Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Municipiul Alba Iulia, premiat pentru susținerea industriei Smart City. Mircea Hava: „Am prins un tren pe care foarte mulți l-au scăpat”

avatar

Publicat

IMG_3571Municipiul Alba Iulia a primit, din partea Camerei de Comerț și Industrie a României, un trofeu și o diplomă pentru efortul pe care orașul îl face în linia de susținere a industriei de Smart City. Reamintim faptul că Alba Iulia va deveni primul oraș inteligent din România, după ce a fost semnat un protocol de cooperare cu Ministerul Comunicațiilor.

Citește și VIDEO: Alba Iulia, primul Smart City din România. Marius Bostan: „În 2018 vor veni aici probabil 1.000 de primari și 2 milioane de turiști”

Bucharest Business Breakfast împreună cu CCIR – Camera de Comerț și Industrie a României a organizat, în data de 12 octombrie, prima ediție a evenimentului internațional Smart City Industry Awards 2016. Obiectivul evenimentului a fost acela de a recunoaște, premia, promova și susține toate persoanele, instituțiile și companiile care sunt implicate în largul concept de Smart City și care pot influența pozitiv viața cetățenilor.

În cadrul evenimentului, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a primit un trofeu și o diplomă pentru „contribuții prestigioase la dezvoltarea sustenabilă a orașului și susținerea necondiționată a industriei de Smart City”.

De asemenea, OrangeRomânia a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de Smart City la nivel național din România. Alba Iulia devine, din această toamnă, primul oraș inteligent din țară. Deja, din luna septembrie, 15 autobuze STP Alba Iulia sunt echipate cu Wi-Fi Orange și cu soluția de monitorizare a calității aerului uRADMonitor. Orange a introdus Wi-Fi securizat în Universitatea „1 Decembrie 1918”, în Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”.

În perioada următoare va fi indrodus, ca parte a proiectului Smart City gestionat de Orange România, un sistem de management al apei și a iluminatului public.

Alba Iulia va avea în jurul Cetății Alba Carolina beconuri care direcționează și informează turiștii pe calea muzeelor, a clădirilor monument, dar și a restaurantelor sau pub-urilor.

În 2017, Alba Iulia va fi inclus în programul InnovationLabs, susținut de Orange, prin care start-up-urile tehnice sunt ajutate să dezvolte proiecte ce pot fi lansate pe piață imediat.

 

„Noi facem pași foarte mari. Știți despre Siemens. În această lună se va prezenta proiectul. Sunt șase orașe din Europa, Londra, Madrid, Istanbul, Aberdeen, Bruxelles și Alba Iulia. (…) Avem această oportunitate pentru că la MCSI a fost un om care ne cunoaște foarte bine, nu este vorba de o pilă, și care știe că în Alba Iulia pașii sunt făcuți și lucrurile pot să se ducă acolo unde vrem. Ce vrem: în 2018 vor veni foarte mulți oameni și împreună vrem să demonstrăm că există această posibilitate. La ora aceasta, Orange implementează 13 proiecte. Deja există montate în autobuze instalații care oferă internet gratuit, lucrurile acestea vor fi montate și în Cetate. (…) Mai este o interfață care mie îmi place foarte mult: posibilitatea cetățeanului ca prin intermediul internetului să ne trimită poze și locuri care nu sunt așa cum ar trebui. Înseamnă că vom avea nu 20 de angajați ci putem să avem 2.000 de angajați care să ne arate că undeva lucrurile nu sunt bune”, a explicat primarul Mircea Hava.

Mircea Hava a subliniat că Alba Iulia este singurul și primul oraș Smart City din România. Potrivit primarului, acest lucru nu înseamnă că în 2018 „se închid proiectele” ci „în fiecare an trebuie făcut câte ceva”.

„Alba Iulia a făcut încă un pas foarte mare, un pas foarte mare în ceea ce privește, în traducerea mea, de a răspunde inteligent la nevoile oamenilor. Asta trebuie făcută pentru că este și momentul, secolul și posibilitatea de a face aste lucru. Am prins un tren pe care foarte mulți l-au scăpat. Cred că după ce acest acest tren pleacă cu noi, foarte mulți vor putea pe urmă să se urce în el, pentru că este mult mai ușor să ai ceva în față, să ai o experiență trăită de cineva. Toate lucrurile astea nu ne costă nimic. Totul este făcut din bugetele firmelor”, a mai spus Mircea Hava.

Primăria Alba Iulia poate “justifica” acest premiu prin următoarele exemple:

–  a fost prima primărie din România care a contractat un proiect pentru producție de energie verde;
– a implementat primul sistem de transport public de persoane din România, care deservește aproximativ 100 mii locuitori utilizând E-ticketing, taxare prin sms, portofel electronic, internet gratuit, anunțuri digitale și voce pe panouri în stații;
– a modernizat și echipat cu infrastructura hard și soft toată administrația: plăți electronice, GIS cadastru, urbanism, registru agricol, patrimoniu, spaţii verzi;
– asigură comunicarea cu cetățenii şi prin intermediul unui dispecerat
– comunică turiștilor prin intermediul unor aplicații mobile, pagini web, blog, Facebook și cont de Twitter.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FC Unirea Alba Iulia – FCSB, în 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal. Meciul se va disputa săptămâna viitoare

avatar

Publicat

FC Unirea Alba Iulia va întâlni în 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal. Meciul se va juca săptămâna viitoare pe stadionul “Cetate” din Alba Iulia, dacă se va reuşi închirierea unei instalaţii mobile de nocturnă, în caz contrar partida va avea loc pe stadionul din Zlatna, potrivit site-ului local de sport Absport.ro.Până acum FC […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Referendumul pentru familia tradițională: Întrebarea la care trebuie să răspundă românii, pe 6 și 7 octombrie

avatar

Publicat

Românii care vor participa la referendumul pentru familia tradițională vor trebui să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, a decis, marți, Guvernul. Suma alocată de Guvern pentru referendum este de 163,7 milioane de lei. Referendumul pentru redefinirea familiei în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ce îi motivează pe români la angajare. Beneficiile preferate la locul de muncă

avatar

Publicat

Dacă în anii trecuţi, românii urmăreau, ca beneficii privind locul de muncă, programul de lucru flexibil și timpul petrecut pe drumul acasă-serviciu, într-un studiu recent este evidenţiat un aspect neluat în calcul de mulți dintre angajatori: masa de prânz.Potrivit noului barometru lansat de Frames&TrainYourBrain, 24% dintre respondenți au trecut masa de prânz în topul celor […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ceremonia de deschidere a Turului Ciclist al României, în Cetatea Alba Carolina. Prezentarea echipelor

avatar

Publicat

ciclism

Ceremonia de deschidere a Turului Ciclist al României, competiție reluată după o pauză de cinci ani, are loc marți, în Cetatea Alba Carolina. Potrivit site-ului competiției, în cadrul evenimentului vor fi prezentate echipele participante.Cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, Turul va onora acest eveniment major, vizitând toate cele 3 provincii istorice ale României. Cicliștii vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Incendiu în localitatea Poșaga de Sus. O șură a luat foc. Pompierii intervin cu trei autospeciale

avatar

Publicat

Un incendiu a izbucnit marți după-amiaza, în comuna Poșaga din Munții Apuseni. Flăcările au cuprins o șură din localitatea Poșaga de Sus. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Câmpeni intervine în cooperare cu detașamentul din Turda (ISU Cluj) cu trei autospeciale de stingere.În urma incendiului nu au fost înregistrate victime. UPDATE: Potrivit ISU Alba, incendiul s-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate