Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Municipiul Alba Iulia, premiat pentru susținerea industriei Smart City. Mircea Hava: „Am prins un tren pe care foarte mulți l-au scăpat”

Publicat

IMG_3571Municipiul Alba Iulia a primit, din partea Camerei de Comerț și Industrie a României, un trofeu și o diplomă pentru efortul pe care orașul îl face în linia de susținere a industriei de Smart City. Reamintim faptul că Alba Iulia va deveni primul oraș inteligent din România, după ce a fost semnat un protocol de cooperare cu Ministerul Comunicațiilor.

Citește și VIDEO: Alba Iulia, primul Smart City din România. Marius Bostan: „În 2018 vor veni aici probabil 1.000 de primari și 2 milioane de turiști”

Bucharest Business Breakfast împreună cu CCIR – Camera de Comerț și Industrie a României a organizat, în data de 12 octombrie, prima ediție a evenimentului internațional Smart City Industry Awards 2016. Obiectivul evenimentului a fost acela de a recunoaște, premia, promova și susține toate persoanele, instituțiile și companiile care sunt implicate în largul concept de Smart City și care pot influența pozitiv viața cetățenilor.

În cadrul evenimentului, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a primit un trofeu și o diplomă pentru „contribuții prestigioase la dezvoltarea sustenabilă a orașului și susținerea necondiționată a industriei de Smart City”.

De asemenea, OrangeRomânia a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de Smart City la nivel național din România. Alba Iulia devine, din această toamnă, primul oraș inteligent din țară. Deja, din luna septembrie, 15 autobuze STP Alba Iulia sunt echipate cu Wi-Fi Orange și cu soluția de monitorizare a calității aerului uRADMonitor. Orange a introdus Wi-Fi securizat în Universitatea „1 Decembrie 1918”, în Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”.

În perioada următoare va fi indrodus, ca parte a proiectului Smart City gestionat de Orange România, un sistem de management al apei și a iluminatului public.

Alba Iulia va avea în jurul Cetății Alba Carolina beconuri care direcționează și informează turiștii pe calea muzeelor, a clădirilor monument, dar și a restaurantelor sau pub-urilor.

În 2017, Alba Iulia va fi inclus în programul InnovationLabs, susținut de Orange, prin care start-up-urile tehnice sunt ajutate să dezvolte proiecte ce pot fi lansate pe piață imediat.

 

YouTube video

„Noi facem pași foarte mari. Știți despre Siemens. În această lună se va prezenta proiectul. Sunt șase orașe din Europa, Londra, Madrid, Istanbul, Aberdeen, Bruxelles și Alba Iulia. (…) Avem această oportunitate pentru că la MCSI a fost un om care ne cunoaște foarte bine, nu este vorba de o pilă, și care știe că în Alba Iulia pașii sunt făcuți și lucrurile pot să se ducă acolo unde vrem. Ce vrem: în 2018 vor veni foarte mulți oameni și împreună vrem să demonstrăm că există această posibilitate. La ora aceasta, Orange implementează 13 proiecte. Deja există montate în autobuze instalații care oferă internet gratuit, lucrurile acestea vor fi montate și în Cetate. (…) Mai este o interfață care mie îmi place foarte mult: posibilitatea cetățeanului ca prin intermediul internetului să ne trimită poze și locuri care nu sunt așa cum ar trebui. Înseamnă că vom avea nu 20 de angajați ci putem să avem 2.000 de angajați care să ne arate că undeva lucrurile nu sunt bune”, a explicat primarul Mircea Hava.

Mircea Hava a subliniat că Alba Iulia este singurul și primul oraș Smart City din România. Potrivit primarului, acest lucru nu înseamnă că în 2018 „se închid proiectele” ci „în fiecare an trebuie făcut câte ceva”.

„Alba Iulia a făcut încă un pas foarte mare, un pas foarte mare în ceea ce privește, în traducerea mea, de a răspunde inteligent la nevoile oamenilor. Asta trebuie făcută pentru că este și momentul, secolul și posibilitatea de a face aste lucru. Am prins un tren pe care foarte mulți l-au scăpat. Cred că după ce acest acest tren pleacă cu noi, foarte mulți vor putea pe urmă să se urce în el, pentru că este mult mai ușor să ai ceva în față, să ai o experiență trăită de cineva. Toate lucrurile astea nu ne costă nimic. Totul este făcut din bugetele firmelor”, a mai spus Mircea Hava.

Primăria Alba Iulia poate “justifica” acest premiu prin următoarele exemple:

–  a fost prima primărie din România care a contractat un proiect pentru producție de energie verde;
– a implementat primul sistem de transport public de persoane din România, care deservește aproximativ 100 mii locuitori utilizând E-ticketing, taxare prin sms, portofel electronic, internet gratuit, anunțuri digitale și voce pe panouri în stații;
– a modernizat și echipat cu infrastructura hard și soft toată administrația: plăți electronice, GIS cadastru, urbanism, registru agricol, patrimoniu, spaţii verzi;
– asigură comunicarea cu cetățenii şi prin intermediul unui dispecerat
– comunică turiștilor prin intermediul unor aplicații mobile, pagini web, blog, Facebook și cont de Twitter.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax