Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ce spune medicul Virgil Musta despre Ivermectină. Cât de eficient este ”medicamentul minune” la tratarea bolnavilor Covid-19

Publicat

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit despre ivermectină și utilizarea ei în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. 

Virgil Musta a explicat în exclusivitate pentru DC News cât de eficientă este substanța ivermectină în tratarea bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 și cum un tratament de acest fel s-ar putea aplica și bolnavilor din România.

Citește și Isterie națională după ce IVERMECTINA, un antiviral pentru animale, s-a zvonit că tratează COVID-19. Ce spun veterinarii

”Noi nu avem experiență pentru că nu am folosit acest medicament. La nivel internațional sunt câteva studii care analizează efectul ivermectinei în diferite faze a bolii.

Din câte știu eu, fiind un antiviral, eficiența lui maximă este în faza inițială a bolii, în prima săptămână și în formele ușoare, moderate. Nu știu dacă există eficiență și în formele critice.

Pe de altă parte, studiile care sunt în desfășurare sunt studii cu un număr nu foarte mare de pacienți astfel că atât OMS, cât și CDC au spus că ivermectina poate fi folosită, dar doar în studiile clinice, fără să intre în ghidurile terapeutice pentru infecția SARS-CoV-2.

Pe măsură ce studiile aduc noi dovezi de eficiență, atunci probabil că la un moment dat, dacă sunt eficiente, ar putea fi acceptate.

Pe moment nu sunt acceptate ca să fie folosite în ghidurile terapeutice ci doar în studii clinice, atât în Europa, cât și în Statele Unite. La noi în țară nu există medicamentul de uz uman avizat.

La noi este avizat doar medicamentul de uz animal ceea ce nu intră în discuție să fie folosit nici măcar în studii clinice pe oameni.”- a spus dr. Musta la DCNews.

Medicamentul ivermectină ar fi oprit creşterea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară, în 48 de ore, potrivit unui studiu publicat în revista Antiviral Research, în luna august a anului 2020.

Studiul a fost condus de cercetătorii de la Monash Biomedicine Discovery Institute, de la Universitatea din Melbourne, şi Peter Doherty Institute of Infection and Immunity, de la Royal Melbourne Hospital. Oamenii de ştiinţă au arătat că medicamentul, care este un antiparazitar, este deja disponibil în întreaga lume ar ucide virusul în 48 de ore.

Cercetătorii cred că funcţionarea ivermectinei asupra coronavirusului are legătură cu faptul că noul virus blochează, în realitate, capacitatea celulelor-gazdă de a-l elimina.

ANSVSA: utilizarea produselor medicinale veterinare care conțin ivermectină poate avea consecințe grave

În ceea ce privește utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice.

Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19.

ANSVSA precizează că utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat, miercuri, că ivermectina nu este în prezent un medicament care să dovedească eficienţă în tratamentul infecţiei COVID.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement