Connect with us
Advertisement

Actualitate

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba va primi 2,2 milioane de lei din fonduri europene pentru renovarea sediului

Publicat

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba va primi 2,2 milioane de lei din fonduri europene pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii administrative a U.M. 0338 Alba Iulia, unde îşi are sediul instituţia. Fondurile solicitate vor fi alocate prin Prioritatea de Investiții 3.1.B ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice prin Programul REGIO 2014-2020.

Clădirea asupra căreia se va interveni a fost construită în anul 1980, respectând-se normativele în vigoare de la acea data. Pavilionul administrativ vizat de proiect pentru reabilitare termică, are un regim de înălțime P+4E, încăperile existente având destinații de birouri, sală de pregătire, cabinet medical, vestiare, magazii. În decursul timpului, au fost executate asupra clădirii diverse lucrări de amenajare, întreținere și reparații curente care nu au dus la îmbunătățirea eficienței energetice a acesteia.

Lucrările de reabilitare termică sunt necesare atât pentru îmbunătățirea spațiului de muncă al angajaților Unității Militare, cât și pentru reducerea cheltuielilor. Contractul de finanțare cu denumirea ”Creșterea eficienței energetice a clădirii administrative la U.M. 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba)”, propune implementarea unor măsuri de eficiență energetică prin investirea unui buget de 2.869.774,00 lei, din care fondurile nerambursabile solicitate sunt în valoare de 2.221.918,34 lei (aproximativ: 491.879,56 Euro). Beneficiarul proiectului, Inspectoratul de Jandarmi Alba, va contribui cu suma de 392.103,24 lei, la realizarea activităților prevăzute în proiect. Conform informațiilor precizate în proiect de beneficiar, până în 30 noiembrie 2020, se vor derula lucrări de reabilitare termică și modernizare a instalațiilor aferente clădirii amplasate pe Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 18 din Alba Iulia.

”Eficiența energetică se referă la diferitele soluții pe care le putem aplica pentru a folosi mai puțină energie, de la becuri economice la o izolare mai bună a clădirilor. Economisirea energiei înseamnă economisirea banilor, a resurselor, dar și protecția mediului. Prin implementarea activităților acestui proiect, principalele rezultate obținute vor duce la îmbunătățirea stării clădirii, la economisirea cantității de energie pe termen mediu și lung, la scăderea costurilor pentru energie, precum și la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, clădirea fiind astfel încadrată într-o clasă energetică superioară. Acest proiect contribuie, alături de celelalte cinci contracte de eficiență energetică semnate până în prezent la nivelul județului Alba, la îmbunătățirea calității aerului prin folosirea de surse regenerabile mai puțin poluante,”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

“Îmbunătățirea parametrilor de calitate a imobilului și reducerea costurilor de întreținere și exploatare, alături de obținerea unei clase energetice superioare, au fost principalele obiective avute în vedere la demararea proiectului. De-a lungul anilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă a reprezentat permanent o prioritate pentru conducerea instituției, dar, din cauza limitărilor financiare, acest deziderat nu a fost posibil până acum. Modernizarea și consolidarea clădirii sediului Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba are, totodată, menirea de a asigura un nivel ridicat de operativitate și eficiență a muncii la nivel de planificare, organizare, coordonare, executare și control al misiunilor. Așadar, proiectul semnat astăzi reprezintă o oportunitate pentru angajații Jandarmeriei Alba care vor avea posibilitatea de a-și desfășura activitatea in condiții mai bune, în vederea asigurării unui grad ridicat de ordine și siguranță publică a locuitorilor județului nostru” a apreciat Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, colonel Marius-Claudiu GIUREA.

Investițiile realizate pe parcursul implementării proiectului constau în izolarea termică a pereților exteriori și a podului, precum și în modernizarea tâmplăriei exterioare prin înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă. De asemenea, se vor achiziționa și instala panouri solare. Vor mai fi executate lucrări de termoizolare a planșeului peste canalul tehnic și peste pod, iar centrala termică va fi echipată cu un boiler bivalent și alimentată cu agent termic produs de panourile solare. Tot din bugetul alocat proiectului se va reproiecta instalația de climatizare ce va utiliza un sistem cu pompă de căldură și ventilo-convectoare, se va reabilita instalația electrică și se vor înlocui corpurile de iluminat cu corpuri economice tip led. Tot pentru economia de energie se vor instala sisteme de automatizare, control si monitorizare, se va repara sistemul de colectare si evacuare a apelor meteorice, se vor ignifuga elementele de lemn, se vor repara trotuarele de protecție din jurul clădirii. Pe parcursul implementării proiectului sunt prevăzute și activități de instalare a hidranților interiori și exteriori, a unor instalații de detecție incendiu și de iluminat de siguranță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement