Connect with us
Publicitate

Eveniment

Comisia de Apărare din Senat îşi îndreaptă atenţia către Fabrica de Arme şi UM Cugir

Publicat

Senatorul liberal Teodor Meleşcanu, însoţit de membrii Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a făcut, miercuri, o vizită la Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică (UM) din Cugir.

În calitate de preşedinte al Comisiei de Apărare din cadrul Senatului, Meleşcanu s-a informat asupra capacităţii de fabricaţie a celor două fabrici de tehnică militară şi a purtat discuţii cu conducerea societăţilor despre situaţia financiară şi posibilităţile ca fabricile să devină profitabile şi competitive pe piaţa de profil, în contextul în care se doreşte sprijinirea dezvoltării industriei de apărare.

“Având în vedere că la Cugir exisă o linie foarte modernă de producere a muniţiei de tip NATO, noi am considerat că este foarte important să folosim potenţialul şi experienţa de la Gugir, unde să avem înregistrat şi proiectul unui pistol mitralieră românesc, care ar închide foarte bine, împreună cu producţia de muniţie, ciclul necesităţilor Armatei Române. Mai mult, ne gândim ca în aceste condiţii să facem un centru de proiectare, de verificare şi de certificare a calităţii pentru tot ceea ce reprezintă armament, având în vedere că localitatea Cugir are nişte posibilităţi şi experienţe foarte mari”, a declarat Teodor Meleşcanu, la Alba Iulia.

Comisia de Apărare prezentă la Cugir a convenit că, imediat după începerea sesiunii Parlamentului, o delegaţie a celor două societăţi din Cugir va merge la o întrevedere cu Comisia din Senat. Acolo va prezenta un plan de afaceri concret, pentru susţinerea acestei pieţe importante şi în acelaşi timp un ansamblu de măsuri care să asigure eficienţa financiară. “Nu vă ascund ca ambele societăţi din Cugir sunt practic în faliment şi sunt probleme mari financiare. Le-am spus foarte clar că este nevoie de un produs foarte bun, care să fie competitiv, pe care armata să-l considere important şi necesar, iar un alt punct este important ca aceste societăţi comerciale să se susţină financiar”, a mai declarat senatorul liberal.

Acesta doreşte ca, împreună cu alţi senatori, să pregătească, dacă este nevoie, o iniţiativă legislativă de ştergere a datoriilor istorice pentru societăţile care dovedesc că au capacitatea de a-şi acoperi cheltuielile la ora actuală, prin activitatea lor, prin veniturile pe care le realizează.

“Este vorba de a elimina aceste datorii istorice care sunt pe hârtie, pentru a le da o şansă, într-adevăr, să facă dovada faptului că pot să se întreţină, pot să realizeze beneficii, profituri, din activitatea pe care o desfăşoară pe bază de contracte ferme. Al doilea aspect pe care l-am discutat este despre asanarea financiară, prin renunţarea la unele dintre activele pe care societatea le are, care implică cheltuieli de întreţinere, pentru că, în lipsa unor cheltuieli, riscă să se degradeze. Este vorba despre clădirile şi tot ce au dânşii acolo, fie prin transferarea lor către zona industrială care există în oraşul Cugir şi ar putea să atragă mai mulţi întreprinzători, fie prin transferarea lor în vederea realizării unor obiective sociale la nivelul localităţii prin intermediul primăriei”, a conchis Meleşcanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ismil

    miercuri, 26.01.2011 at 23:37

    sa facem pistol mitraliera ptr armata Romana? mai avem armata? oare dupa ce guvernul si-a batut joc de pensionarii militari, oare va mai dori cineva sa lupte pentru Romania? (cred ca doar fraierii)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate