Connect with us
Advertisement

Administrație

Nouă proiecte propuse de cetățeni pentru Alba Iulia, intră la vot. SONDAJ Alege ce vrei să fie finanțat din taxele plătite de tine

Publicat

Nouă proiecte propuse de cetățeni din Alba Iulia, vor intra la vot, la ediția Bugetării Participative 2022. Este vorba despre proiecte propuse, care mai apoi au trecut printr-o comisie a primăriei și urmează să fie votate de cetățeni. Bugetul pentru ediția 2022 a Bugetării Participative este de 1.000.000 de lei.

În data de 15 noiembrie 2022 se va da start la vot pentru cele nouă proiecte. Votul se va face pe platforma primăriei iar apoi votul va fi verificat printr-un SMS. (bugetareparticipativa.apulum.ro) 

Alba24.ro vă prezintă cele nouă proiecte care au trecut de comisia primăriei și care vor fi votate de cetățeni.

De asemenea, asupra votului de la ediția precedentă a Bugetării Participative au planat mai multe incertitudini și chiar speculații despre posibile fraudări. Din acest motiv alba24.ro, vă propune să votați proiectul care vi se pare cel mai potrivit pentru a fi implementat în Alba Iulia, în sondajul de mai jos.

Însă este de menționat faptul că doar proiectele care vor fi votate pe site-ul primăriei vor fi și cele care vor primi finanțare. Pe site-ul primăriei se va putea vota timp de o lună, de pe data de 15 noiembrie.

Grădina de vară a Cetății

Nume depunător: Karina Man

Domeniu: Amenajare spații publice/zone verzi

Locul propus: Strada Mihai Viteazul

Buget LEI: 499996

Beneficiari: Propunerea de proiect înaintată are în vedere reabilitarea vechii Grădini de vară de la Poarta Întâi a Cetății Alba Carolina, ca spațiu de găzduire a evenimentelor culturale din oraș.

Fie că vorbim despre festivități ale instituțiilor de învățământ, evenimente ale organizațiilor non-guvernamentale, piese de teatru, proiecții de filme ori spectacole ale centrelor culturale din județ. În plus, cununiile civile și alte evenimente oficiate de către municipalitate ori deschise publicului albaiulian și-ar găsi aici spațiul ideal de desfășurare în condiții optime și în mod gratuit, în aer liber pe perioada verii și a lunilor adiacente.

Construcție bază sportivă – teren multisport cu tartan

Nume depunător: Deaconu Luminița Ionela

Domeniu: Sport; educație și cultură

Buget LEI: 325000

Locul propus: Alba Iulia – CETATEA ISTORICA – ALBA CAROLINA (exemplu: Curtea SCOALII GIMNAZIALE ION AGARBICEANU ALBA IULIA/Alba Carolina – Aleea Sf. Elisabeta, Alba Iulia – Șanțurile Cetății / Zona ștrandului dezafectat, parcuri , orice teren considerat optim de către Primăria Alba Iulia.

Beneficiari: Beneficiarii acestui proiect sunt: elevii împreună cu cadrele didactice – învățători, profesori de sport, cat si copiii în timpul liber, studenți, adulți, sportivi

legitimați la cluburile sportive din Alba Iulia care participa la competiții sportive, practicanții de toate vârstele ai sportului. / Comunitatea.

Turneu minifotbal pe școli

Organizare turneu minifotbal pe școli pentru copii (baieți si fete) pe diferite vârste.

Nume depunător: Robert Vlad

Domeniu: Sport; educație și cultură

Locul propus: Școli Alba Iulia

Beneficiari: Copiii din cadrul școlilor înscrise în turneu.

Buget LEI: 235200

Spațiu de joacă pentru copiii cu dizabilități

Nume depunător: Mihaela Dehelean-Mih

Domeniu: Amenajare spații publice/zone verzi

Locul propus: În incinta parcului de joacă de pe str. Nicolae Titulescu sau unde se va considera cel mai oportun.

Beneficiari: Peste 1000 copii cu dizabilități din Alba Iulia și din împrejurimi, precum și cei care nu sunt luați în evidențele medicale.
Buget LEI: 220000

Va fi un spațiu special amenajat, de aproximativ 250-300 mp ( sau mai mult), dotat cu:

– suprafață sigură (preferabil din cauciuc) pentru copii;

– 1 carusel special pentru copiii cu dizabilități ;

– 1 sau 2 leagăne pentru copii;

– diverse panouri interactive de genul numărătoare Braille, alfabetul, abac, labirint cu bilă, hrănește animăluțele etc;

– 1 căsuță de exterior;

– 1 mic labirint senzorial pentru micuții cu dizabilități vizuale.

Pentru copiii speciali, activitățile multiple din interiorul zonei de joacă vor fi mai relaxante decât sesiunile de exerciții obișnuite sau cele impuse în ședințele de terapie.

Locul de joacă va fi semnalizat ca fiind unul incluziv, printr-o signalistica adecvată, atât la întrare cât și în dreptul fiecărui echipament de joacă.

Semnalizarea se va face prin pictograme aferente, inclusiv cele reprezentative pentru autism și dizabilitate intelectuală, pentru a crește nivelul de conștientizare și schimbarea percepției populației.

RE-CREAȚIA

Nume depunător: Orzea Anca Daniela

Domeniu: Sport; educație și cultură

Locul propus: Curtea Scolii Gimnaziale ,,Avram Iancu,, Str. Moldovei, Nr 2, Alba Iulia, județul Alba

Beneficiari: Peste 2400 beneficiari, din care : – 823 de elevi , 46 cadre didactice ( din care 3 cadre didactice Educatie Fizica), 1600 părinți (cifră rezultată din evidențele statistice referitoare la participarea membrilor familiilor la activitățile extrașcolare , organizate în școală,

Copiii din cartierul arondat Scolii gimnaziale Avram Iancu, care ar putea sa beneficieze de condiții sigure de joacă în timpul liber, dupa orele de curs din cadrul școlii, Viitorii elevi ai școlii

Buget LEI: 499770

Susține cultura și sportul! Modernizare şi revitalizare Parc Mihai Eminescu din Alba Iulia

Nume depunător: Dreghici Lorena

Domeniu: Sport; educație și cultură

Locul propus: Proiectul va fi implementat în Parcul Mihai Eminescu, în imediata apropiere a Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Beneficiari: Principalii beneficiari sunt persoanele de vârsta a treia, precum și iubitorii de sport și mișcare.

Buget LEI: 300000

Beneficii și funcții pentru echipamentele de fitness propuse prin proiect

1.Aparat fitness două tipuri de stepper – lucrează mușchii fesieri și mușchii picioarelor

2.Aparat fitness pentru umeri și abdomen – lucrează mușchii abdomenului și mușchii umerilor și ai brațelor

3.Aparat fitness bicicletă și spate – lucrează mușchii spatelui și mușchii picioarelor

4.Aparat fitness pentru piept – are rolul de a tonifia musculatura pieptului, a brațelor și a umerilor

5. Aparat fitness complex – include o bicicletă și două aparate pentru tonifierea musculaturii picioarelor

6. Aparat fitness pectorali – lucrează mușchii pectorali

7. Aparat fitness spate – lucrează mușchii spatelui

8. Aparat fitness discuri – se adresează tuturor persoanelor cu nevoi speciale, interesate de menținerea tonusului muscular și a sănătății. Ajută la dezvoltarea

mușchilor membrelor superioare și la elasticitatea încheieturilor acestora, precum și a îmbunătățirii coordonării lor.

9. Aparat fitness abdomene – lucrează mușchii abdomenului

Realizarea de accese pietonale si pentru carucioare, sigure si eficiente pentru parcul de joaca “Electrica”

Nume depunător: Bosard Paul

Domeniu: Mobilitate; accesibilitate; siguranța circulației

Locul propus: Strada Nicolae Bălcescu

Beneficiari: Toti parinti cu copii mici cu carucioare/trotinete/triciclete cât și persoanele cu dizabilitați.

Buget LEI: 27500

Se propune amenajarea acceselor pietonale spre parcul de joaca din Nicolae Balcescu.

Se propun 3 accese semnalizate corespunzator ce vor avea borduri de acces pentru carucioare pe fiecare parte a celor doua trotuarelor din parcarea din fata locului de joaca.

Desfiintarea unui numar de 4 locuri de parcare pentru creearea unui culoar pietonal ce asigura siguranta traversarii parcarii dinspre strada Nicolae Balcescu spre parc, conform anexelor.

De aceasta minima investitie, nerealizată de prea multi ani, vor beneficia toti parinti cu copii mici cu carucioare/trotinete/triciclete cât și persoanele cu dizabilități.

Grădinița cu salină!

Nume depunător: Ion Maria Gabriela

Domeniu: Sport, educație și cultură

Locul propus: Gradinița PP nr. 11- str. Vasile Goldis 14 B; Gradinița PP nr. 12 – str. Ștefan Cel Mare nr. 11; Gradinița PP 13 – str. Energiei nr. 21; Gradinița PP nr. 16 – str. Tudor Vladimirescu nr. 143; Gradinița PP Scufița Roșie str. Călărași nr. 2

Beneficiari: 1.181 preșcolari

Buget LEI: 300000

Aceste camere saline propuse, vor fi dotate cu BULGĂRI DE SARE aduși de la saline din Transilvania (Praid sau Turda) și vor fi locuri unde copiii se vor juca și vor respira aerul îmbogățit cu aerosoli salini.

Nu va fi un tratament propriu zis, scopul fiind menținerea sănătății și întărirea sistemului imunitar.

Camerele saline vor avea dotările necesare, respectiv un GENERATOR SALIN care va asigura gradul de salinitate corespunzător cu cel al unei saline naturale, precum și LAMPA DE ULTRAVIOLETE, care după fiecare ședință de salinoterapie va purifica aerul din camera salină.

Pereții camerelor, izolați anticoroziune, vor fi acoperiți cu bulgări de sare și vor avea gratii de lemn pentru a conferi o siguranță mărită copiilor.

Se vor amenaja și lădițe cu sare fină, unde copiii se vor juca exact ca la o groapă cu nisip, totul pentru a maximiza în cele 15-20 de minute ale unei astfel de ședințe, efectul benefic al aerosolilor salini.

Grădinițele cu Program Prelungit unde propun amenajarea acestor camere saline sunt: Grădinița nr. 11, 12, 13, 16 și Scufița Roșie.

Amenajare spațiu de joacă pentru copii și teren multisport, str. Arnsberg

Nume depunător: Fățan Petru Vasile

Domeniu: Amenajare spații publice/zone verzi

Locul propus: Spațiul propus pentru amenajare, se află în spatele blocurilor M din Cetate, între str. Cloșca și bulevardul Transilvaniei

Beneficiari: Copiii de toate vârstele

Buget LEI: 493960

Spațiul propus pentru amenajare, se află în spatele blocurilor M din Cetate, între str. Cloșca și bulevardul Transilvaniei (vezi imaginea 1 din atașamente).

Spațiul de joacă actual și terenul de sport, au un aspect neîngrijit, cu pericol de accidentare a copiilor, iar din acest motiv este evitat de copiii din zonă, dar și de părinții care încearcă să scoată copii în aer liber, pentru petrecerea timpului liber.

Dacă spațiul de joacă este folosit în general de copiii cu vârste mici, terenul de sport va fi folosit, în general, de către copiii cu vârste cuprinse între 10-18 ani, care, în momentul acesta, nu au unde să „bată” mingea.

Spațiul de joacă și terenul de sport, va deservi cca 2.000 de apartamente din zonă (M-uri, str. Cloșca, bulevardul Transilvaniei, str. Arnsberg), dar și blocurile din apropiere.

Reamenajarea spațiului (teren + spațiu de joacă) crea o zonă de petrecere a timpului liber pentru copiii de toate vârstele din zona propusă, prin activități sportive diverse și recreere pentru copiii mici, dar și pentru părinții însoțitori ai acestora.

Amenajarea spațiului nu va afecta zona verde, aceasta va putea fi integrată perfect în amenajarea spațiului, reprezentând o soluție integrată de amenajare a zonelor urbane funcționale.

This poll has ended (since 1 year).

SONDAJ: Ce proiect vrei sa fie finanțat cu bani din taxele plătite de tine. Alege dintre cele 9 propuneri

Grădinița cu salină! ( Ion Maria Gabriela)
25.00%
RE-CREAȚIA (Orzea Anca Daniela)
17.97%
Construcție bază sportivă – teren multisport cu tartan (Deaconu Luminița Ionela )
14.71%
Grădina de vară a Cetății ( Karina Man)
14.38%
Spațiu de joacă pentru copiii cu dizabilități ( Mihaela Dehelean-Mih )
10.29%
Susține cultura și sportul! Modernizare şi revitalizare Parc Mihai Eminescu din Alba Iulia ( Dreghici Lorena )
9.31%
Amenajare spațiu de joacă pentru copii și teren multisport, str. Arnsberg ( Fățan Petru Vasile)
4.41%
Turneu minifotbal pe școli ( Robert Vlad )
2.94%
Realizarea de accese pietonale si pentru carucioare, sigure si eficiente pentru parcul de joaca “Electrica” ( Bosard Paul )
0.98%

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Didel

    miercuri, 09.11.2022 at 14:41

    Mai bine sa fie facute drumuri noi , parcarii , canalizari pe strazi ! si un spital nou 😉

  2. Pripon

    joi, 10.11.2022 at 12:11

    Este nevoie de grădinite cu saline pentru viitorul copiilor,pentru sănătatea lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement