Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizări la Spitalul Județean Alba: Scară exterioară pe cinci niveluri și lărgirea intrării principale în clădire


Publicat

La sediul principal al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia vo fi făcută noi lucrări menite să sporească securitatea la incendii a clădirii și să îmbunătățească accesul în sediu. Va fi montată o scară exterioară metalică pe clădire și va fi reamenajată intrarea principală.

Detaliile celor două investiții intră la aprobare în ședința Consiliului Județean de joi, 17 septembrie.

Proiectul „Construire scară exterioară de evacuare la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia” presupune o investiție de 621.723,19 lei cu TVA inclus, din care construcții-montaj, 459.837,81 lei. Durata de execuţie a lucrărilor este 8 luni, iar suprafața construită desfășurată reabilitată este 158,40 mp.

Lucrările sunt următoarele: construirea unei scări metalice de evacuare, exterioară, alipită corpului A de clădire, cu regim de înălțime S+P+ 6E, demontarea ferestrelor laterale ale corpului A, desfacerea parapeților ferestrelor pentru crearea golurilor pentru ușile de evacuare, desfacerea trotuarelor existente pe zona afectată, lucrări de terasamente; fundații izolate sub stâlpi; execuție placă de beton armat; montare structură metalică; instalații electrice; refacere trotuare și alei afectate.

Potrivit documentației de proiect, ”necesitatea realizării obiectivului de investiții este justificată de nevoia de asigurare a lungimii căilor de evacuare din clădire impuse de normativele de securitate la incendiu în vigoare. Scara de evacuare urmează a se ancora de clădirea existentă (corp A), care are un regim de înălțime S+P+6E, fără afectarea structurii de rezistență a clădirii existente. Materialele folosite vor fi cele agrementate de ISU pentru astfel de căi de evacuare, de asemenea și dimensiunile scării. Pentru accesul în clădire se vor demonta, la fiecare nivel, ferestrele existente și se vor demola parapeții acestora, pentru a obține golurile ușilor de evacuare”.

Scara metalică exterioară, va avea amprenta la sol de 30,90 mp și o suprafață desfășurată de 158,40 mp. Accesul până la cota zero a clădirii se va face pe un pachet de 7 trepte, iar pentru restul de 5 niveluri vor fi câte două rampe de scară/nivel, cu câte 11 trepte fiecare. Treptele au înălțimea de 15 cm, lățimea de 33 cm și o lungime de 140 cm, fiind executate din grătare electrosudate tip SP, antiderapante. Podestele au lungimea de 160 cm și lățimea de 318 cm, fiind executate tot din grătare electrosudate tip SP, antiderapante. Pentru siguranța utilizatorilor au fost prevăzute balustrade metalice cu înălțimea de 1m, realizate din cadre de țevi pătrate 50×5 cu platbandă 40×4, închise cu plasă împletită. Prinderea de clădirea existentă se va realiza la nivelul planșeelor/grinzilor clădirii existente cu ancore chimice.

La fiecare nivel, scara comunică cu holul central printr-o ușă rezistentă la foc, cu dimensiunea de 1,80×2,10 m, având sensul de deschidere spre exterior.

Evacuarea utilizatorilor, după coborârea de pe scară, se va face pe o alee pavată cu lățimea de 2 m, care comunică cu rețeaua de alei existente și care asigură ieșirea din incinta spitalului în spațiul public.

După finalizarea execuției lucrărilor vor fi refăcute spațiile vechi afectate. Va fi evacuate pământul amestecat cu resturi de materiale, va fi așternut un strat de pământ vegetal cu grosimea de circa 20 cm și va fi semănat gazon.

În contextul lucrărilor de securitate la incendii, se va face și lucrarea de amenajare a intrării principale la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Valoarea totală a investiţiei este de 405.522,50 lei cu TVA inclus, din care valoarea lucrărilor de construcții-montaj este 315.767,27 lei.

Intrarea va avea ușă automatizată, cu perdea de aer, ștergătoare profesionale de picioare și rampă de acces.

Durata de execuţie a lucrărilor este 4 luni.

”Necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiții este justificată de nevoia de asigurare a unui acces mai ușor al bolnavilor, a persoanelor cu dizabilități, a aparținătorilor și a personalului, precum și asigurarea gabaritelor căilor de evacuare impuse de normativele de securitate la incendiu în vigoare”, se arată în documentație.

Se urmărește asigurarea normelor impuse de normativele de securitate la incendiu precum și de asigurarea accesului în clădire a persoanelor cu dizabilități.

”Pentru îndeplinirea cerințelor impuse de normativele de securitate la incendiu se impune mărirea golurilor de acces existente în clădire, care în prezent au o înălțime de 2 m. De asemenea în prezent nu este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în clădire.

Se impune demolarea copertinei existente și realizarea unei structuri noi, configurate astfel încât să se rezolve fluxurile de circulație. Lucrările propuse ocupă o suprafață de 10,55m x 4,70m = 49,59 mp, la care se adaugă o rampă cu suprafața de 15 mp. Construcția are o înălțime de 3,70 m măsurată de la cota pardoselii existente.

În locul ușii de acces în clădire se creează un gol de trecere cu dimensiunea de 2,20m x 2,10m și se mai creează un gol de trecere suplimentar, prin desființarea unei ferestre. Se asigură astfel două goluri, fiecare cu dimensiunea de 2,20m x 2,10m, care comunică cu holul central al clădirii spitalului.

Pentru accesul din exterior, la extinderea propusă, vor fi montate două uși de acces la fața principală cu deschidere automată și o ușă în lateral, spre rampa pentru persoanele cu dizabilități”.

Printre lucrările vizate se află execuție rampă și placă acces din beton armat, automatizare ușă acces, montare perdea aer, instalație de canalizare a stergătoarelor de picioare, montare ștergătoare profesionale de picioare, montare balustradă și mână curentă; refacerea trotuare și alei afectate în timpul execuției.

Vor fi executate instalații interioare de iluminat și instalații interioare de iluminat de siguranță.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Peste 30.000 de litri de deșeuri periculoase, descoperite de polițiștii din Alba după un control la un centru de fier vechi

Publicat

Peste 30.000 de litri de deșeuri periculoase au fost indisponibilizate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în urma unui control la un agent economic, specializat în colectarea deșeurilor.

Polițiștii au deschis un doar penal.

La data de 29 iulie 2021, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Alba, au efectuat un control, pe raza localității Șard, la un punct de lucru al unui agent economic, specializat în colectarea deșeurilor.

În urma controlului polițiștii au constat că, deșeuri periculoase, precum ulei uzat, deșeuri de aparate electrice și filtre de motorină, erau depozitate în spații neprotejate și nesecurizate.

Polițiștii au indisponibilizat cantitatea de de 30.950 de litri de ulei uzat și au deschis un dosar penal, pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

Cercetările sunt continuate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în luna AUGUST: Temperaturi mai mari față de normalul perioadei. Prognoza pe patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza meteo pentru luna august.

Temperaturile vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, pe tot parcursul lunii.

Citește și Directorul ANM anunță cum va fi începutul lunii august: Zile caniculare, nopți tropicale și instabilitate atmosferică accentuată

În primele două săptămâni, va ploua mai puțin, iar în a doua parte a lunii vor fi precipitații excedentare în nord-estul țării.

Săptămâna 2-8 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 9-15 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16-22 august

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specific pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 23-30 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

20 august: Concursul „Teiuș Bike – Împreună în natură”, ediția I. Detalii despre înscrieri și traseu

Publicat

Mișcare – natură – sănătate la Teiuș. Primăria orașului Teiuș organizează în data de 20 august, începând cu ora 8:00, evenimentul „Teiuș Bike – Împreună în natură”, ediția I.

La concursul organizat poate participa orice persoană din Teiuș, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care se înscrie în cerințele regulamentului de concurs.

Concursul se va desfășura pe grupe de vârstă, pe un traseu ce va cuprinde orașul Teiuș și satele aparținătoare, stabilit de organizatori, unul din principalele obiective ale concursului este de a pune în valoare, sloganul „Mișcarea înseamnă sănătate” și nu în ultimul rând să ne cunoaștem mai bine orașul nostru cu pitoreștile sale împrejurimi.

Înscrierea se face în perioada 19 iulie – 9 august 2021, la sediul Primăriei Teiuș, de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00 sau pe e-mail: primaria_orasului_teius@yahoo.com .

Prin excepție, în funcție de numărul de participanți, organizatorii vor da posibilitatea și la înscrierea concurenților în ziua competiției, cu o oră înaintea începerii startului, la Casa de Cultură a orașului Teiuș, locul începerii acțiunii.

Ordinea înscrierii va reprezenta și ordinea pe liniile de start, primii înscriși vor lua startul în primele linii!

La înscriere, participantul va prezenta actul de identitate și va completa o declarație pe propria răspundere, totodată cei care nu au împlinit 18 ani, pe lângă declarația mai sus menționată, vor avea nevoie și de acordul scris al părintelui / tutorelui, prin care acesta își dă consimțământul participării la competiție.

Pentru consultarea regulamentului, cât și alte detalii accesati : www.primariateius.ro, secțiunea news.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

LUNI: Patru localități din Alba rămân temporar fără alimentare cu gaz. Se fac lucrări la rețea

Publicat

Serviciul de distribuție a gazelor naturale va fi sistat luni, 2 august, în patru localități din județul Alba, a anunțat Delgaz Grid.

”Pentru a efectua lucrări specifice la sistemul de distribuție gaze naturale, Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar serviciul de distribuție a gazelor naturale în localitățile Ciumbrud, Sâncrai, Rădești și Leorinț, luni, 2 august, între orele 9.00 – 13.00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie)”, a anunțat compania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate