Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Lucrări de refuncționalizare a spațiilor de învățământ, la Liceul de Arte din Alba Iulia. Pasarelă între două corpuri de clădire

Publicat

Două corpuri de clădire ale Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi unite printr-o pasarelă pe structură din beton armat cu închideri din tâmplărie cu geam termoizolant. Proiectul prevede, printre altele, recompartimentarea unor spații, lucrări de conformare ISU și termoizolarea unuia dintre corpuri. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 29 ianuarie, indicatorii tehinico-economici faza DALI pentru obiectivul de investiții „Refuncționalizare spațiu de învățământ Liceul de Arte Regina Maria, strada Avram Iancu nr. 7 A, strada Călărașilor nr. 2”.

Potrivit raportului de specialitate, în anul 1971 Ministerul Învățământului aproba înființarea unei secții de muzică și arte plastice cu un program suplimentar, pe lângă Școala Generală nr. 1 din Alba Iulia. În prezent cifra de școlarizare a crescut foarte mult, s-a format Liceul de Arte Regina Maria având circa 600 de elevi și un personal didactic și nedidactic de 120 de persoane. La ora actuală, activitățile specifice unui liceu de arte se desfășoară în patru corpuri de clădire, pe patru străzi diferite, în clădiri care necesită intervenții majore ca să fie utilizate în continuare ca și spații de învățământ, iar o parte din aceste spații de învățământ sunt revendicate și în acest sens este necesar să fie eliberate.

În anul 2017 Primăria Alba Iulia a achiziționat imobilul din strada Avram Iancu nr. 7A, colț cu strada Călărașilor (nefinalizat) care va fi destinat extinderii spațiului de învățământ pentru Liceul de Arte Regina Maria, urmând să asigure necesarul de spații în conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea măsurilor ISU. Totodată se va avea în vedere posibilitatea comasării /refuncționalizării liceului menționat, pentru utilizarea cât mai eficientă a spațiului disponibil, cu realizarea de săli care să respecte suprafețele și cubajul de aer/elev.

Se propune astfel:

  • construirea unei pasarele de legătură între corpurile existente – corp A (clădirea din strada Avram Iancu, nr. 7A) și corp B (clădirea din strada Călărașilor, nr. 2) – pe structură din beton armat cu închideri din tâmplărie metalică și geam termoizolant
  • modificări și compartimentări mansardă corp B
  • modificări zona administrativă corp B
  • recompartimentare subsol, parter, mansardă corp A, finalizare finisaje, lucrări de instalații
  • extindere spații tehnice
  • lucrări de conformare ISU, instalații limitare stingere incendiu

De asemenea, se propune izolarea suplimentară a corpului B (clădirea din strada Călărașilor nr. 2) cu minim 10 cm de polistiren expandat pe fațadă. În plus se va urmări folosirea unor elemente de polistiren pentru refacerea fațadei cu valori arhitecturale.

Durata de execuție a lucrărilor ar urma să fie de 8 luni. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 3.668.974,36 lei (inclusiv TVA) din care construcții – montaj (C+M) 3.126.494,21 lei (inclusiv TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax