Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Egalitate şi acces pe piaţa muncii”: Cursuri de calificare pentru 582 de persoane. Centru Judeţean în Alba Iulia şi Birou Teritorial în Ocna Mureş

Publicat

Joi, a fost lansat proiectul „Egalitate şi acces pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU. Consiliul Judeţean Alba, beneficiarul acestui proiect doreşte promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în rândul societăţii civile, administraţiei publice locale şi mass-mdia în Regiunea Centru, în vederea susţinerii accesului egal la ocupare. Proiectul se adresează unui număr de 582 de persoane din judeţul Alba, din care 492 sunt femei, 18 personal al organizaţiilor societăţii civile, 32 de romi şi persoane cu dizabilităţi, 10 experţi/operatori mass-media şi 30 de manageri/personal al autorităţilor publice. Valoarea proiectului se ridică la 2.159.332 lei, din care valoarea contribuţiei a Consiliului Judeţean Alba este de 43.200 de lei. În cadrul proiectului se va înfiinţa un Centru Judeţean pentru egalitate de şanse şi de gen în Alba Iulia, dar şi un Birou Teritorial pentru egalitate de şanse şi de gen în Ocna Mureş.

Valoarea finanţării nerambursabile acoradte din Fondul Social European este de 1.878.701, 99 lei, iar valoarea finanţării nerambursabile acordate de Bugetul Naţional de 237.430 de lei.

Joi, la sala de conferinţe de la Hotel Parc a avut loc lansarea proiectului „Egalitate şi acces pe piaţa muncii” care, potrivit beneficiarului, Consiliul Judeţean Alba, vine în ajutorul a 582 de persoane, din care majoritatea sunt femei, respectiv 492.

La eveniment au participat vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, şeful Biroului accesare şi coordonare proiecte din cadrul CJ Alba, Lenica Bucur, dar şi alţi directori de instituţii publice şi reprezentanţi ai ONG-urilor din Alba Iulia.

Florin Roman a spus în cadrul lansării proiectului că în acest an proiectele pe fonduri europene ale cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Alba reprezintă resurse financiare de trei ori mai mari decât bugetul administraţiei judeţene. Acesta a precizat că este momentul potrivit când „trebuie să ne urcăm în tren” şi să fie accesate cât mai multe fonduri europene pentru judeţul Alba.

Lenica Bucur a precizat că  proiectul „Egalitate şi acces pe piaţa muncii” este o provocare pentru Consiliul Judeţean Alba care presupune atât resurse financiare cât şi un număr mare de persoane, 430, care vor beneficia de programe de formare precum operator introducere validare date, îngrijitoare copii, infirmieră, baby sitter, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător social, agent de turism-ghid, organizator conferinţe, târguri şi expoziţii, expert local pe problemele romilor. Cei care vor urma cursurile vor primesc calificare nivel I, II şi III în domeniile menţionate mai sus.

Vor fi organizate în cadrul proiectului campanii de informare, conştientizare a grupului ţintă cu privire la respectarea principiului egalităţii de şanse şi de gen, instruire cu privire la legislaţia europeană şi cea naţională în domeniul egalităţii de şanse şi de gen.

Ca şi rezultate ale proiectului care va fi implementat până în luna octombrie a anului 2015, sunt amintite:

– înfiinţarea şi dotarea unui Centru Judeţean pentru egalitatea de şanse şi de gen, în municipiul Alba Iulia

– înfiinţarea unui Birou Teritorial pentru egalitatea de şanse şi gen, în Ocna Mureş

– organizarea a 20 de programe de formare profesională pentru grupul ţintă

– întocmirea a 60 de planuri de dezvoltare a carierei

– întocmirea a 25 de planuri de afaceri

– o campanie de informare şi conştientizare dedicată grupurilor vulnerabile

– un program de instruire pentru reprezentanţi ai instituţiilor publice, ONG şi operatori mass-media

– un studiu transnaţional privind egalitatea de şanse şi de gen în Europa şi Regiunea de Centru.

FOTO: Raul KNALL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax