Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hepatită de origine necunoscută: tot mai multe cazuri descoperite la copii. Au fost raportate și în România

Publicat

Cazurile de hepatită infantilă de origine necunoscută, identificată pentru prima dată în Regatul Unit, se răspândesc. Potrivit unei informări a Organizației Mondiale a Sănătății, un astfel de caz a fost raportat și în România.

Sâmbătă, 23 aprilie, OMS a comunicat că au fost raportate noi cazuri în Regatul Unit. Potrivit sursei citate, adenovirusul este o posibilă ipoteză, însă investigațiile continuă pentru a fi identificată cauza.

Vezi și Simptomele hepatitei acute care a apărut la copii, în mai multe părți ale lumii. Medic american: ”Prima schimbare este în ochi”

Erau înregistrate cel puțin 169 de cazuri acute de hepatită de origine necunoscută la copii, în 11 țări.

  • Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord: 114
  • Spania: 13
  • Israel: 12
  • SUA: 9
  • Danemarca: 6
  • Irlanda: 5
  • Olanda/Țările de Jos: 4
  • Italia: 4
  • Norvegia: 2
  • Franța: 2
  • România: 1
  • Belgia: 1

Cazurile au fost raportate la pacienți cu vârste între o lună și 16 ani. Dintre aceștia, 17 copii au avut nevoie de transplant de ficat. A fost raportat un deces.

Potrivit OMS, unul dintre simptome este inflamare acută a ficatului cu număr ridicat de enzime hepatice. Multe cazuri au fost cu simptome gastro-intestinale precum durere abdominală, diaree, vărsături, icter. În majoritatea cazurilor, nu a fost semnalată febră. În niciunul dintre cazuri nu au fost confirmate virusurile comune hepatice A, B, C, D sau E. Deocamdată nu au fost stabilite, ca factori de influență, călătoriile internaționale sau legăturile cu alte țări.

Adenovirusul a fost detectat în cel puțin 74 de cazuri, iar la 18 dintre cele cu testare moleculară au fost identificate ca fiind de tip F 41. În unele cazuri a fost confirmată co-infecția Sars-Cov-2/adenovirus.

Situația până joi, 21 aprilie

Cazurile au fost depistate la copii în Regatul Unit și în alte patru ţări europene, a anunţat marţi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), relatează AFP.

”În urma cazurilor semnalate de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie” la începutul lunii aprilie, ”au fost raportate cazuri suplimentare la copii în Danemarca, Irlanda, Ţările de Jos şi în Spania”, a indicat agenţia europeană într-un comunicat de presă.

Nouă cazuri suspecte au fost identificate şi la copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani în Alabama, Statele Unite, potrivit ECDC.

”Investigaţiile continuă în toate ţările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută”, notează ECDC, dar anchetatorii britanici ”consideră că o cauză infecţioasă este cea mai probabilă având în vedere caracteristicile clinice şi epidemiologice ale cazurilor”.

Vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că se aşteaptă la noi cazuri în zilele următoare şi a raportat deja cel puţin cinci în Irlanda şi trei în Spania.

”Investigaţiile de laborator ale cazurilor au exclus hepatitele virale de tip A, B, C, D şi E în toate cazurile”, potrivit ECDC, citat de Agerpres.

Regatul Unit a raportat iniţial la 5 aprilie, la OMS, 10 cazuri de hepatită severă în Scoţia, înainte de a raporta un total de 74 de cazuri trei zile mai târziu, potrivit organizaţiei ONU.

Dintre cazurile din Marea Britanie, ”multe au prezentat semne de icter”.

”Unele dintre cazuri au raportat simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vărsături în săptămânile precedente”, potrivit ECDC.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax