Actualitate
Comisia Europeană a deblocat plăţile pe programul POSDRU, după trei luni în care rambursările au fost întrerupte
Ministerul Fondurilor europene anunţă că rambursările pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), în valoare de 167 milioane de euro au fost deblocate de Comisia Europeană (CE), după trei luni în care plăţile au fost întrerupte.
Anunțul a venit după o întâlnire între Michel Servoz, director general al Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul CE, cu Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.
Autoritatea de Management POSDRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a trimis săptămâna trecută o altă tranșă, de 372 de milioane euro: „Estimăm că suma totală, de 539,4 milioane euro, se va întoarce la bugetul de stat până la sfârșitul acestui an. Ceea ce înseamnă o creștere cu aproximativ 10% a gradului de absorbție per total program POSDRU”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
CE a întrerupt termenul de plată pentru România pentru POSDRU 2007-2013 în luna februarie 2016. Prin eforturile comune ale Ministerului Fondurilor Europene și ale Autorității de Audit, rata de eroare a fost adusă sub nivelul acceptabil, permițând decizia de deblocare anunțată zilele acestea de oficialii europeni, transmite MFE, într-un comunicat.
Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) defineşte intervenţia Fondului Social European în România în acord cu strategia de dezvoltare din domeniul resurselor umane.
Obiectivul general al programului este dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei cu piaţa muncii şi participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă a 1.650.000 de persoane.
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane urmărește în mod specific promovarea educaţiei şi formării iniţiale şi continue de calitate (inclusiv educaţia superioară şi cercetarea), promovarea culturii antreprenoriale şi creşterea calităţii şi productivităţii muncii, Facilitarea inserţiei tinerilor şi a şomerilor de lungă durată pe piaţa muncii, dezvoltarea unei pieţe a muncii moderne, flexibile şi incluzive, promovarea (re)inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor inactive, inclusiv din zonele rurale, îmbunătăţirea serviciilor publice de ocupare, facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educaţie şi pe piaţa muncii.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News