Connect with us
Advertisement

Blaj

Investiții în infrastructura școlară, la Blaj. Școlile I. M. Moldovan și P. P. Aaron vor fi extinse și reabilitate

Publicat

Două structuri școlare aparținătoare de Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Blaj vor intra într-un amplu proces de modernizare. Școlile Gimnaziale „Ioan Micu Moldovan” din Ciufud și „Petru Pavel Aaron” din Veza vor fi extinse, reabilitate și dotate, printr-un proiect de peste 3,5 milioane de lei. 

Primăria Blaj a lansat vineri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de lucrări de constructii, inclusiv echipamente cu montaj și montaj aferent pentru obiectivul de investiție “Extindere, reabilitare și dotare Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu, structura I. M. Moldovan și structura P. P. Aaron”.

Valoarea totală estimată este de 3.542.730,61 de lei, fără TVA, din care 1.843.511,95 de lei, fără TVA – pentru structura I. M. Moldovan și 1.699.218,66 de lei, fără TVA – pentru structura P. P. Aaron.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității educației, atractivității și a gradului de participare la procesul educational pentru peste 450 de elevi, plus 59 elevi cu cerințe educaționale speciale. Deoarece grupul țintă direct este format cu predilecție din elevi care aparțin categoriilor defavorizate, investițiile vor duce la schimbarea literalmente ”din temelii” a celor două școli generale care sunt incluse în cadrul unității educaționale ”Simion Bărnuțiu”.

La Școala „I. M. Moldovan” din fosta localitatea suburbană Izvoarele, actualmente cartier al municipiului Blaj pe dreapta râului Târnava Mare se vor realiza inclusiv lucrări de extindere, cu încă un etaj a construcției de pe strada Păcii, în timp ce la Școala „P. P. Aaron” de pe strada Gheorghe Lazăr se urmărește, în principal, modernizarea și ridicarea performanțelor funcționale ale clădirii.

Termenul de execuţie a lucrarilor este de 6 luni.

Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu – structura I. M. Moldovan

Costrucția este o clădire cu nivel parter, necesitând lucrări de extindere pe verticală (etaj parțial), reabilitare, modernizare și dotare, înlocuire tâmplărie exterioară, refacere acoperiș, refacere finisaje interioare și exterioare, recompartimentare grupuri sanitare și spații aferente, refacere instalații termice, electrice și sanitare, dotare cu echipamente tehnice și mobilier.

Planul parterului se va recompartimenta astfel încât să rezulte 9 săli de clasă, o sală profesorală, 5 holuri, o magazie, o direcțiune, un secretariat, un depozit, o cameră centrală termică, un grup sanitar persoane cu dizabilități, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, două grupuri sanitare cadre didactice, o sală sport, o sală servire masă.

Din sistematizarea pe verticală, la nivelul etajului parțial vor rezulta: o sală CDI / sală multifuncțională / bibliotecă, un laborator. De asemenea se va executa o scară pentru acces la etaj.

Acoperișul va avea șarpanta din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Pentru a asigura un coeficient optim de transfer termic, pe fațadă se va aplica un termosistem din polistiren extrudat  cu grosimea de 10 cm, finisat cu tencuieli decorative de culoare bej, soclul va fi termoizolat  în grosimea de 6 cm și placat cu piatră naturală.

Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu – structura P. P. Aaron

Corpul C1 este o clădire cu nivel parter + etaj, necesitând lucrări de reabilitare, modernizare și dotare: renovare, înlocuire tâmplărie interioară, refacere acoperiș, refacere finisaje interioare și exterioare, recompartimentare grupuri sanitare și spații aferente, instalații termice, dotare cu echipamente tehnice și mobilier.

Planul parterului se va recompartimenta astfel încât va rezulta 4 săli de clasă, o sală profesorală, un hol, o magazie, o direcțiune, un secretariat, o cameră centrală termică, un grup sanitar persoane cu dizabilități, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, un grup sanitar personal, o sală sport, o sală servire masă.

La nivelul etajului, în urma recompartimentării vor rezulta: 6 săli de clasă, o sală CDI / multifuncțională / bibliotecă, o sală CES, un laborator, un hol, un grup sanitar fete, un grup sanitar băieți, o magazie.

Acoperișul va avea șarpanta din lemn cu învelitoare din țiglă ceramică. Pentru a asigura un coeficient optim de transfer termic, pe fațadă se va aplica un termosistem din polistiren extrudat  cu grosimea de 10 cm, finisat cu tencuieli decorative de culoare bej, soclul va fi termoizolat  în grosimea de 6 cm și placat cu piatră naturală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement