Connect with us
Advertisement

Eveniment

Noua creșă din cartierul Aleea Parc din Sebeș este aproape finalizată. Primăria a cumpărat recent mobilier pentru dotarea acesteia

Publicat

Noua creșă din cartierul Aleea Parc din Sebeș este aproape finalizată. Primăria Sebeș a cumpărat, la începutul lunii decembrie, mobilier pentru dotarea creșei care a fost realizată în locul fostei centrale termice Aleea Parc.

Valoarea dotărilor este de 269.500 de lei, fără TVA (circa 54.000 de euro). Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma SEAP.

Noua creșă din cartierul Aleea Parc din Sebeș este aproape finalizată

Clădirea fostei central termice aflate pe strada Aleea Parc nr. 14 a fost transformată în creșă, fiind finalizată în proporție de 98%. Aceasta este amplasată în cartierul Aleea Parc și are acces auto și pietonal pe două laturi.

Noua creșă are suprafața construită de 710,90 mp, suprafața utilă de 448,90 mp și regimul de înălțime P+E.

În prezent s-au finalizat lucrările de transformare a clădirii, astfel că administrația locală a cumpărat mobilierul pentru dotarea spațiilor în care se vor desfăşura activităţile educative şi administrative.

Este vorba despre pătuțuri pentru copii, saltele, dulăpioare, măsuțe, scaune, covoare spumă tip puzzle, birouri, scaune de birou, etajere, etc.

Ce prevede proiectul

Potrivit proiectului, noua creșă va avea următoarea distribuție a spațiilor:

  • Accesul în creșă se va face pe latura nordică prin intermediul unui intrând de tip hol acoperit. Acest hol de intrare va permite accesul la vestiarul de primire și filtrare a copiilor.
  • Vestiarul de primire (filtru) are rolul de a asigura examinarea medicală și epidemiologică a copiilor. Acesta are legătură directă cu camera de izolare cu grup sanitar și cu cabinetul medical.
  • Camera de izolare este amplasată în apropierea camerelor de dormit. Pentru situații de contaminare a fost creată o ușă cu ieșire direct în exterior pentru a evita contaminarea celorlalți copii.
  • Cabinetul medical este accesibil direct din spațiul de primire (filtru) unde există o legătură și cu spațiul de izolare. În caz de nevoie, acest spațiu de izolare este prevăzut cu ieșire direct afară.
  • Dormitoarele create sunt încăperi cu funcțiuni liniștite și posibilități de supraveghere. Mobilierul dormitoarelor trebuie să satisfacă în principal necesitatea de odihnă, de depozitare a lucrurilor intime și cele de întreținere corporală.
  • Spațiul destinat regrupării copiilor este propus pentru a asigura regruparea preșcolarilor înainte de a urca în zona de activități de la etaj, sau pentru servirea mesei, în cazul copiilor nou-născuți.
  • La etaj va fi amplasată administrația (secretariat, director).
  • Spațiul de joacă este o sală multifuncțională unde se dezvoltă mai multe activități ale copilului (luat masa, joacă, desen, povești, etc.). Sala beneficiază de o flexibilitate sporită și de posibilități de compartimentare – spațiile de grupă se pot separa față de spațiul activităților și cel multifuncțional prin închiderea ușilor armonice prevăzute. Într-una din alveole se va crea un spațiu unde copiii iau masa, iar aceasta va fi în apropierea unei terase acoperite. Încăperea va avea o serie de plante și zone înierbate, aceasta fiind singurul spațiu verde aferent creșei. Acest spațiu va fi dotat cu iluminatoare tip trape de ventilație, astfel încât în momentul în care trapele sunt retrase, spațiul multifuncțional să fie în aer liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement