Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cum poți afla dacă suferi de depresie. A fost lansat primul HUB de acest fel din România, la pachet cu o linie fierbinte

Publicat

A fost lansat primul hub antidepresie din țara noastră – este un proiect național prin care românii se pot testa gratuit să vadă dacă suferă de depresie. Există și un număr de telefon (0800 0800 20), unde oamenii pot suna în situații de criză emoțională. 

 În general, oamenii nu știu simptomele depresiei și ale anxietății. În lipsa unei strategii naţionale care să-i ajute pe români în lupta cu depresia, stresul şi anxietatea, a luat naştere depreHUB, primul proiect antidepresie din ţară care pune la dispoziţie un program de screening online.

Citește și: ”E rușine să mergi la psihiatru? Da, da, da!” De vorbă cu medicul Dan Burchiu din Aiud, despre depresie și alți demoni

Yolanda Creţescu, Asociaţia Happy Mind: „O listă de simptome în ultimele două săptămâni despre cum te-ai simţit, despre gândurile pe care le-ai avut, dacă există un risc de suicid.

Aceste răspunsuri sunt punctate, ele sunt etalonate pe populaţie specifică, pe categoria de vârstă şi sex din care faci parte şi pe mail va veni un răspuns specializat. Acest răspuns îţi va spune care este starea şi nivlul emoţional pe care l ai în acel moment.”

40 de voluntari, studenţi la Psihologie, vor oferi non stop consiliere în cazul stărilor de anxietate, atacurilor de panică şi depresiei.

Vezi și: Învinge demonii din tine: Cinci tineri din Alba Iulia au creat un joc video în care lupți cu stresul, anxietatea și depresia

La nivel mondial, peste 300 de milioane de persoane suferă de depresie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

DspreHUB

Astăzi, depresia a ajuns să creeze mult prea multă suferință și mult prea multe victime. Pe stradă sau în cercurile noastre de cunoscuți, în familie sau printre prieteni, depresia este omniprezentă și chiar contagioasă. În această situație, nu este de mirare că 1 din 10 români suferă de depresie, iar Organizația Mondială a Sănătății ne previne că, pănă în 2020, depresia va fi a doua afecțiune care va provoca decesul la nivel mondial, au scris pe siteul lor, autorii proiectului.

Cu toate acestea, românii încă suferă de o lipsă acută de psihoeducație în acest sens și, mai ales, de lipsa unei abordări multidisciplinare în bolile mentale. Deseori, oamenii ajung prea târziu în cabinetul psihologului, epuizați, complet descurajați și lipsiți de resursele necesare pentru a mai duce pe picioare o astfel de boală.

În tot acest context, a luat naștere depreHUB – proiect inițiat de către Asociația Happy Minds și Psih. Yolanda Crețescu cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept în România (HUB dedicat comunităților care au predispozitie spre depresie), totalitatea serviciilor de consiliere și terapie pentru prevenția, evaluarea, dignosticarea și tratamentul depresiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate