Connect with us
Advertisement

Eveniment

Idei pentru destinații de weekend în județul Alba. Unde să mergi, când vrei să ieși cu familia pentru câteva ore

turism ghid

Publicat

Vremea frumoasă și tot mai caldă poate fi un bun argument pentru o ieșire de câteva ore în natură, departe de străzi aglomerate și magazine.

Județul Alba oferă foarte multe posibilități pentru deplasări scurte, de o zi, într-o zi de weekend. 

Alba Iulia și împrejuruimi

Cetatea din Alba Iulia poate fi un loc de promenadă interesant pentru familiile cu copii.

cetate, alba iulia, cetatea alba carolina

Accesul facil, lipsa traficului auto, pistele de biciclete, grădinile tematice, spațiile largi și locurile de relaxare sunt câteva elemente atrăgătoare pentru a petrece câteva ore.

O altă zonă generoasă de promenadă este cea din zona Dealului Mamut, unde există o zonă pietonală, dublată de o pistă de biciclete, care se întind pe kilometri întregi.

Tot acolo sunt și câteva locuri de joacă și cel puțin două puncte de belvedere spre oraș.

Puțin mai jos de pista de biciclete, pe Valea Popii, se află Parcul Dendrologic; un loc foarte frumos, mai ales primăvara.

La mai puțin de un kilometru, pe drumul neasfaltat care duce spre pădure, se află un alt parc: cel de aventură.

Amplasat pe Dealul Mamut, în cea mai frumoasă zonă împădurită a orașului, parcul poate fi alegerea perfectă pentru petrecerea unor momente de relaxare atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Variante în județ

La maxim o oră și jumătate cu mașina din orice parte a județului, se poate ajunge la majoritatea locurilor bune de ieșit în weekend.

Ampoița, Valea Gălzii, Valea Feneșului,Calcarele de la Valea Mică, Negrileasa, Lacul Iezer, Rimetea și Valea Aiudului, Piatra Craivii Valea Sebeșului, Râpa Roșie și toată zona munților Apuseni sunt doar câteva idei pentru a petrece câteva ore, sau chiar o zi întreagă, cu familia, în aer liber.

Vezi și: Top 10 – Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Alba. Idei pentru excursii de neuitat, recomandate de cititorii Alba24

Râpa Roşie, Gheţarul de la Scărişoara, şoseaua Transalpina (DN 67C),Transalpina de Apuseni, Cetatea Câlnic, Cascada de la Vidra, Cheile Râmeţului, Vânătarele Ponorului şi Dealul cu melci sau Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă, sunt alte locuri în care putem fugi la sfârșit de săptămână.

Citește și HARTA CASTELELOR din Alba: Reședințe de lux sau ruine. Vezi ce a mai rămas din monumentele arhitecturii de altădată

Citește și ȘAPTE MOTIVE să îți petreci timpul liber în județul Alba: „Traseul Cetăților”, de la ruine dacice la fortificații medievale

În apropiere…

Şi tot în seria fortăreţelor care încă se mai păstrează în judeţul Alba intră cea de la Câlnic – aflată pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO, este unul dintre cele mai bine conservate monumente din Transilvania; din Aiud – cu nouă turnuri şi care adăposteşte biserica reformată–calvină, o construcție în stil gotic şi palatul voievodal;

din Gârbova (Cetatea Greavilor) – datată în secolul al XIII-lea, unul dintre cele mai vechi monumente din Transilvania, monument istoric și de arhitectură laică; de la Colţeşti-Rimetea (Cetatea Trascăului) – amplasată strategic pe un vârf de deal, construită în jurul anilor 1296 de subvoievodul Thoroczkay; Sebeş sau ruinele cetăţii dacice de la Căpâlna.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    vineri, 07.05.2021 at 21:14

    PRIMA REGULA: NU LĂSA GUNOI PE UNDE MERGI! ADU-L ÎNAPOI ÎN ORAȘ !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement