Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Anul universitar 2012-2013, deschis printr-o ceremonie oficială, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Noul an universitar a fost deschis oficial, duminică, 30 septembrie, printr-o ceremonie desfășurată la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Cu emoția specifică oricărui început, sute de studenți, părinți și cadre didactice au fost introduși în atmosfera de studiu prin mesajele de bun venit ale oficialilor Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, ai orașului și județului, dar și al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

Pe lângă studenți, părinți și profesori, la deschiderea noului an universitar au participat și primarul Mircea Hava, prefectul Dan Simedru, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, deputații Călin Potor și Clement Negruț.

Ca în fiecare an, primarul Mircea Hava le-a urat studenților bun venit în Alba Iulia și în noul an universitar și i-a îndemnat pe aceștia să fie veseli, să se bucure de „clipa” pe care o reprezintă studenția. „Alba Iulia este mândră de voi, Alba Iulia avea nevoie de voi, sunteți peste 10% din populația orașului, sunteți cei care aduceți tinerețe și frumusețe. Dacă ar fi după mine, aș dori să fiți peste 20% din populația orașului”, le-a transmis primarul studenților. De asemenea, și la începutul acestui an școlar, Primăria îi va premia cu bani (între 320 și 250 lei) pe cei mai buni studenți ai anului precedent, care au obținut media 10 sau foarte aproape de 10.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, prezentă la festivitatea oficială de deschidere le-a transmis studenților și profesorilor din Alba Iulia să „crească frumos” în acest an, să își stabilească prioritățile academice, dar să nu uite să se bucure de viață în acest timp. Aceasta a subliniat totodată importanța Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru oraș, dar și la nivel național. „Cred că orice român poartă în suflet orașul Alba Iulia pentru că poartă în suflet istoria neamului său. De aceea cred că este o binecuvântare pentru noi, pentru toată țara, faptul că aici avem o universitate care ne aduce mereu aminte de 1 Decembrie 1918. Alba Iulia și implicit Universitatea „1 Decembrie 1918” stă sub semnul unirii și cred că acesta este un atu formidabil pe care orașul îl are în ansamblul peisajului românesc”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Președinta Ligii Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918”, Janeta Lăpăduș, i-a invitat pe studenți și mai ales pe boboci să se alăture „vocii studenților” și să participe la construirea unei vieți mai bune pe parcursul anilor de facultate.

Ceremonia de deschidere a anului universitar s-a încheiat cu „Gaudeamus igitur”, intonat de către studenți, profesori și toți cei prezenți.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Doamne fereste

    duminică, 30.09.2012 at 17:54

    Doamna Ministru al educatiei, indeamna studentii si studentele sa bea bere. Frumos exemplu :))

  2. Valentin P.

    duminică, 30.09.2012 at 21:39

    Doamne fereste, atit ai priceput din parabola povestita? Grav! si chiar de ai fi priceput numai atit, macat nu e ipocrita si prefacuta, e om si intelege ca viata are si bucurii lumesti

  3. Doamne fereste

    luni, 01.10.2012 at 15:21

    Valentin, in primul rand doar am evidentiat ce a dat de inteles se pare ca fara intentie, chiar dupa parabola povestita, iar in al 2 ilea, am impresia ca esti cam ingust la minte daca nu intelegi gravitatea discursului unui ministru, mai ales al educatiei. Nu uita ca si cei mici se uita la televizor, dupa care abia asteapta sa creasca mari sa ajunga studenti sa bea bere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax