Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Dosarul de trafic de influenţă al fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara: Amânare pentru soluţionarea cauzei, la Alba Iulia. Inculpatul rămâne în arest

Publicat

La primul termen de judecată, din 8 mai, de la Curtea de Apel Alba Iulia, în dosarul fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Nicoale Cătălin Şerban, aflat în stare de arest preventiv sub acuzaţia săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instanţa a amânat soluţionarea cauzei pentru 29 mai, ora 12.00. Au fost depuse cereri de amânare pentru pregătirea apărării, formulate de avocaţii inculpaţilor Nicolae Cătălin Şerban, Mihaela Ramona Şerban şi Ioan Marian Mihăilă.

De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca neîntemeiată cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Nicolae Cătălin Şerban. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia cu privire la respingerea cererii de liberare provizorie nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs. Competenţa soluţionării recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 19.04.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia privind pe inculpatul Rus Adrian Dan şi a dispus faţă de inculpat măsura de a nu părăsi ţara şi de a respecta celelalte obligaţii stabilite de instanţă. Inculpatul a formulat recurs dosarul fiind retransmis Î.C.C.J. pentru judecarea recursului. În 27.04.2012 Î.C.C.J. a respins ca nefundat recursul inculpatului Rus Adrian Dan.

În urma verificării din oficiu a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în, 7.04.2012 menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului Şerban Nicolae Cătălin, judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara (la data comiterii faptelor) trimis în judecată în stare de arest.

Prin urmare, inculpatul va fi judecat în stare de arest preventiv, iar instanţa va verifica periodic, în cursul judecăţii, legalitatea si temeinicia măsurii, dar nu mai târziu de 60 de zile. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 8.05.2012.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 13.04.2012.

În 6.04.2012, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Nicolae Cătălin Şerban, în stare de arest preventiv, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate Iacob Chişărău şi Adrian Dan Rus, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, precum şi Ioan-Marian Mihăilă şi Mihaela Ramona Şerban, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Prin încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 27.03.2012 a fost admisă cererea de strămutare formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi a fost desemnată Curtea de Apel Alba Iulia ca instanţă competentă să judece pe fond dosarul format în urma înregistrării rechizitoriului întocmit în cauză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax