Educație
Elevii pot rămâne corigenți și la școala online. Precizările unui secretar de stat din Ministerul Educației
Deși elevii sperau altfel, în contextul în care se desfășoară acum școala, și anul acesta pot fi lăsați corigenți.
Informația vine de la secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, responsabil pentru învățământul preuniversitar.
Acesta a declarat, pentru scoala9.ro, că “dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență”.
Situația în care un elev nu participă fizic la oră este însă sancționată cu absență, potrivit Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ. Iar potrivit aceluiași regulament, elevii care au prea multe absențe sau care nu au suficiente note pentru a le fi încheiate mediile, “sunt declarați amânați, semestrial sau anual”, potrivit articolului 117 din ROFUIP.
Declarațiile secretarului de stat Sorin Ion:
“E bine totuși să-i ajutăm mai mult pe copii în perioada asta. Cu alte cuvinte, componenta de evaluare să fie mult mai atent tratată de către profesori.
În niciun caz «dacă n-ai știut, ai 4, la revedere!», asta eu n-o recomand nici în vremuri normale, nu numai în vreme de pandemie. Ci să-i dăm elevului o șansă în plus.
Nu se va legifera să nu se lase corigenți nici în vreme de pandemie: „pentru că apoi cădem în extrema cealaltă «dacă tot nu ne lasă corigenți, ce rost are să mai învăț?»”
În ceea ce privește evaluarea, s-au mai perfecționat profesorii noștri, s-au perfecționat chiar și elevii.
Am renunțat la teze, deci am scăpat de grija unei lucrări scrise care comporta mari probleme de asigurarea condițiilor egale. Că de fapt aici e problema cea mai mare: să asiguri condiții egale, ceea ce înseamnă că din punctul meu de vedere, evaluarea se poate face absolut în fiecare oră.
Evaluare înseamnă și întrebare și răspuns al elevului în timpul orei online. Nu cred că va fi o problemă cu încheierea mediilor. Le spun profesorilor să facă evaluarea cât se poate de riguros, dar în același timp și înțelegând condițiile prin care trec copiii.
Dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență. Deci corigența nu a abrogat-o nimeni și n-o s-o abroge vreodată”.
Surse: Scoala9.ro, edupedu.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
vineri, 11.12.2020 at 18:34
Auzi acolo : corigent in Romania. Pai specia asta desteapta a disparut demult din invatamantul romanesc. De unde sa-si mai racoleze partidele viitorii membrii de nadejde ? Hai ca-i prea de tot. Terminati cu chestiile stea si scoateti din limba romana acest termen.
Nora
sâmbătă, 12.12.2020 at 16:24
Mâine poimâine ne vor da indicații și ce note să trecem în catalog și când! „Să Trăiască PCR!