Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drive test cu un Mercedes GLC 250, de la Casa Auto Sebeș. Cum s-a comportat cel mai frumos SUV al noii generaţii


Publicat

glc 250 (3)

Casa Auto Sebeş, dealer autorizat Mercedes Benz, a adus zilele trecute la redacția Alba24.ro un Mercedes GLC 250 şi ni l-a lăsat aproape o săptămână să vedem de ce este în stare.

Am profitat de ocazie şi am testat SUV-ul în aproape toate condiţiile cu care se poate confrunta un şofer obişnuit mergând într-o mică excursie până la Băile Felix pe drumuri naţionale aglomerate, autostradă (atât cât este gata, adică între Aiud şi Nădășelu) şi oraş. A rezultat un drive test făcut de şoferi normali, fără veleităţi de cunoscători în ale automobilismului sau construcţiilor de autoturisme, deci cu păreri de oameni obişnuiţi aşa cum sunt majoritatea şoferilor. De aceea acest articol nu va conţine date tehnice şi păreri foarte avizate ci va fi mai degrabă un raport de consumator făcut pentru alţi consumatori care poate se gândesc să îşi cumpere o maşină mai specială.

Pentru că da, Mercedes GLC 250 este o maşină mai specială. În primul rând pentru că este un Mercedes şi despre masinile acestea se spune că sunt aparte. „Există Mercedes şi alte masini” cam aşa sună un clişeu despre brandul german cu stea în 3 colţuri.

Prima impresie a fost, normal, cea vizuală. GLC este un SUV ceva mai compact, undeva asemănător ca dimensiuni cu Land Rover Evoque, Jaguar E-Pace sau BMW X3 modele cu care se şi bate pe piaţă. Designul GLC-ului e mult mai plăcut decât la mai vechiul GLK pe care cred că îl moşteneşte ca dimensiuni, cu linii mai fluide şi cu rotunjimi frumoase. Spatele lat, cu stopuri mai înguste şi cu un hayon plonjat plus cele două guri de evacuare cromate ale esapamentului cu forme paralelipipedice dar cu colţuri rotunjite, îi dau maşinii un aspect sportiv şi foarte plăcut ochiului. Partea din faţă urmează liniile de design ale întregii game Mercedes din ultima generaţie, cu faruri cu LED, grilă mare de radiator şi stemă Mercedes supradimensionată. Jantele mari, în 5 spiţe şi pragurile de aluminiu cu inserţii negre, antiderapante, întregesc imaginea de SUV.

  glc 250 (2)

Modelul condus de noi este un GLC 250, cu tracţiune integrală permanentă şi cu un motor diesel din noua generaţie având 2.143 centimetri cubi şi dezvoltând 204 cai putere care s-au dovedit mai mult decât suficienţi în cei 6-700 de km pe care i-am parcurs cu maşina.

Cutia de viteze este una automată, cu nouă trepte, mai mult ca sigur produsă chiar la noi în Alba într-una din fabricile Daimler de la Sebeş.

La interior lucrurile stau exact aşa cum te-ai aştepta de la un Mercedes: keyless go, piele perforată, lemn din esenţe rare, aluminiu satinat, volan îmbrăcat în piele, lux şi multe butoane. Aproape exagerat de multe butoane! Ai nevoie de cel puţin o oră să studiezi setările şi să îţi dai seama ce fac toate acele butoane, manete, ecrane şi touch-pad-uri. Ai un ecran de 7-8 inchi pe care vezi setările maşinii, ai un touch-pad ca la laptop de pe care le schimbi, ai şi o rotiţă cromată de pe care optezi pentru diverse chestiuni. Mai ai şi instrumentarul de bord tot sub forma unui ecran LCD cu tot felul de informaţii şi setări. Dar odată ce eşti proprietar cred că va fi o adevărată plăcere să afli tot ce ştie să facă maşinuţa asta, deci nu va fi o corvoadă să manevrezi butoanele ci dimpotrivă.

Înainte de a pleca la drum am descoperit totuşi primul lucru puţin deranjant. Portbagajul nu e chiar suficient de încăpător pentru 4 adulţi care pleacă pentru un weekend prelungit de acasă. Şi nu vă imaginaţi că îl puteţi închide dacă nu sunt toate lucrurile aranjate cum trebuie acolo pentru că va refuza pur şi simplu, închiderea fiind de tip soft-close, de la buton. Aşa că, puţină grijă ce luaţi cu voi şi cum le asezaţi în portbagaj.

glc 250 (4)

Odată plecaţi la drum o să uitaţi rapid de portbagaj. Scaunele încălzite, cu suport lombar şi lateral, cu reglaje pe toate direcţiile, climatizarea automată pe 4 zone şi sistemul audio premium te fac să nu mai vrei să te dai jos. Iar ca şofer, te va da gata modul în care schimbă cutia de viteze automată şi te va surprinde cât de bine se mişcă o maşină care e totuşi un SUV. După ce ieşiţi din oraş vă recomand cu căldură să schimbaţi setarea de la modul Confort în cel Sport sau chiar Sport Plus. Nu de alta dar, dacă în oraş veţi aprecia faptul că nu se simte nici o denivelare sau groapă pe Confort, la drum lung veţi fi ca într-o barcă pe valuri dacă nu treceţi pe Sport. Cel puţin mie şi pasagerilor din spate nu ne-a plăcut deloc să ne legănăm. Dar odată trecut pe modul Sport parcă eşti într-o altă maşină: suspensiile se întăresc, maşina coboară garda puţin, direcţia devine mai fermă şi maşina stă mult mai bine pe drum. Plus că motorul parcă “trage” altfel pentru că şi cutia schimbă vitezele la turaţii mai mari. Ce să mai vorbim…o plăcere să calci pe acceleraţie. Şi chiar dacă nu am fost atenţi la acest aspect, consumul mediu arătat după cei 6 sau 700 de km parcurşi atât în oraş cât şi în afară a fost de 7,9 litri la o sută de km, adică mai mult decât rezonabil la o maşină de aceste dimensiuni şi cu 204 cai sub capotă.

După patru zile de condus pe ploaie, zăpadă, asfalt şi puţin teren accidentat (în vestitul Floreşti de lângă Cluj) am văzut şi de ce este utilă tracţiunea integrală la o maşină de oraş. Mercedes GLC cu al său 4×4 permanent îşi face treaba fără să fie nevoie să ştii tu să cuplezi nu-ştiu-ce reductoare sau alte minuni. Ştie singur să îşi regleze tracţiunea asftel încât să ieşi uşor din noroi sau zăpadă şi nu e nevoie să îţi pui pasagerii să facă sport împingându-te.

Concluziile drive-testului de consumator nespecialist sunt simple: dacă vă permite bugetul, Mercedes GLC este maşina perfectă pentru o femeie de afaceri, pentru o familie cu maximum un copil sau pentru un tânăr şi prosper manager de companie care vor o mașină bună și în aglomerația tot mai mare din oraş dar si într-o escapadă la munte.

glc 250 (1)

Mai multe detalii tehnice despre mașina testată de noi, precum și preţul modelului GLC 250 găsiţi aici. Vă indemnăm să dați click cu încredere și să-i asaltaţi cu întrebări pe cei de la Casa Auto Sebeş pentru că oamenii sunt profesionişti bine pregătiţi să facă față întrebărilor oricărui client cu pretenţii.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

Publicat

Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba, după ce candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

La sediul organizației s-au adunat liderii Alianței, unde au realizat o numărătoare paralelă a voturilor din fiecare secție.

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Publicat

Gabriel Pleșa (USR PLUS) va fi VIITORUL PRIMAR din Alba Iulia. PNL a pierdut într-unul dintre cele mai importante fiefuri din România, unde echipa lui Mircea Hava era neînvinsă din 1996. 

Rezultatele provin din numărătoarea paralelă a Alianței USR PLUS. Între cei doi, sunt peste 600 de voturi diferență.

Și numărătoarea paralelă a PNL dă rezultate asemănătoare. De altfel, la sediul liberalilor este tristețe mare, iar aceștia au încetat să mai comunice rezultatele, așa cum o făceau de fiecare dată.

Citește și: VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Candidatura lui Voicu Paul a fost susținută cu putere în partid de către Mircea Hava, în ciuda unor voci din interior care ar fi preferat un alt candidat.

Pleșa a fost și el liberal până în urmă cu câteva luni, când a decis să candideze pe listele USR PLUS. Acesta nu a mai așteptat rezultatul unui sondaj intern al PNL, pentru stabilirea candidatului.

Citește și: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba Iulia. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară. Restul voturilor obținute în fiecare secție de către candidați nu au fost deocamdată contabilizate.

UPDATE ora 00:39: Alte două secții au fost câștigate de Gabriel Pleșa. Secția 19: Pleșa – 131 Voicu Paul – 122.

De asemenea, candidatul USR PLUS a câștigat secția de la Florida, una dintre cele mai mari din Alba Iulia: a obținut acolo 382 de voturi, față de 257, câte a luat liberalul. Informațiile provin din numărătoarea paralelă a USR PLUS. Diferența dintre cei doi este de 635 de voturi. Mai sunt de numărat două secții.

UPDATE ora 00:28: La Secția Nr. 16, Gabriel Pleșa a obținut 170 de voturi, iar Voicu Paul – 166.

UPDATE: 00:22: Mai sunt de numărat 7 secții de vot, iar diferența dintre cei doi candidați este de 495 de voturi.

UPDATE 00:20: Voicu Paul a câștigat una dintre secții. Acesta a câștigat 169 de voturi, iar Gabriel Pleșa 161.

UPDATE ora 00:18: O altă secție a fost câștigată de Gabriel Pleșa cu 137 față de 113 (Voicu Paul).

UPDATE ora 00:15: Mai sunt 10 secții de numărat. Secția Nr. 4 din Alba Iulia a fost câștigată de candidatul USR PLUS. Diferența este acum de 547 de voturi.

UPDATE ora 23:51: La secția de votare nr. 18, Gabriel Pleșa a câștitat 119, iar Voicu Paul 97.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mirel Hălălai câștigă un nou mandat la Teiuș. În cea mai mare secție a luat de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat

Publicat

Mirel Vasile Hălălai a câștigat un nou mandat la Teiuș, după numărătoarea paralelă a voturilor. 

La cea mai mare secție de vot din localitate, aflată la Casa de Cultură, acesta a obținut de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate