Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Adrenalină, distracție și relaxare în Parcul de Aventură de pe Mamut. Sute de oameni au ales să își petreacă duminica în aer liber

Publicat

Dorința de aventură, sporturi extreme, adrenalină, distracție și relaxare, dar și vremea superbă, au convins câteva sute de albaiulieni să aleagă să evadeze din oraș și să își petreacă ziua de duminică în Parcul de aventură de pe dealul Mamut din Alba Iulia. Pentru familiile cu copii, Parcul s-a dovedit a fi locul ideal de petrecere a timpului liber. Traseele de cățărat sau tiroliană, traversările pe „poduri” suspendate din sfori sau lanțuri, obstacolele amenajate în diverse forme nu le-au lăsat celor mici nicio clipă de plictiseală. Nici cei mari nu s-au putut „plânge” de prea multă liniște, mulți dintre aceștia au ales să se delecteze și ei cu un strop de adrenalină.

De la cei mai mici, până la cei mai mari, albaiulienii au încercat să își găsească traseele potrivite în Parcul de aventură, care este dotat cu circuite amenajate pentru copii începând de la vârsta de 4 ani, cât și pentru cățărătorii profesioniști.

Printre atracțiile maxime sau aflat, desigur, „Pânza de păianjen”, plasele de cățărat, punțile suspendate din scânduri, lanțuri, cauciucuri, sfori sau bușteni și, nu în ultimul rând, căsuțele din copaci. Și tirolienele  și panourile de cățărat au avut o mulțime de „clienți”.

Traseele sunt marcate cu culori în funcție de vârstă: traseele mov sunt pentru copii între 4 și 8 ani, cele galbene sunt pentru copii peste 8 ani, cele verzi și albastre pentru persoane peste 16 ani.

Prețul unei aventuri de o oră, cu tot echipamentul de protecție necesar, este de 10 lei.

Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 2 hectare, se află în apropierea parcului dendrologic și a fost creat printr-un proiect al Asociaţiei Centrul Dynamis, care aparţine Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Prin proiectul „Ateliere Educaţionale de dezvoltare personală a copiilor şi tinerilor în risc de abandon sau eşec şcolar”, de acest parc vor beneficia 400 de copii din cadrul centrelor educaţionale şi caselor de tip familial din structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia dar şi unui număr de aproximativ 600 de copii în risc de abandon şi eşec şcolar din judeţele Alba şi Sibiu. Aici vor avea loc ateliere educaţionale gratuite iar la ele pot participa şi alţi copii şi tineri în risc de eşec sau abandon şcolar din cele două judeţe.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. gheo

    luni, 12.05.2014 at 13:14

    Unde sunt pozele cu sutele de HA de padure defrisate pentru havelele lui elis si asfaltul lui New port !
    Voi albaiulieni suntet ceacari nu vedeti si copacii uscati de pe marginea autostrazii ce strabate padurea !

    • dildău

      luni, 12.05.2014 at 22:47

      pe marginea asfaltului ce strabate padurea se pot vedea crapaturi pe marginea de jos, deoarece din cauza defrisarilor, solul e instabil! apoi, pe partea dinspre valea popii, panta e prea mare, iti rupi fundul la coborare daca cumva nu pierzi controlul bicicletei sa-ti rupi oasele, si-ti sc.u.ipi plamanii la urcare. nu stiu partea dinspre paclisa cum e. oricum, o idee buna facuta prost ca la rRomani.

    • fghfghfgh

      sâmbătă, 07.06.2014 at 13:55

      Vezi ca vorbesti in numele tuturor albaiulienilor cand ai spus voi albaiulieni asa ca ar cam trebui sati ceri scuze dupa ca ce avem un oras cu grad ridicat de dezvoltare turistica nu vi tu sami zici ca sau taiat copaci.. sau taiat si multi mai multi si pentru aia na murit nimeni!!!:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate