Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA: Circulaţia pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda, ar putea fi deschisă după 15 iunie

Publicat


Nu este tocmai o surpriză, dar deschiderea loturilor 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda se amână. Până la sfârşitul lunii iunie, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Şova, potrivit Radio România Actualităţi (RRA). Ar fi necesare teste suplimentare.

Reamintim că anteriorul anunţ privind deschiderea circulaţiei pe cele două tronsoane finalizate din Autostrada Sebeş-Turda era cu termen luna mai.

Citeşte şi ALTĂ AMÂNARE: Inaugurarea loturilor 3 și 4 de pe AUTOSTRADA Sebeș-Turda nu va avea loc nici în luna mai

„Luni am început o nouă procedură de evaluare a calităţii lucrărilor – mă refer la rugozitate, la planeitate şi chiar la structura de rezistenţă a autostrăzii”, a declarat ministrul, pentru RRA, cu referire la lotul 3, între Aiud şi Decea.

Ministrul a mai spus că în jurul datei de 15 iunie vor avea rezultatul acestor teste.

“Dacă acestea vor fi pozitive, nu ne va împiedica nimic ca într-o săptămână să deschidem circulaţia. Obligatoriu vor fi deschise la pachet (cele două loturi, 3 şi 4 – n.r.), pentru că lotul patru nu poate fi utilizat fără lotul trei”, a mai precizat Şova pentru sursa citată.

Citeşte şi CNAIR a publicat stadiul lucrărilor de pe Autostrada Sebeș-Turda. Pe loturile 1 și 2 nu s-a ajuns la 50%sz

Citeşte şi Noi ALUNECĂRI de teren, pe AUTOSTRADA Sebeş-Turda, lângă Alba Iulia. Probleme și pe lotul 4, între Decea și Turda

Vezi şi FOTO-VIDEO: Lucrări în ritm „de melc” pe Autostrada Sebeș-Turda, între Alba Iulia și Aiud

Stadiul lucrărilor pe loturile 3-4:

Lot 3 (12,45 km Aiud, Mirăslău/Decea, km 41+250 – km 53+700) – stadiu lucrări: 100%.

Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA (420.511.921,44 lei fără TVA din care 357.435.133,22 lei – fonduri coeziune 85% şi 63.076.788,22 lei – Guvernul României 15%). Data începere lucrări conform contract: 20 mai 2014, cu termene iniţiale 4 luni pentru realizarea proiectului tehnic, până la 20 septembrie 2014, 18 luni pentru execuţia lucrărilor, până la 19 martie 2016. Perioada de garanţie: 48 luni. Contract supervizare: DRDP Cluj – Inginer FIDIC Temporar. Proiectant: Aecom Ingineria SRL.

Observaţii/probleme: avizare proiect ITS (siguranţa circulaţiei) CNAIR

Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200).

Lot 4 (16,3 km, zona Mirăslău – Turda; de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda; km 53+700 – km 70+000) – stadiu lucrări: 99%.

Contract lucrări (tip Fidic Galben): antreprenor Asocierea PORR Construct SRL – PORR Bau GmbH (470.004.894,83 lei fără TVA din care 399.504.160,60 lei – fonduri coeziune 85% şi 70.500.734,23 lei – Guvernul României 15%). Data începere lucrări conform contract: 20 mai 2014, cu 4 luni proiect tehnic până la data 20 septembrie 2014, 18 luni pentru execuţie, până la 20 martie 2016 (date iniţiale). Perioada de garanţie: 48 luni. Contract supervizare: inginer Asocierea TECNIC Consulting Engineering România S.R.L. – SPEA Ingegneria Europea SpA (3.980.826,20 lei fără TVA). Proiectant: Asocierea Viaponte – Projectos e Consultoria de Engenharia SA – Viaponte Rom SRL.

Observaţii/probleme: AC zona lacului Stejăriş, AC pentru reţele utilităţi, eliberare amplasament zona nodului rutier Turda (plantatie PAWLONIA), avizare proiect ITS şi stabilire costuri suplimentare echipamente solicitate în CTE; avizare Proiect Semnalizare rutiera CTE Siguranta Circulaţiei.

A primit autorizaţiile de construire pe sectoare, ultima în august 2016.

Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3).

sursă: romania-actualitati.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

ANAF speră să-și conecteze serverele la casele de marcat ale comercianților în acest an

Publicat

Interconectarea caselor de marcat cu serverele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) se va realiza în cursul acestui an, a declarat preşedintele Agenţiei, Mirela Călugăreanu, informează Agerpres. „Se fac eforturi pentru ca lucrurile să se întâmple cât mai curând posibil”, a spus Mirela Călugăreanu, în legătură cu interconectarea caselor de marcat ale agenților economici cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat de 51 de ani, aflat la cumpărături, a murit într-un supermarket Lidl din Timișoara. S-a prăbușit între rafturi

Publicat

cumparaturi

Un bărbat de 51 de ani a murit în timp ce se afla la cumpărături, într-un magazin Lidl din Timișoara. O parte dintre clienți, dar și angajații din magazin au sunat la 112, dar echipajul medical care a sosit nu a mai putut face nimic pentru el. Incidentul s-a petrecut miercuri seară. Omul intrase să […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric. Va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de oraș de pe piață”

Publicat

Dacia anunță că va prezenta pe 3 martie la Geneva „în premieră mondială cea mai accesibilă mașină de oraș de pe piață, 100% electrică”. Este de așteptat ca modelul de oraș să coste sub 15.000 de euro, dar să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea subvențiilor. De mulți ani de zile se vorbește […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj surprinzător, prezentant la CEx-ul PSD. Ce procente au partidele mari și ce formațiuni nu trec pragul electoral

Publicat

Liderii PSD au discutat în ședința de Comitet Executiv  de miercuri pe marginea unui sondaj de opinie prezentat de Marcel Ciolacu care dă PSD la 27%, în condițiile în care PNL este cotat cu 38 de procente. Același sondaj arată că Pro România, PMP și ALDE nu fac pragul electoral. Conform unor surse din partid, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate