Connect with us
Advertisement

Eveniment

Director în ASF: Ar trebui RCA pentru trotinetele sau bicicletele electrice. Condiții de suspendare a poliței în cazul mașinilor

Publicat

Directorul general din cadrul sectorului de Asigurări şi Reasigurări al ASF, Valentin Ionescu, susţine că poliţele RCA ar putea fi suspendate doar dacă proprietarul maşinii poate demonstra că autovehiculului nu va circula pe drumurile publice.

În plus, Ionescu susţine că trotinetele sau bicicletele electrice care prind o viteză mai mare de 25 de kilometri la oră ar trebui să aibă asigurare obligatorie.

Vezi și: Schimbări majore pe piața RCA: Șoferii care rămân fără permis vor putea suspenda polița. Noi reguli la verificarea asigurărilor

”Vorbim în general de posibilitatea suspendării care a fi utilă pentru transportatori, pentru persoane juridice.

În orice situaţie trebuie dovedit că acel autovehicul e într-un spaţiu privat şi că nu mai poate fi pus în circulaţie. Poate fi şi într-o parcare, dar nu va putea circula pe drumurile publice”, a spus Valentin Ionescu, la Prima News.

RCA pentru trotinete și biciclete electrice?

”Încercăm cumva prin aceste măsuri şi prin alte proiecte (…) să promovăm această conduită preventivă la volan, dar să venim şi cu măsuri.

Unele sunt aceste schimbări pe care le-am propus, am mai vorbit şi de alte măsuri în trecut cum ar fi obligativitatea asigurării trotinetelor sau a bicicletelor cu motor cu o viteză mai mare de 25 de kilometri la oră (…)

Aşa cum e asigurare pe vehicul, trebuie să fie asigurare şi pe trotinetă. Proprietarul trotinetei că este o firmă sau o persoană fizică, va fi obligat să facă asigurare”, a mai precizat Valentin Ionescu.

Guvernul discută prelungirea polițelor RCA

Guvernul României va discuta în ședința de joi un proiect de hotărâre prin care vrea să prelungească până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA.

Actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie. Tarifele au fost plafonate în februarie, după falimentul Euroins.

În prezent, mai sunt în vigoare aproximativ 1,7 milioane de contracte, ceea ce reprezintă circa 17% din întregul parc auto la nivel național.

Guvernul susține că, dacă nu va continua plafonarea, va avea loc o creștere a prețurilor într-o perioadă nepotrivită, ca cea de iarnă, când sunt sărbătorile.

„O soluție temporară pentru remedierea stării de fapt o poate constitui prelungirea până la data de 31 decembrie 2023 a perioadei de aplicare a HG nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor“, arată proiectul.

Foto: Poliția Română – Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pamfil

    joi, 05.10.2023 at 09:45

    nu mai aveti de unde stoarce bani milogilor?

  2. Margelatu

    joi, 05.10.2023 at 13:46

    Faceti piste pentru biciclete/trotinete si apoi sa va ganditi la polite RCA.
    Iar pana atunci sa va scada voua salariile, celor de la ASF, ca sunteti Stat in Stat. Castigati ma mult ca presedintele tarii. Aberant!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement