Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce se poate dezvolta în Alba Iulia cu sprijin de la Ministerul Culturii. “Oraşe europene”, program pentru cele care au pierdut titlul de “Capitală Europeană a Culturii 2021”

Publicat

palatul principiilor Alba Iulia va deveni partener al Ministerului Culturii, în cadrul programului “Oraşe europene”, pentru dezvoltare culturală. Proiectul a fost lansat de minister pentru orașele care au candidat în prima etapă a competiției pentru titlul de “Capitală Europeană a Culturii 2021 în România”: Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu Mureș. 

În acest context, reprezentanții municipalităților și ai asociațiilor care au gestionat proiectele de candidatură au fost invitați luni, 4 aprilie, la o discuție cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu și cu secretarul de stat Corina Șuteu pentru a defini împreună un program de susținere cât mai clar și mai adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale fiecărui oraș.

„Apreciem inițiativa acestui parteneriat, în special pentru că se poate desfasura pe mai multe dimensiuni. Desigur, o temă inclusă în dosarul de candidatură, dar și alte elemente, de la susținerea unor evenimente până la oferirea de expertiză și formare profesională. Noi am subliniat pragmatic ce ne interesează, mai ales asocierea în proiecte de patrimoniu, cum ar fi Palatul Principilor. Prin semnarea unui protocol, Ministerul Culturii ar deveni un partener al orașului și al celor implicați în viața culturală”, a declarat Nicolaie Moldovan, administrator public municipiul Alba Iulia.

Vezi CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

De asemenea, Alba Iulia vizează obținerea patronajului Ministerului Culturii pentru Festivalul „Dilema Veche”, dar și utilizarea canalelor de comunicare specifice, de care dispune ministerul, pentru promovarea Cetății. Reprezentanții administrației locale au susținut inclusiv necesitatea privind preluarea în patrimoniul municipiului a celor două clădiri aprținând RADEF (cinematografele Dacia și Columna), pentru a reuși o reconversie optimă a spațiilor și terenului.

Programul orașe europene se articulează în jurul a 4 direcții propuse de Ministerul Culturii: acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeană care a făcut parte din programul de candidatură, inițierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât și programatorilor culturali, elaborarea unei publicații dedicate orașelor candidate pentru a contura profilul și identitatea lor, revitalizarea în fiecare oraș a unui cinematograf de artă.

Reprezentanții municipalităților și-au arătat interesul pentru propunerile făcute și pentru un parteneriat pe termen lung cu Ministerul Culturii. În perioada următoare vor fi semnate protocoale de colaborare cu fiecare oraș în acest sens.

Vezi şi Motivele pentru care Alba Iulia a fost eliminată din competiția pentru Capitală Europeană a Culturii 2021. Rezultatele raportului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax