Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CALENDARUL EVENIMENTELOR din primăvara 2016 în ALBA. Începe sezonul de festivaluri, concerte, competiţii şi târguri


Publicat

cetate turistiAlba Iulia intră în sezonul evenimentelor organizate de autorităţile locale în 2016. Ultimele două luni de primăvară sunt „încărcate” cu festivaluri, competiţii, concerte şi spectacole, cu muzică şi distracţie pentru toate gusturile, fie cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a zilei de 1 Mai, fie cu alte tematici. Festivalul Roman Apulum sau competiţie pentru rideri de skate sunt doar câteva repere, iar la sfârşitul lunii mai, va şi şi sărbătoarea oraşului, Alba Fest, la care sunteţi invitaţi să petreceţi alături de albaiulieni. Şi în alte locaţii din Alba sunt organizate evenimente, de către autorităţile judeţene: degustări de vinuri, târg de carte, festival de umor ori celebrarea tradiţiilor din Apuseni şi Munţii Sebeşului, ca exemple.

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de adulți și copii, pentru alergare, ciclism, fotbal, skate, fitness sau drumeție, de la 900 de branduri: Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

Vă prezentăm în continuare CALENDARUL evenimentelor organizate în Alba Iulia şi în alte locaţii din judeţul Alba, în perioada aprilie-mai 2016

ALBA IULIA

14–18 aprilie: Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret “Apollo” – Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia

skepsis 1Pe parcursul a patru zile, companiile şi grupurile participante se vor întrece rând pe rând în încercarea de a cuceri publicul – care va avea acces gratuit la toate spectacolele

Festivalul este o invitaţie deschisă, adresată trupelor şi companiilor tinere de teatru din toată lumea de a se întâlni, de a face schimb de experienţă şi de a oferi spectacole reprezentative din repertoriul lor publicului albaiulian.

Organizatori: Asociaţia Grupul Skepsis, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena ”Alba Iulia, Fundaţia “Inter-Art” Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba.

Vezi şi 14-18 aprilie: A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret „Apollo”, la Alba Iulia. Participă 11 trupe din Italia, Polonia, Ucraina, Georgia şi România

26 aprilie: Concert extraordinar de Sfintele Sărbători Pascale – Corul „Madrigal”

catedrala credinciosi_1Cu ocazia Sărbătorilor Pascale ortodoxe, pe 26 aprilie, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, de la ora 18.00, sunteţi invitaţi la un concert extraordinar al Corului “Madrigal”. Organizator, Primăria Alba Iulia.

Corul Madrigal este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

Vezi şi 22 martie şi 26 aprilie: CONCERTE extraordinare la Alba Iulia, cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2016, susţinute de Corul „Madrigal” şi grupul „Accoustic”

Festivalul Roman6-8 mai: Festivalul Roman Apulum
„Mai mult de două mii de ani de istorie, comprimați într-un week-end. Te așteptăm cu ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansurile nimfelor și reconstituiri ale războaielor daco-romane.”

Citeşte şi FESTIVALUL ROMAN APULUM 2016, la Alba Iulia, în weekendul 6-8 MAI. Trupe de reenactment din Italia şi Bulgaria, invitate la eveniment

 

pian clape 8 mai: Pianul Călător

Ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. Trebuie doar să uitaţi că în afara sălii de concert şi în tumultul secolului XXI pragmatismul domneste fără drept de apel şi, indiferent de vârsta pe care o aveţi, să vă lăsaţi inundaţi de culorile romantismului, care se pare că vor supravieţui atâta timp cât nu vom ajunge sa vedem lumea în alb şi negru. Organizator, Primăria Alba Iulia.

Citeşte FOTO: „Pianul călător” al virtuozului Horia Mihail, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. A interpretat compoziţii ale lui Brahms, Liszt şi Schumann

skateboard14-15 mai: Bastion Skate Session în Cetatea Alba Carolina, Bastion Skate Park

Alba Iulia, Aleea Sfântul Capistrano, nr. 1

Este locaţia pentru competiţie. Rideri de skate, role, bmx sau trotinetă vin la Alba Iulia pentru a dovedi cât de sus pot sări din bank.

Organizator, Primăria Alba Iulia.

(P) Haine și încălțăminte sport pentru orice sezon pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sportive de la 900 de branduri renumite. Adidași și îmbrăcaminte pentru alergare, tricouri, treninguri,  adidași pentru tenis, îmbrăcăminte pentru fitness , ghete fotbal , haine și pantofi pentru golf de la mărci ca Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc.

20-22 mai: Festivalul Internaţional de Literatură Umoristică şi Caricatură “Alb-Umor” / Târgul de carte Alba Transilvana

Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor

caricaturi stefan popa popasFestivalul Internaţional de Literatură Umoristică şi Caricatură “Alb-Umor” ajunge în acest an la ediţia a şaptea. Concursul în cadrul acestuia este deschis tuturor creatorilor de gen, de pretutindeni, profesionişti sau neprofesionişti. AICI, regulamentul. Vor fi acordate premii pentru fiecare secţiune: epigramă, proză scurtă, parodie, volum.

Eveniment organizat de Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Uniunea Epigramiştilor din România, în parteneriat cu Filiala Alba-Hunedoara a USR.

 

 

Flautul fermecat: 24 mai, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

flautul fermecatCinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a cincea ediție a turneului național susținut de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail.

Și pentru că de fiecare dată trebuie să ne surprindă cu ceva, la acest nou turneu, Ion Bogdan Ștefănescu ne propune sa învățăm nu mai puțin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale: deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, flautul alto – Sankyo și un flaut bas – Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial.

Pentru cei care participă prima oară la o astfel de demonstrașie de magie instrumentală, cu siguranță seara pe care o vor petrece alături de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail va rămâne un reper între momentele de emoșie artistică pe care le-au trăit vreodată.

Organizator: Primăria Alba Iulia

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_7ALBA FEST: 27-29 mai

Alba Fest® devine un reper pentru existența orașului, intens în bună măsură datorită artiștilor care participă.

Invitați efervescenți și mereu autentici oferă an de an un show fascinant, menit să aducă un omagiu exuberanței.

Un reper pentru existența orașului, intens în bună masură datorită artiștilor care participă, dar și prin legătura deosebită cu spectacolele de stradă cu care albaiulienii s-au obișnuit în ultimii ani. Marius Moga este cel care a făcut acest eveniment cunoscut în 2014, în toată țara, cu Alba Fest by Marius Moga.

Citeşte şi Primăria Alba Iulia: 30.000 de oameni s-au distrat la Alba Fest. Record de participare la cea mai importantă sărbătoare a oraşului

Primăria Alba Iulia a rezervat acestui eveniment un buget estimat la 450.000 lei.

Vezi integral CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

JUDEŢUL ALBA

8-9 aprilie: Sărbătoarea Oieritului – Ciugud (lângă Alba Iulia)

afis-sarbatoarea-oieritului-212x300Evenimentul se înscrie în seria activităților organizate de Consiliul Județean Alba care are ca scop promovarea crescătorilor raselor de ovine, a produselor specifice, precum și a tradițiilor de oierit din județul Alba și din țară. Organizatori, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Ciugud, Asociaţia crescătorilor de ovine.

PROGRAM

Vineri, 8 aprilie 2016

Seminar de specialitate

Sâmbătă, 9 aprilie 2016

Orele 10.00 – 18.00 Expoziţie rase de ovine şi alte animale, tradiţii culinare şi obiceiuri ale oieritului, demonstraţii de dresaj canin

Spectacol folcloric susţinut de: Ansamblul folcloric “Doina Mureşului” Ciugud, Ansamblul folcloric al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, Ghiţă Groza, Nicolae Flaviu Cristea, Formația Ghiţă Albu, Invitat special: Veta Biriș.

2 mai: Obiceiuri pierdute – obiceiuri renăscute: Statu la vase – Şugag

statu la vase 2014„Statu’ la vase”, un obicei despre care localnicii spun că este unic în ţară, reînviat cu greu în 2008, are loc în a doua zi de Paşti, în curtea bisericii din comuna Şugag, de pe Valea Sebeşului. Conform tradiției, toţi tinerii care s-au căsătorit în ultimul an primesc, de la rude şi prieteni, vase pentru gospodărie.

Tradiţia presupunea ca toţi tinerii căsătoriţi de la Paştele trecut până la cel prezent să se îmbrace în haine populare de nuntă şi să stea la mese în curtea bisericii din localitate, iar rudele şi prietenii să le facă diverse cadouri pentru gospodărie, în special vase.

Potrivit etnografilor care au făcut cercetări în zonă, obiceiul “Statului la vase” ar putea avea o vechime de câteva sute de ani, fiind găsite referiri despre acesta în diferite însemnări istorice legate de localitate. Obiceiul a fost întrerupt cu câţiva ani înainte de Revoluţia din 1989, iar în anii ’90 nu a mai putut fi organizat deorece tinerii din zonă considerau că obiceiul este “ruşinos” şi nu doreau să mai stea în a doua zi de Paşti în faţa comunităţii pentru a primi cadouri.

Vezi şi FOTO: Tinerii căsătoriţi, în centrul atenţiei, la „Statu la vase” de la Şugag. Obiceiul unic în ţară de pe Valea Sebeşului

8 mai: Datină străbună pe Secaşe: Ciugud

tarasecaselor (11)Festival interjudeţean (Alba şi Sibiu) de tradiţie, prima ediţie având loc în anul 1972, în localitatea Roşia de Secaş. Manifestarea a fost iniţiată din dorinţa de a promova zestrea culturală şi tradiţională din Ţara Secaşelor.

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia şi Consiliul Local al comunei Ciugud

Vezi şi FOTO| Datină străbună pe Secașe: parada portului popular și spectacol folcloric

Alte evenimente:

Târgul Gustos d`Alba, ediţia a VII-a – mai

targul gustos de albaDemonstraţii culinare, spectacol, concursuri, dar şi alte atracţii îi aşteaptă la Alba Iulia pe cei care vor să guste din produsele tradiţionale ale judeţului. Evenimentele sunt destinate oaspeţilor de toate vârstele.

Evenimentul are ca scop promovarea producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi a valorilor tradiţionale culinare locale.

Expozanţii sunt brutării, patiserii, cofetării, carmangerii, producători de brânzeturi, cultivatori de legume, viticultori, ce le vor oferi vizitatorilor o gamă vastă de produse de calitate: ouă, miere şi produse apicole şi multe preparate tradiţionale din bucătăria judeţului Alba care reînvie gustul autentic românesc.

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia “Ţara Vinului”, Asociaţia “Alba Transilvania”, Asociaţia crescătorilor de bovine, Asociaţia crescătorilor de ovine, Primăria Alba Iulia

Citeşte şi EVENIMENTELE anului 2016 finanțate de Consiliul Judeţean Alba. CALENDARUL festivalurilor, târgurilor și expozițiilor

15-18 aprilie: Simpozionul Internaţional “Începuturile Arheologiei Urbane” la Alba Iulia – Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

scoala avram iancu22 aprilie: Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Acest festival a devenit o tradiţie a Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia, reuşind să se impună în peisajul manifestărilor cultural-artistice de acest gen, atât prin calitatea activităţilor realizate, cât şi prin numărul mare de participanţi din mai multe zone etnofolclorice. Este dedicat elevilor din clasele I-VIII, care vor participa la patru secţiuni de concurs, în urma cărora vor primi premii.

Secţiunile de concurs sunt: Prezentare de reţete culinare tradiţionale „Gustos şi sănătos în bucatele bunicii, Atelier de lucru afişe/postere „Promovăm tradiţia – ea ne defineşte!”, Concurs de pictură „Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică”, Concurs de interpretare vocală „Dor de cântec”.

Colocviile Romanului Românesc: mai – Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor – Biblioteca Judeţeană

Colocviile de Literatură şi Arte Aiud: mai – Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud – Biblioteca Judeţeană

Noaptea Muzeelor: mai – Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Cultură pentru Cultură: Mai – Blaj, Negrileasa, Loman; 5 iunie – Tarcău; – Centrul de cultură “Augustin Bena”

Citeşte şi Festivalul-concurs „Cultură pentru cultură” 2016. PREMIILE, juriul, etapele şi condiţii pentru comunităţile locale din AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

CSM vrea ca toate dosarele cu infracțiuni sexuale asupra minorilor din ultimii șase ani să fie verificate

Publicat

copil, abuz,

Consiliul Superior al Magistraturii cere verificarea tuturor dosarelor cu infracțiuni sexuale cu minori din ultimii șase ani, în urma unei investigații a jurnaliștilor de la ziarul on-line ”Dela0.ro”.

În urma investigației „Dreptate strâmbă: 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite”, publicată de Dela0.ro în noiembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis pe 25 mai sesizarea Inspecției Judiciare pentru realizarea unui “control tematic la instanțe și parchete referitor la modul de investigare și soluționare a cauzelor privind infracțiuni la viața sexuală cu victime minore (viol, act sexual cu un minor), aflate pe rolul acestora în perioada 1.02.2014 – la zi”.

Obiectivele verificării – arată minuta CSM – se vor axa în primul rând pe “practica instanțelor și parchetelor referitoare la aprecierea consimțământului ca fiind valabil sau nevalabil prin raportarea la vârsta victimei”.

Cum a ajuns CSM la această decizie din 25 mai?

» Pe 19 noiembrie 2019, Dela0.ro publică o investigație extinsă care prezintă 20 de cazuri judiciare în care instanțe din România au decis că fete și băieți cu vârste între 7 și 14 ani au consimțit să întrețină relații sexuale cu bărbați care aveau de două, trei sau chiar cinci ori vârsta lor.

Articolul Dela0.ro prezintă cincizprezece nume de judecători de la diferite instanțe românești care au dispus încadrări juridice sau schimbări de încadrări ale unor infracțiuni sexuale cu minori ca fiind acte sexuale consimțite de victime (așadar neîncadrabile ca violuri).

Întregul context al investigației de presă este jalonat de mai multe procese pierdute de statul român la CEDO, în care curtea europeană condamnase România pentru că nu aplică un tratament legal corect în judecarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor cu vârste sub 14-15 ani.

» Pe 21 noiembrie 2019 președintele de atunci al CSM Lia Savonea solicită Inspecției Judiciare întocmirea unui raport care să verifice faptele expuse în investigația Dela0.ro “sub aspectul riscului de a fi afectat independența și imparțialitatea magistraților indicați în textul articolului”.

Practic, la acea vreme, nu deciziile instanțelor erau problematice pentru CSM, ci ancheta jurnalistică care expunea public aceste decizii sistematice, nedrepte, aflate în contradicție flagrantă cu dispozițiile CEDO.

» Pe 6 februarie 2020, însă, CSM se răzgândește. Secția pentru judecători a Consiliului decide restituirea Raportului Inspecției, care avea ca obiect modul în care investigația Dela0.ro afectase independența și imparțialitatea magistraților.

sursă dela0.ro, g4media.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Suporterii echipei Dinamo au strâns jumătate de milion de euro din donații, pentru a salva echipa de la faliment

Publicat

Suporterii echipei de fotbal Dinamo au atins cota 500.0000 de euro (peste 2,5 milioane de lei), bani strânşi din donaţii, sponsorizări şi cotizaţii în cadrul programului socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti), anunţă Asociaţia Suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan”, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook.

„Oameni de milioane! 6.515 care au adus o jumătate de milion de euro. Şi nu banii aceştia au ţinut Dinamo în viaţă, ci oamenii din spatele acestor sume şi credinţa lor că Dinamo nu va muri niciodată. 90% din aceşti 500.000 de euro au fost strânşi în ultima jumătate de an.

Asta ne dă şi mai multă speranţă. 6.515 ”câini” pe care te poţi baza. Şi numărul lor este într-o continuă creştere. Vino şi tu alături de noi! Înscrie-te aici www.programddb.ro şi urmează paşii! 48 de euro/an înseamnă 4,5 lei/săptămână. Să vă fie frică, Dinamo se ridică!”, se arată în mesajul asociaţiei publicat pe site-ul de socializare citat.

Asociaţia suporterilor dinamovişti „Peluza Cătălin Hîldan” a lansat, la 29 mai 2018, proiectul socios „Doar Dinamo Bucureşti” prin care fanii pot deveni acţionari. Potrivit proiectului, fanii au la dispoziţie două variante pentru a deveni membri DDB: pot cotiza cu 48 de euro pe an sau cu 1.948 de euro pe an.

În ultima perioadă, având în vedere situaţia dificilă din punct de vedere financiar pe care o traversează FC Dinamo precum şi instabilitatea de la nivelul acţionariatului clubului, mai mulţi oameni de fotbal au donat bani sau au devenit membri cotizanţi precum Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Cristian Borcea, Cornel Şfaiţer, Ionuţ Nedelcearu, Nicolae Stanciu, George Ţucudean, Cosmin Moţi, Dorin Rotariu sau Dragoş Grigore.

Asociaţia Suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan” a cumpărat în luna februarie a acestui an 10,06% din acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă la gruparea bucureşteană prin programul socios „Doar Dinamo Bucureşti” (DDB).

sursă: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 5.000 – 10.000 lei pentru cluburi şi federaţii dacă nu asigură o distanţă de 2 metri între sportivi în săli

Publicat

Cluburile, federaţiile şi alte structuri sportive riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei dacă nu vor asigura o distanţă de minimum 2 metri între sportivi în sălile de sport, conform regulamentului privind reluarea începând cu 1 iunie a activităţilor de pregătire fizică organizate în spaţii închise.

„Nerespectarea prevederilor literei C din prezenta anexă, în ceea ce priveşte organizarea spaţiului de pregătire fizică, astfel încât să permită menţinerea distanţei de minimum 2 m între oricare două persoane şi un spaţiu pentru fiecare persoană de 7 mp, constituie contravenţie (n.r. – din partea persoanelor juridice în cauză) şi se sancţionează în conformitate cu prevederile art. 30 lit. h) din Hotărârea Guvernului nr. 857/2011 (n.r. – amenda de la 5.000 la 10.000 de lei) privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, cu modificările şi completările ulterioare, de către personalul împuternicit din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii şi al Serviciului control în sănătate publică din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, se arată în documentul citat.

Structurile sportive care organizează activitatea de pregătire sportivă îşi pot modifica normele şi regulamentele specifice ramurii de sport pentru a se adapta la situaţia creată de criză, cu condiţia ca acestea să nu vină în contradicţie cu normele legale în vigoare.

De la 1 iunie, pentru reluarea pregătirilor în sălile de sport de către sportivii de performanţă purtarea măştii (medicale/nonmedicale) este obligatorie. Pentru o protecţie eficace, aceasta trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul. Prin excepţie, activităţile fizice intense se pot face fără a purta masca pe figură. Îîn cazul în care o persoană prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), aceasta se va izola la domiciliu. În cazul în care o persoană a venit în contact cu un caz suspect sau confirmat de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, se va izola la domiciliu şi va respecta măsurile în vigoare.

Măsuri care privesc organizarea activităţii de pregătire sportivă în spaţii închise:

– organizarea spaţiului de pregătire sportivă astfel încât să permită menţinerea distanţei de minimum 2 m între oricare două persoane şi un spaţiu pentru fiecare persoană de 7mp;

– triajul observaţional zilnic la intrarea în sală. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi febră mai mare de 37,3°C;

– plasarea recipientelor cu soluţii dezinfectante pentru mâini la intrarea în sală;

– în cazul încăperilor climatizate prin recircularea aerului, se efectuează nebulizarea o dată pe săptămână, în afara programului de lucru şi se efectuează dezinfecţia instalaţiei de climatizare conform instrucţiunilor producătorului;

– suprafeţele şi spaţiile comune vor fi dezinfectate frecvent (cel puţin o dată la 4 ore);

– asigurarea unei ventilaţii adecvate a tuturor încăperilor sau aerisirea lor periodică, cel puţin o dată la 4 ore.

Accesul sportivilor va fi permis doar în urma triajului epidemiologic şi termometrizării, iar acesta trebuie să se facă numai în baza unei programări prealabile. Numărul de sportivi care se antrenează la un moment dat va fi limitat, în funcţie de capacitatea sălii, pentru a se putea menţine distanţa fizică de minimum 2 m între oricare două persoane şi 7 mp/persoană.

Sportivii vor fi instruiţi să îşi spele mâinile înainte şi după terminarea antrenamentului. În cazul în care sala este prevăzută cu aparate sportive, se va evita utilizarea acestora în regim de circuit şi se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiaşi sesiuni de antrenament. Se delimitează spaţiile de exerciţii, cu menţinerea distanţei fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane şi asigurarea unui spaţiu de minimum 7 mp/persoană. Se va asigura aceeaşi distanţă inclusiv între sportiv şi personalul tehnic (antrenor, medic etc.). Se limitează durata antrenamentelor, astfel încât să se poată stabili un orar clar pentru dezinfecţia şi aerisirea riguroasă a sălii. Aparatele sportive vor fi dezinfectate înainte şi după fiecare utilizator. Cu excepţia perioadei de desfăşurare a activităţilor fizice intense, purtarea măştii este obligatorie pe toată durata prezenţei în sală.

Regulamentul interzice folosirea în comun a duşurilor, saunei şi altor zone cu risc mare de transmitere a virusului. Vânzarea şi/sau oferirea de gustări/băuturi în regim de auto-servire nu este permisă; prin excepţie, se permite funcţionarea automatelor de băuturi răcoritoare şi mâncare ambalată, cu condiţia ca acestea să fie consumate în aer liber.

În cazul în care o persoană care participă la activitatea de antrenament este suspectă/confirmată cu COVID-19 se realizează operaţiuni de dezinfecţie a încăperilor respective de către unităţi de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare autorizate.

Începând cu data de 1 iunie se permite desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise (cu excepţia sporturilor de contact), cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

sursă agerpres.ro.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VELA: De luni NU este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, în anumite condiţii.

“În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate.

Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a declarat Vela.

Marcela Vela a amintit că tot de la 1 iunie nu se va mai completa declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirea din localitate sau din zona metropolitană.

Reamintim că de la 1 iunie se deschid plajele turistice de pe litoralul românesc. Totuși, accesul pe plaja se va face după un set de reguli care a fost stabilit de autorități și care trebuie respectat întocmai de cei care merg la plajă, dar și de operatorii economici.

CITEȘTE ȘI: De la 1 iunie, la plajă pe litoralul românesc, cu respectarea distanțării sociale între șezlonguri

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate