Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pășunile reintră în programul de împăduriri prin PNRR. Mircea Fechet: Vom plăti 450 de euro pe an, pe hectar, timp de 20 de ani

Publicat

Pășunile reintră în programul de împăduriri prin PNRR. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că Guvernul a aprobat un act normativ care vizează păşunile cu potențial de împădurire.

Este vorba despre suprafețele care erau eligibile pentru a fi împădurite şi care au fost scoase din lege pe considerentul că pășunile ar trebui să rămână pentru animale.

”Veste bună: pășunile reintră în programul de împăduriri prin PNRR!

Astăzi, în ședința de guvern, am aprobat un act normativ foarte așteptat de către cetățeni, după ce pășunile au fost eliminate din categoria eligibilă pentru împăduriri din PNRR.

Astfel, proprietarii celor 2.300 de hectare de pășune care au depus deja proiecte vor fi eligibili pentru împăduriri!

Creșterea suprafeței de pădure este o măsură cheie în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice și a deșertificării și suntem determinați să facem tot posibilul pentru a ne atinge obiectivele stabilite în acest sens.

Întregul program are o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, iar, pe lângă plantarea și întreținerea puieților, ne asigurăm că oferim suportul financiar necesar pentru a compensa și pierderile temporare de venit agricol.

Îi încurajez, așadar, pe toți proprietarii de astfel de terenuri să folosească acești bani din PNRR care vor fi un pas semnificativ în direcția unei dezvoltări sustenabile a României” a transmis Mircea Fechet, pe contul său de Facebook.

Pășunile reintră în programul de împăduriri prin PNRR: Finanțare de 456 de euro pe fiecare hectar, timp de 20 de ani

Mircea Fechet a mai spus că să împădureşti un hectar de stejar împreună cu ce lucrări silvice trebuie să faci în fiecare an timp de vreo şase ani de zile ajungi la vreo 20.000 de euro pentru fiecare hectar.

El a menţionat că ulterior, beneficiarul primeşte în fiecare an de la Ministerul Mediului o sumă de 456 de euro, timp de 20 de ani, numită primă de sechestrare a carbonului.

”Cu alte cuvinte extindem suprafaţa împădurită a României şi încercăm să compensăm acest lucru, pentru că altfel oamenii fie le-ar lăsa păşuni şi primesc acolo o subvenţie fie le-ar lăsa nelucrate. (…)

Am discutat şi cu primul-ministru şi vom găsi soluţia juridică să o facem prin ordonanţă de urgenţă.

Sume deocamdată avem pentru că la capitolul împăduriri avem peste un miliard de euro bani din grant, nu din împrumuturi, sunt banii pe care îi primim de la Uniunea Europeană şi nu trebuie să mai dăm nici un euro înapoi şi care aşteaptă să fie cheltuiţi la biodiversitate”, a completat ministrul, citat de stiripesurse.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax