectiv loc de joacă în Oarda de Jos. De asemenea, au fost aduse precizări referitoare la amenajarea unei gări a mocăniţei în zona în care a fost amplasată locomotiva, în centru, şobolanii din Parcul Cetate, amenajări de trotuare în zona gării şi în Cetate.

Întrebare de la: Popa Ilie. Subiect: Miceşti

“Este bătaie de joc ce se întâmplă cu drumul în Miceşti. Eu înţeleg că nu primăria face lucrarea, dar cred că au şi ei ceva de zis, dacă vor. Întrebarea este când se asfaltează drumul, că deja oamenii sunt sătui. Acolo nu se mai lucrează sau au fost abandonate lucrările? Presa, întrebaţi şi voi, că poate îi interesează, atunci faceţi şi voi un subiect legat de tema asta.”

Răspuns: “Termenul la care lucrarea trebuie să fie finalizată este martie 2013.”

 

Întrebări De la: Călin. Subiect: cântăreţii de pe Bulevardul Transilvania

“Ţin să vă mulţumesc pentru rezolvarea problemei cu fântâna de pe Bulevardul Transilvania şi pentru timpul foarte scurt în care a fost soluţionată. Revin de această dată cu alte probleme din zonă.

1. Un spaţiu de joacă pentru copii lângă Grădiniţa nr. 11, care a fost amenajat de curând arată ca după un război al babuinilor. Gardul care împrejmuieşte acest spaţiu este pur şi simplu smuls de la loc, e plin de hârtii şi, mai ales, de PET-uri care numai suc natural nu au conţinut. E vorba de sticle de bere care au fost lăsate abandonate de către copii? Mi-e foarte greu să cred asta.

2. Cântăreţii de pe Bulevardul Transilvania. Unul este venit de curând şi are în dotare un acordeon, la care cântă pentru bani, adică cerşeşte. Nu contează ora la care cântă, pentru maximă audienţă interval orar 13-15. Îl aud din casă, deşi stau la etajul opt. Alt cântăreţ în zonă se crede pe scenă şi lălăie de fiecare dată când primeşte o sticlă de bere la doi litri. L-am mai trimis la plimbare ocazional, dar nu pot lua atitudine ca şi când sunt om al legii. Şi mai este încă un cântăreţ, un violonist de data asta, care <o scârţâie> pur şi simplu. Nu contează ce oră este, ei îşi fac numărul. Dacă nu toţi într-o zi, măcar de doi tot avem parte. Ar fi bine dacă am avea parte de o mică patrulă în zonă.”

Răspuns:

“1. S-a dispus refacerea locului de joacă şi înlocuirea gardului.

2. Cel puţin unul din cei pe care i-aţi amintit are autorizaţie de liber profesionist şi poate cânta în afara orelor de linişte. Poliţia Locală va lua măsuri în ceea ce priveşte respectarea acestui program.”

 

Întrebare de la: Crăciun Tiberiu. Subiect: Strada Dumbrăviţei – Oarda de Jos

“În urmă cu câteva zile, prin intermediul <Audienţe online>, am adresat primăriei întrebarea: se poate suplimenta reţeaua de iluminat stradal cu încă un bec pe strada Dumbrăviţei, la ieşire din Oarda de Jos? Deocamdată nu am primit răspuns la întrebare, însă sper ca, de această dată, să aveţi amabilitatea să clarificaţi această problemă. De asemenea, doresc să vă aduc la cunostinţă că locul de joacă din parcul monumentului din Oarda de Jos este într-o stare avansată de degradare (toboganele şi hintele sunt rupte şi ruginite) şi ar trebui reparate sau înlocuite.”

Răspuns: “Această problemă se va remedia cu siguranţă după concesionarea Serviciului de Iluminat Public. În prezent suntem în procedură şi sperăm ca, în termen de 20 de zile, să semnăm contractul. Locul de joacă va fi reabilitat în perioada următoare.”

Întrebare de la: Cirneci Alexandru

“Buna ziua, am o sesizare legata de refacerea trotuarelor după introducerea cablurilor de telecomunicaţii ale MAI; s-au refăcut trotuarele, dar trecerile dintre trotuare şi zonele asfaltate nu au fost aduse la stadiul iniţial. Lipsesc borduri pe întreg traseul, acest lucru ducând la erodarea treptată a zonelor respective. A doua sesizare este mai degrabă o sugestie: locomotiva cu abur amplasată în centru ar merita şi un vagon de epocă şi amplasarea unor corpuri de iluminat public care să pună în evidenţă acest ansamblu. Ar fi un câştig pentru comunitate.”

Răspuns: “Este prevăzută amplasarea unui vagon şi reproducerea unei gări după modelul existent în timpul în care exista mocăniţa, cu iluminatul arhitectural necesar şi alte dotări similare. Referitor la refacerea trotuarelor, o să revenim cu un răspuns.”

 

Întrebare de la: Popa Laurenţiu. Subiect: Parcul Cetate

“Când vă veţi ocupa de tufele care cresc în Parcul Cetate, în jurul fântânii arteziene? Unele alei sunt aproape acoperite şi colcăie de şobolani în acele tufe, de, seara, îţi este frică să treci pe lângă ele.”

Răspuns: “În privinţa şobolanilor, s-a făcut deratizare şi se va repeta ori de câte ori va fi necesar.”

 

Întrebare de la: s s. Subiect: Când se deschide Bazinul olimpic?

“Când se deschide bazinul olimpic?!”

Răspuns: “Pentru informaţii legate de Bazinul Olimpic, vă rugăm să accesati link-ul http://alba24.ro/bazinul-olimpic-un-proiect-inca-departe-de-a-fi-finalizat-mircea-hava-crede-ca-obiectivul-nu-va-fi-deschis-nici-in-aceasta-toamna-118216.html

 

Întrebare de la: Dorina Borcau. Subiect: Trotuar

“Pe Bulevardul Încoronării, între Cimitirul Eroilor şi semaforul de la gară există un trotuar pietruit (pe sensul de mers de la gară către Cetate).Nu ar putea fi pavat, având în vedere faptul că e folosit de majoritatea persoanelor care merg pe jos din Cetate către gară?

Răspuns: “După finalizarea înlocuirii reţelei de gaz, vom trece la reabilitarea străzii şi trotuarului.”

 

Întrebare de la: Ovidiu. Subiect: Reparare trotuar

“În zona din spatele Magazinului Leonardo (Cetate), în zona trotuarului, de circa 3 luni s-a intervenit la reţeaua de apă, trotuarul fiind distrus, dar nici în zi de azi nu a mai fost adus la starea iniţială; deşi e o zonă proaspăt reabilitată.”

Răspuns: “S-a dispus refacerea trotuarului în termen de 7 zile.”

 

Întrebare de la: Un grup de cetăţeni. Subiect: Deranjarea ordinii şi liniştii publice

“Acum circa 3 săptămâni, reclamam faptul că, în zona parcului de joacă din spatele Orange Shop Cetate, ordinea şi liniştea publică sunt grav încălcate, fără să se ia măsuri concrete şi doar promisiuni de genul <vor patrula>. Într-adevăr, într-o seară, i-am văzut şi noi patrulând cu o maşină, iar, în trecerea lor, au aprins farul de pe girofar pe un grup de tineri şi au trecut mai departe, fără să se dea jos măcar din maşină. Ei, acum, la trei săptămâni de la rugămintea noastră de a se lua măsuri, vin şi vă spun că nu s-au luat în mod sigur şi, ca urmare, tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost grav încălcată şi, mai nou, au dispărut şi două din băncile din parc, mai exact s-au furat, deci concluzia: Poliţia îşi fac treaba. Sincer, dacă s-ar face nişte controale, s-ar vedea că, atât cei de la Poliţia Locală, cât şi cei de la Poliţia Naţională stau ascunşi în maşină, între blocuri şi se odihnesc sau îşi beau cafeaua în diverse locuri, în timpul programului, în loc să patruleze şi, ca să întăresc cele afirmate de mine, vă dau exemplu şi în Parcul Marii Uniri, unde s-au distrus bănci fără să fie găsit un vinovat şi lista ar putea continua, dar oare cine să îi controleze, că se cunosc toţi între ei şi aşa îşi face Poliţia treaba.”

Răspuns: “Poliţiştii locali care efectuează serviciul de patrulare în zona la care dumneavoastră faceţi referire vor intensifica patrularea în zona parcului de joacă pentru copii, amplasat în spatele BCR Sucursala Cetate, în vederea depistării, identificării şi, acolo unde este cazul, sancţionării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, consumă băuturi alcoolice pe domeniul public, precum şi acele persoane care fac scandal sau murdăresc domeniul public. Cele două banci, de care spuneţi dumneavoastră că au dispărut, se află în parcul de joacă din interiorul Grădiniţei nr. 11. În ceea ce priveşte aspectele legate de situaţiile ce se petrec în acelaşi parc, dar după orele 22.00, vă sfătuim să apelaţi la serviciile Poliţiei Naţionale, deoarece, conform Planului Unic de Ordine şi Linişte Publică al municipiului Alba Iulia, această zonă nu se află în competenţa Serviciului Poliţia Locală.”

 

Întrebare de la: Bogdan. Subiect: Chirie ANL

“Doresc să aflu cât costă în momentul de faţă chiria în regim ANL, când se vor comunica hotărârile privind reaprtizarea locuinţelor de acest tip şi dacă, în acest moment, se pot cumpăra respectivele locuinţe?”

Răspuns: “În momentul de faţă, chiria pentru locuinţele pentru tineri, destinate închirierii este între 50 şi 100 lei (garsoniera şi apartament cu 2 camere). Lista de repartizare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii se supune aprobării Consiliului local al municipiului Alba Iulia doar după preluarea în administrare a locuinţelor. Locuinţele pentru tineri destinate închirierii se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului.”

Foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. cucu

  marți, 11.09.2012 at 18:54

  in privinta tufelor din jurul fantanii arteziene se rezolva. SE TAIE TOT si se paveaza

 2. ionutz

  miercuri, 12.09.2012 at 08:14

  Epic raspunsul in ceea ce priveste reabilitarea drumului Alba -Micesti.

 3. McGigi

  miercuri, 12.09.2012 at 20:07

  As vrea sa-l cunosc pe tovarasu’ prim-secretar Calin. Ca sa il mut din zona si sa-i rezolv problema.

 4. dorin varga

  miercuri, 12.09.2012 at 21:46

  am si io o intrebare cand se vor termina lucrarile astea din micesti odata pt ca ie un haoss pe strazile astea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Surpriza alegerilor la Alba Iulia: Paul Victor Florea, independentul care a bătut la voturi partide mari pentru Consiliul Local

Publicat

Marea surpriză a alegerilor locale din Alba Iulia, pe lângă victoria lui Gabriel Pleșa, este candidatul independent pentru Consiliul Local, Paul Victor Florea, care a obținut 1.176 voturi, adică un procent de 5,36%. Tânărul s-a clasat pe locul patru după PNL, USR și PSD.

Florea, intrat pe ultima sută de metri în cursa alegerilor locale, a reușit să învingă o serie de partide care au dus o amplă campanie pentru aceste alegeri locale.

CITEȘTE ȘI: PROCENTE ALBA IULIA Cine intră în viitorul consiliu local și cine a ratat pragul. Victor Paul Florea intră, Mircea Trifu pierde

Mai exact, Paul Victor Florea a obținut un scor mai bun decât AUR – 869 voturi (3,96%), ANA – 947 voturi (4,32%) – formațiunea politică a fostului independent Mircea Trifu care nu a mai obținut un mandat, Pro România – 842 voturi (3,84%), ALDE – 834 voturi (3,80%), PMP – 748 voturi (3,14%), Partidul Verde – 361 voturi (1,64%) sau Bumbu Nicolae –  187 voturi (0,85%).

Florea a declarat că se aștepta la un asemenea rezultat deoarece voturile primite au venit din partea votanților care l-au cunoscut personal și au interacționat cu el.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA: Repartizarea mandatelor în consiliile locale din cele 78 de municipii, orașe și comune ale județului. Rezultate oficiale

Publicat

În cele 78 de municipii, orașe și comune din județul Alba au câștigat locuri în consiliile locale diferite partide sau candidați independenți, în funcție de voturile obținute la alegerile locale.

”Puterea de decizie” se va împărți după numărul mandatelor repartizate formațiunilor politice, în unele cazuri majoritare în legislativele locale.

Vezi și HARTA: REZULTATE alegeri locale în județul Alba. PRIMARII care vor conduce localitățile, în următorii patru ani. PROCENTE

Vă prezentăm repartizarea mandatelor în consiliile locale, după datele centralizate de AEP:

CONSILIUL LOCAL ALBA IULIA – 21 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 7.383 voturi – 9 mandate

USR PLUS – 5.751 voturi – 7 mandate

PSD – 2.612 voturi – 4 mandate

Paul Victor Florea – 1.176 voturi – 1 mandat

CONSILIUL LOCAL Aiud – 19 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 2.843 voturi (35,1%) – 7 mandate

USR PLUS – 1.561 voturi (19,28%) – 4 mandate

PSD – 1.440 voturi (17,78%) – 4 mandate

UDMR – 1.019 voturi (12,58%) – 3 mandate

ALDE – 495 voturi (6,11%) – 1 mandat

CONSILIUL LOCAL BLAJ – 19 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 4.718 voturi – 15 mandate

PSD – 785 voturi – 2 mandate

ALDE – 533 voturi – 2 mandate

CONSILIUL LOCAL SEBEȘ – 19 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 5.883 voturi – 56, 41% – 14 mandate

PSD – 2005 voturi – 19,22% – 5 mandate

CONSILIUL LOCAL Ocna Mureș – 17 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 2.374 voturi – 11 mandate

PSD – 558 voturi – 2 mandate

PMP – 376 voturi – 2 mandate

AUR – 322 voturi – 1 mandat

UDMR – 229 voturi – 1 mandat

CONSILIUL LOCAL CUGIR – 19 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 3.775 voturi – 10 mandate

PSD – 1.989 voturi – 5 mandate

USR PLUS – 1.429 voturi – 4 mandate

CONSILIUL LOCAL CÂMPENI – 15 mandate (locuri consilieri locali)

PNL – 1.628 voturi (39,38%) – 8 mandate

PSD – 1.434 voturi (34,68%) – 7 mandate

CONSILIUL LOCAL ABRUD – 15 mandate (locuri consilieri locali)

PSD – 692 voturi – 5 mandate

PNL – 664 voturi – 5 mandate

ADN (Partidul Alternativa Pentru Demnitate Natională) – 194 voturi – 1 mandat

Kopenetz Lorand-Márton – 192 voturi – 1 mandat

USR PLUS – 169 voturi – 1 mandat

ALDE – 141 voturi – 1 mandat

PRO ROMÂNIA – 124 voturi – 1 mandat

CONSILIUL LOCAL Baia de Arieș – 13 mandate (locuri consilieri locali)

PSD – 519 voturi – 4 mandate

PNL – 420 voturi – 3 mandate

ALDE – 375 voturi – 3 mandate

Silviu Mârzan – 194 voturi – 1 mandat

Pro România – 94 voturi – 1 mandat

PMP – 88 voturi – 1 mandat

CONSILIUL LOCAL TEIUȘ – 15 mandate (locuri consilieri locali)

PSD – 1.340 voturi – 8 mandate

PNL – 784 voturi – 4 mandate

PMP – 200 voturi – 1 mandat

AUR – 161 voturi – 1 mandat

Pro România – 151 voturi – 1 mandat

CONSILIUL LOCAL ZLATNA – 15 mandate

PNL – 1.468 voturi (41,7%) – 7 mandate

PSD – 702 voturi (19.95%) – 3 mandate

PNȚCD – 444 voturi (12,62%) – 2 mandate

ALDE – 285 voturi (8,10%) – 1 mandat

Pro România – 248 voturi (7,04%) – 1 mandat

PMP – 230 voturi (6,53%) – 1 mandat

COMUNE – județul ALBA – număr mandate partide / candidați independenți:

ALBAC (11 mandate): PNL – 7, PSD – 2, USR PLUS – 2, ADN – 1

ALMAȘU MARE (9 mandate): PNL – 3, PRO România – 2, PMP – 2, PSD – 1, USR PLUS – 1

ARIEȘENI (11 mandate): PSD – 5, PNL – 5, PRO România – 1

AVRAM IANCU (8 mandate): PNL – 4, AUR – 1, PMP – 1, PSD – 1, ALDE – 1

BERGHIN (11 mandate): PNL – 8,. PMP  – 2, PSD – 1

BISTRA (13 mandate): PNL – 10, PSD – 2, PRO România – 1

BLANDIANA (9 mandate): PNL – 6, PSD – 3

BUCERDEA GRÂNOASĂ (11 mandate): PNL – 5, UDMR – 2, PSD – 2, PMP – 2

BUCIUM (9 mandate): PSD – 6, PNL – 2, ALDE – 1

CÂLNIC (11 mandate): PNL – 3, PSD – 3, USR PLUS – 2, PMP – 2

CENADE (9 mandate): PNL – 8, ALDE – 1

CERGĂU (11 mandate): PNL – 7, PSD – 2, USR PLUS – 1, PRO România – 1

CERU-BĂCĂINȚI (9 mandate): PMP – 6, PNL – 2, PSD – 1

CETATEA de BALTĂ (13 mandate): PNL – 7, PSD – 4, UDMR – 1, Valer Țetcu – 1

CIUGUD (13 mandate): PNL – 10, PSD – 1, USR PLUS – 1, PMP – 1

CIURULEASA (9 mandate): PSD – 7, PNL – 1, ALDE – 1

CRĂCIUNELU de JOS (11 mandate): PNL  6, PMP – 2, Adrian Simion Cîmpean – 1 mandat, USR PLUS – 1, PSD – 1

CRICĂU (11 mandate): ALDE – 5, PNL – 4, PSD – 1, USR PLUS – 1

CUT (9 mandate): PNL – 5, PSD – 2, PMP – 1, PNȚCD – 1

DAIA ROMÂNĂ (13 mandate): PNL – 10, PSD – 2, PMP – 1

DOȘTAT (9 mandate): PNL – 6, ALDE – 1, PSD – 1, PMP – 1

FĂRĂU (11 mandate): PNL – 8, USR PLUS – 1, UDMR – 1, PSD – 1

GALDA de JOS (12 mandate): PNL – 5, PSD – 4, PMP – 3

GÂRBOVA (11 mandate): PNL – 5, PSD – 5, PMP – 1

GÂRDA de SUS (11 mandate): PNL – 5, PRO România – 2, PSD – 2, ALDE – 1, PRM – 1

HOPÂRTA (9 mandate): PNL – 7, PSD – 1, PMP – 1

HOREA (11 mandate): PNL – 7, PSD – 3, PRO România – 1

IGHIU (15 mandate): PNL – 8, USR PLUS – 3, PSD – 3. PMP – 1

ÎNTREGALDE (9 mandate): PNL – 4, PMP – 3, ALDE – 1, PSD – 1

JIDVEI (15 mandate): PNL – 12, PSD – 2, AUR – 1

LIVEZILE (9 mandate): PNL – 7, PSD – 2

LOPADEA NOUĂ (11 mandate): PNL – 6, UDMR – 5

LUNCA MUREȘULUI (11 mandate): UDMR – 5, ALDE – 3, PNL – 2, PSD – 1

LUPȘA (13 mandate): PNL – 4, USR PLUS – 3, PSD – 3. PMP – 1, ALDE – 1, AUR – 1

METEȘ (11 mandate): PNL – 6, PSD – 4, ALDE – 1

MIHALȚ (13 mandate): PNL – 9, PSD – 3, PMP – 1

MIRĂSLĂU (11 mandate): PNL – 4, PSD – 3, UDMR – 2, PRO România – 1, USR PLUS – 1

MOGOȘ (9 mandate): PNL – 4, PSD – 2, USR PLUS – 1, ALDE – 1, PMP – 1

NOȘLAC (10 mandate): PNL – 7, PSD – 1, PMP – 1, AUR – 1

OCOLIȘ (9 mandate): PNL – 6, USR PLUS – 1, PRO România – 1, PSD – 1

OHABA (9 mandate): PNL – 5, PSD – 3, ALDE – 1

PIANU (13 mandate): PNL – 7, PSD – 4, PRO România – 1, AUR – 1

POIANA VADULUI (9 mandate): PNL – 4, PSD – 3, ALDE – 1, PRO România – 1

PONOR (9 mandate): PNL – 4, PRO România – 2, PSD – 1, USR PLUS – 1, ALDE – 1

POȘAGA (9 mandate): PNL – 5, USR PLUS – 2, PSD – 2

RĂDEȘTI (9 mandate): PNL – 7, PSD – 1,.UDMR – 1

RÂMEȚ (9 mandate): PSD – 7, PNL – 2

RIMETEA (9 mandate): UDMR – 6, PPMT – 2, PSD – 1

ROȘIA de SECAȘ (11 mandate): PSD – 6, PNL – 3, PMP – 1, PRO România – 1

ROȘIA MONTANĂ (11 mandate): PSD – 3, PNL – 3, ADN – 2, ALDE – 2 PRO România – 1

SĂLCIUA (9 mandate): PNL – 3, PSD – 2, PRO România – 1, ALDE – 1, USR PLUS – 1, PMP – 1

SĂLIȘTEA (11 mandate): PNL – 6, PSD – 3, PRO România – 2

SÂNCEL (11 mandate): PNL – 6, ALDE – 1, PSD – 1, PNȚCD – 1, PMP – 1, PRO România – 1

SÂNTIMBRU (11 mandate): PNL – 7, PSD – 4

SĂSCIORI (15 mandate): PNL – 7, PMP – 6, PSD – 2

SCĂRIȘOARA (11 mandate): PNL – 5, PRO România – 3, PMP – 1, PSD – 1, ADN – 1

ȘIBOT (11 mandate): PNL – 4, PSD – 2, PRO România – 2, ALDE – 1, Partidul Verde – 1, PMP – 1

SOHODOL (11 mandate): PNL – 7, PSD – 3, PRO România – 1

ȘONA (13 mandate): PNL – 8, PSD – 2, UDMR – 2, PMP – 1

ȘPRING (11 mandate): PNL – 6, AUR – 4, PSD – 1

STREMȚ (11 mandate): PSD – 5, PNL – 5, USR PLUS – 1

ȘUGAG (11 mandate): PNL – 8, USR PLUS – 2, PSD – 1

UNIREA (13 mandate): PNL – 7, USR PLUS – 2, UDMR – 2, PSD – 1, Teodor Crișan – 1

VADU MOȚILOR (9 mandate): PNL – 5, PRO România – 2, PSD – 2

VALEA LUNGĂ (13 mandate): AUR – 7, PNL – 6

VIDRA (11 mandate): PSD – 4, PNL – 3, USR PLUS – 1, ALDE – 1, PNȚCD – 1, PMP – 1

VINȚU de JOS (15 mandate): PNL – 5, PSD – 4, USR PLUS – 2, PMP – 2, ALDE – 2

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis – primele declarații, după alegerile locale de duminică

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a susținut, luni seara, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. 

 

Declarațiile președintelui:

Ieri au avut loc alegerile locale în România în condiții cu totul speciale, generate de epidemia de COVID-19. Vreau să subliniez, de la bun început, că ceea ce am văzut pe tot parcursul zilei de duminică în majoritatea covârșitoare a secțiilor de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Felicit autoritățile implicate și pe toți membrii birourilor electorale care au făcut posibil ca alegătorii să-și exprime opțiunile în condiții de maximă siguranță.

Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore și avem, iată, un nou exemplu că, atunci când autoritățile acționează cu răspundere, rezultatele se văd.

Le mulțumesc în mod special tuturor cetățenilor care au mers ieri la urne! Contribuția voastră, dragi români, face ca România să fie o democrație vie și puternică. Am avut o prezență bună la vot, cu atât mai mult cu cât, repet, ne aflăm într-o criză sanitară. Aceasta arată că societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune. Implicarea fiecăruia dintre noi în momentele de decizie majoră privind viitorul nostru este cea care va transforma România în țara pe care ne-o dorim. Așadar, în urma scrutinului pentru locale, victoria aparține în primul rând democrației românești.

Totodată, a fost și o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care Partidul Național Liberal și USR devin forțele schimbării în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiție pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD și apoi cu votul de la alegerile prezidențiale.

Pentru Partidul Național Liberal, este un scor istoric, cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. Felicitări, sunteți astăzi cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă și prin responsabilitatea cu care v-ați asumat gestionarea celei mai grele crize pe care o traversează România. Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată și că administrațiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate în cât mai multe localități.

Pentru USR-PLUS, o formațiune tânără, la început de drum, este de asemenea un scor foarte bun. Felicitări, ați dovedit că perseverența și proiectele bine pregătite vă pot consolida ca partid și vă pot asigura un loc important pe scena politică.

Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viața publică, pentru politicieni maturi și administratori competenți. Este, de asemenea, și un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea și pe viitor a formațiunilor de dreapta, România are șansa să se modernizeze și să se dezvolte.

Românii au votat pentru o direcție nouă, a bunului simț, a respectului față de cetățean, a democrației. Oamenii își doresc comunități administrate de lideri competenți, care își țin promisiunile și își asumă răspunderea oricât de dificil ar fi, indiferent de circumstanțe.

Administrația publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali, precum transparență, integritate, profesionalism, toate puse în slujba unui principiu esențial – interesul public. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților și mai interesați să ia parte la procesul decizional. Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor la acest scrutin și interesul crescut pe care l-au arătat pentru alegeri. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat încrederea alegătorilor sunt obligați să livreze ceea ce se așteaptă de la ei, și anume, o administrație publică locală eficientă, performantă, care să garanteze și să ofere prosperitate.

Votul de ieri a reprezentat, totodată, și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României.

Dragi români, mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat.

Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de așteptate și de necesare. Printre acestea se numără și modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esențial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orașele și comunele timp de 4 ani.

Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate la alegerile de ieri, dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune ușoară pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari. Îi îndemn, așadar, să își onoreze toate promisiunile cu onestitate și responsabilitate pentru a demonstra că se află în mod real în slujba celor care le-au încredințat destinele comunităților în care trăiesc.

În încheiere, fac totodată un apel către autoritățile locale să organizeze tranziția de putere la nivelul administrațiilor cât mai rapid și fluent. Ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 și de implicarea tuturor factorilor – centrali și locali – depinde modul în care reușim să gestionăm această situație complicată.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: ”La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în opoziție. Nu putem sta la masă cu trădătorii”

Publicat

Florin Roman consideră că PNL ar trebui să intre în Opoziție la Alba Iulia și să lupte în Consiliul Local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor. Liberalul susține că aceast ar fi o ”decizie corectă” pentru partid.

”La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în Opoziție, cu cei 9 consilieri locali!

Nu putem sta la masă cu trădătorii, cu cei care au susținut realizarea unor proiecte fantasmagorice!

În altă ordine de idei, nu pot fi de acord cu o alianță cu PSD. Știți parerea mea despre ei!

Trebuie să luptăm în Consilul local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor care ne-au votat și ale PNL, să fim opoziția la actuala administrație, care se configurează între USR și PSD!”.

Reamintim că la Alba Iulia funcția de primar a fost câștigată de Gabriel Pleșa – USR PLUS.

În Consiliul Local, PNL va avea 9 mandate, USR 7 și PSD 4.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate