Connect with us
Advertisement

Actualitate

Cum îți revii după MAREA MAHMUREALĂ de Revelion. 12 remedii pentru sănătate. Ce poți face dacă ai băut sau ai mâncat prea mult

mancare masa sarbatoare

Publicat

Dacă vă numărați printre cei care au făcut exces de mâncare sau băutură la masa de Revelion sau de Anul Nou, nutriționiștii au la dispoziție câteva sfaturi pentru a vă reveni la starea de bine.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2022 * Felicitari de Anul Nou 2022 * Mesaje de Revelion 2022 * Mesaje haioase de Anul Nou 2022 * URĂRI de La Mulți Ani 2022

Senzaţie de greaţă, stare de moleşeală, dureri de cap, somnolenţă şi stare de rău generală sunt doar câteva dintre simptomele cu care cei mai mulţi dintre noi le pot resimți, după petrecerea de REVELION. Acestea sunt efectele unui consum excesiv de alcool, avertizează medicii nutriţionişti.

REMEDII pentru MAHMUREALĂ

Beţi multă apă

Ar fi prima regulă, dacă vreţi ca durerile de cap şi starea de rău să treacă repede. Nutriţioniştii spun că alcoolul deshidratează, iar din această cauză apare senzaţia de moleşeală. Apa va ajuta la eliminarea rapidă a alcoolului din organism. Regula ar fi ca între două pahare de alcool să beți unul de apă. Astfel se menţine tensiunea arterială la un nivel normal şi organismul hidratat.

Mic dejun

Este recomandat ca, dimineaţa, să mănânci două ouă ochiuri sau o omletă. De asemenea, şunca nu ar trebui să lipsească de la micul dejun. Aceste alimente oferă organismului nutrienţii de care are nevoie pentru a se revigora.

Ceai verde

Și ceaiul verde vă poate ajuta. Îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. O astfel de băutură se prepară din următoarele ingrediente: trei linguriţe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriţă de miere şi 500 mililitri de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute şi apoi se bea.

Evitaţi cafeaua

Această băutură îngustează vasele sanguine şi măreşte tensiunea. În cazul în care sunteţi un băutor înrăit de cafea, puteţi să beţi o singură ceaşcă, dar numai după ce aţi băut paharul cu apă.

Murături

Medicii nutriţionişti spun că aceste alimente au un conţinut ridicat de potasiu şi ajută organismul să îşi revină după o seară de beţie. În plus, gustul lor acrişor va reduce senzaţia de greaţă. Este bună și zeama de varză murată.

Aspirina

Acest medicament este ideal pentru durerile de cap care apar inevitabil după ce aţi băut prea mult alcool. Medicii spun că momentul indicat pentru a lua aspirină împotriva mahmurelii este înainte de culcare. Astfel, veţi preveni să vă treziţi cu migrene. În cazul în care aţi uitat, medicamentul poate fi luat şi după trezire, cu un pahar mare de apă. Efectul va apărea în cel mult jumătate de oră. Atenţie însă, acest medicament trebuie evitat de peroanele care au ulcer, deoarece irită şi mai mult mucoasa stomacală. În cazul acestor pacienţi, se recomandă paracetamolul.

Fructe și legume

Consumaţi fructe şi legume, care reduc din intensitatea mahmurelii. Marele aliat al organismului în lupta cu toxinele este vitamina C. Iar, ca să vă recuperați după masa tradiţională, legumele cu frunze verzi, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele potrivite pentru consum.

Potasiu pentru senzaţia de greaţă. Îl poţi găsi în banane. Consumă-le şi vei scăpa de greaţă.

Odihnă

Este indicat ca un consum excesiv de alcool să fie urmat de 8 ore de somn. De asemenea, sunt recomande fructele şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să îşi revină.

Evită alimentele grele

Carnea grasă, ouăle, brânza grasă nu sunt alimente recomandate după o noapte în care ai făcut excese de alcool.

Îndulceşte-te cu miere. Poţi ameliora simptomele mahmurelii consumând o bucăţică de pâine sau biscuiţi cu miere sau oricare alt produs bogat în fructoză. Asta pentru că fructoza ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza mai poate fi găsită în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.

Pâinea prăjită

Pâinea prăjită bine ajută la filtrarea impurităţilor din stomac. De asemenea, restabileşte nivelul glicemiei din sânge care este tulburat de consumul excesiv de alcool, favorizând senzaţia de oboseală pe care o resimţi după o noapte de beţie.

Regula celor trei mese principale

Baza este să respectăm cele trei mese principale. Iar la micul dejun, un pahar cu apă în care am stors niște lămâie permite stimularea bilei și a ficatului, eliminând astfel mai eficient grăsimile. În primele zile după Revelion este preferabil, de asemenea, să evităm lactatele. În schimb, sunt recomandate fructele proaspete și piureurile vegetale.

Ce mâncăm la prânz? Carnea roșie e de evitat. Peștele, puiul, carnea albă sau felurile de mâncare vegetariene sunt de preferat. Ca garnitură, multe legume, salate bogate în vitamina C și orez integral.

Dacă simțim nevoia unei gustări între mese, sunt recomandabile fructele oleaginoase și smoothies. Dar nu mai mult de 15 astfel de fructe pe zi (nuci, alune, caju etc), iar smoothies-urile trebuie preparate din 60 la sută fructe și 40 la sută legume.

Plimbări

Dacă vom merge pe jos câte 30 de minute, de trei ori pe săptămână, este mai benefic decât o ședință istovitoare de o oră și jumătate la sală.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 01.01.2022 at 15:38

    @ Redactia Alba24 : Nu este nevoie de nici un ” nutritionist := Noi nu am petrecut Revelionul ca ( vedeti „Ev. zilei ” de azi, 1 ian. ) ca Musiu Livache Dragnel, cu feciorul sau alaturi, imbracati zdravan, Livache c-o sepcuta A la Lenin pe Cap, amandoi cu cate un pahar aproape gol, cu sampanie ) LA Tembelizor, cu programele sale, unul mai oribil ca altul ( Premiul Intai, cu Coronita, cel de la Pro TV, premiul Doi, cel de la ” Antena 1″ cea a Varanului Voiculescu, seful trustului de presa „Intact”, parca, care include si ” Antena 3 ” = Cloaca CU Laturi TREI ). Dimineata, un mic dejun normal, la pranz, apaeritiv, racituri de suina, felul principal, gratar de porc ” privat ” cu ” barabule ” pai, salata de sfecla rosie cu hrean, ” udate ” cu vreo 10-15 ml ” tuicomicina ” de pere, si 250 ml bere. Nu ne-am „mahmurizat” deloc, nici capul nu ne doare, nici in stare de ebritate, nu am ajuns la spitalul de urgenta Alba Iulia, care-i la ” doi pasi jum’ ” de locuinta noastra !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement