Actualitate
Centru de îngrijire de zi pentru copii aflaţi in situaţii de risc, amenajat la Aiud. Primăria a semnat contractul de prelungire a finanţării, cu Ministerul Muncii
Primăria Aiud anunţă că a fost semnat actul de prelungire a contractului de finanţare cu Ministerul Muncii pentru Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi in situaţii de risc – Sfântul Nicolae. Clădirea în care va funcţiona centru va fi reabilitată şi mobilată. Aici vor primi servicii de îngrijire, educaţie, recreere şi socializare, dar şi consiliere, 15 copii cu vârsta cuprinsă între 7 si 14 ani.
A fost semnat Actul adiţional nr. 3/30.06.2015 de prelungire a valabilităţii Contractului de finanţare nr. 114 din 6.11.2013, până la data de 30.10.2016, încheiat între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Municipiul Aiud, pentru implementarea subproiectului “Centru de îngrijire de zi pentru copii aflaţi in situaţii de risc – Sfântul Nicolae” din municipiul Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 7, judeţul Alba, transmite primăria.
Solicitantul proiectului este Municipiul Aiud, iar partener este Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Aiud.
Subproiectul se realizează cu sprijinul Guvernului României – Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin Proiectul “Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”.
Obiectivul general al subproiectului este reabilitarea unei clădiri aflate în patrimoniul Municipiului Aiud şi dotarea cu echipamente şi mobilier, în scopul funcționării “Centrului de îngrijire de zi pentru copii aflaţi in situaţii de risc – Sfântul Nicolae” din municipiul Aiud, amplasat într-un loc accesibil membrilor comunităţii, luând în considerare mijloacele de transport, de comunicare şi distanţa faţă de alte servicii sociale.
Obiectivele subproiectului sunt: reducerea numărului de copii separaţi de familiile lor, promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului, reducerea factorilor de risc ce pot influenţa familiile vulnerabile şi copiii proveniţi din acestea, întărirea parteneriatului public – privat pentru susţinerea serviciilor destinate protecţiei copilului.
De menţionat că, până în prezent, s-a elaborat documentaţia tehnică faza Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI), au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, s-a primit Avizul Comisiei Tehnico-Economice a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pentru obiectivul de investiţii (centrul de zi pentru copii) şi au fost contractate serviciile pentru elaborarea Proiectului Tehnic.
Misiunea centrului este asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere şi socializare, consiliere, dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, care să satisfacă trebuinţele identificate ale grupului ţintă (15 copii cu vârsta cuprinsă între 7 si 14 ani), scăzând astfel riscul de separare de părinţi.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News