Actualitate
Desenele cu vopsea henna pe piele, alternativa la tatuajele reale. Pericol de alergii, cicatrici și eczeme
Tatuajele cu henna reprezintă o alternativă pentru cei care sunt încă nesiguri în privința unui tatuaj permanent. De cele mai multe ori, pentru un preț mai mic sau în necunoștință de cauză, persoanele care aleg un tatuaj henna, apelează la artiști care folosesc vopsea henna de culoare neagră.
Acestea sunt tatuaje temporare, pentru că pigmentul dispare după câteva săptămâni. Cât rezistă un tatuaj cu henna depinde de calitatea plantei și compoziția pastei.
Vopseaua naturală henna de culoare neagră nu există, aceasta reprezintă un amestec de parafenilendiamină sau fenilendiamină, substanțe care dau culoarea neagră.
Succesul acestui tip de henna se datorează timpului de uscare mai rapid și faptului că rezistă mai mult. Totuși, fenilendiamina este la originea a numeroase reacții alergice, care pot fi uneori de-a dreptul dramatice, notează digi24.ro.
Extrasul de hena, care se obține dintr-o plantă trebuie să fie de culoare roșie, galbenă sau portocalie.
Henna neagră poate lăsa cicatrice, mai ales în cazul copiilor. Pot apărea pe corp și eczeme sau se poate dezvolta o sensibilitate a pielii la coloranți sau vopsele de păr. În unele țări, de pildă Franța, henna neagră este interzisă.
Arta tatuării cu henna vine din Orient, iar tradiția are la baza pictarea mâinilor și a picioarelor înainte de nuntă, a mireselor, acestă tradiție fiind considerată un semn de frumusețe.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News