Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesorii NU au prioritate la vaccinare. Ministrul Educației, CONTRAZIS în legătură cu imunizarea angajaților din Educație

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat o prioritizare a angajaților din școli la vaccinare, dar responsabilii cu vaccinarea îl contrazic și spun că nu se va schimba nimic în strategia de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu anunța, miercuri, public, că angajații din Educație vor avea acces privilegiat la vaccinare chiar de săptămâna viitoare:

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare.”

Citește și: Ministrul Educației: Cei care cred că după pandemie se va face numai școală fizică se înșeală. O bună parte vor continua online

Contactat de Europa FM, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu se schimbă nimic în strategia de vaccinare și nu se creează un sistem special pentru angajații din școli:

“Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă. Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare.”

În 17 ianuarie Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare că fiecare unitate de învățământ preuniversitar va trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor și personalului angajat pe platforma campaniei de vaccinare.

Prioritari la imunizare trebuiau să fie angajații din învățământul preșcolar, cadrele didactice care lucrează direct cu elevii și cei din învățământul preuniversitar .

Ministrul a solicitat înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii:

* angajaţii din învăţământul preşcolar (unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii) şi cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii;

* angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

De asemenea, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare anti-COVID, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie – se arată într-o notă transmisă de Ministerul Educaţiei rectorilor din ţară.

Surse: G4Media, EuropaFM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax