EVENIMENT
AUTOSTRADA Sibiu – Piteşti: CNADNR pune în dezbatere cinci variante. Ce TRASEU alegi?
CNADNR prezintă cinci variante de traseu pentru construirea Autostrăzii Sibiu – Piteşti. Cei interesaţi au la dispoziţie şi un forum pentru dezbateri, forum.cnadnr.ro unde vor fi așteptate opiniile tuturor celor interesați, până la data de 11 decembrie 2015, potrivit Companiei.
Dintre cele cinci variante de traseu, patru sunt propuse în Studiul de Fezabilitate revizuit și cealaltă variantă este cea aprobată în Studiul de Fezabilitate din anul 2008.
AICI, detalii.
Vezi AICI plan 5 variante traseu.
Opiniile pe această temă pot fi transmise și pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.
De asemenea, în perioada următoare CNADNR SA va anunța calendarul dezbaterilor publice pe care le va organiza pe această temă.
Rapoartele de progres privind revizuirea Studiul de Fezabilitate al autostrăzii Sibiu -Pitești vor fi publicate, pe site-ul companiei, www.cnadnr.ro, în cadrul secțiunii Autostrada Sibiu – Pitești, „astfel încât să fie respectate regulile referitoare la secretul de serviciu”.
Proiectantul revizuirii Studiului de Fezabilitate este Asocierea SPEA Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucuresti & Tecnic Consulting Engineering Romania SRL. Acesta va preda în 15 decembrie studiul final pentru Secțiunea 1 (10,3 km) Sibiu – Boița și Secțiunea 5 (30,7 km) Curtea de Argeș – Pitești, iar în 15 iulie 2016 pentru Secțiunea 2 (26 km) Boița – Racovița, Secțiunea 3 (20 km) Racovița – Văleni, Secțiunea 4 (29,6 km) Văleni – Curtea de Argeș și Secțiunea 6 DN 73C Tigveni – Râmnicu Vâlcea.
Construcţia Autostrăzii Piteşti-Sibiu este planificată să înceapă în 2017. Costurile estimate sunt de 2 miliarde de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile. Are o lungime de 116 kilometri. În 2020, autostrada ar trebui să fie finalizată.
Potrivit documentaţiei prezentate, “în acest moment, distanţa între localităţile Sibiu şi Piteşti se realizează în special pe DN 7, E 81 şi este de aproximativ 160 km, timpul minim de parcurs fiind de 2 ore şi 30 minute”.
Citeşte şi A10 SEBEŞ – TURDA: Mai mult de jumătate din AUTOSTRADĂ, FĂRĂ AUTORIZAŢIE de construire. Precizări de la CNADNR
Vezi şi FOTO / VIDEO AERIAN: Zona unde a fost ruptă autostrada Sibiu-Orăștie. Imagini de la înălțime cu tronsonul electoral inaugurat acum un an
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.