Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 10.000 de cărţi funciare au fost eliberate în 2018, în judeţul Alba prin programul de cadastrare gratuită

Publicat

teren agricol

Peste 10.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Alba, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), în anul 2018. Două comune din judeţ, Horea și Vințu de Jos, sunt cadastrate în proporție de sută la sută.

Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Alba.

În 2018, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară 10.209 de imobile, reprezentând o suprafață de 4.315 de hectare din județ.

De asemenea, anul trecut, OCPI Alba a semnat contracte de finanțare cu 64 de unități administrativ-teritoriale (UAT), iar 42 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general.

Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitație primele șase UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării. Lunca Mureșului, Lupșa, Mihalț, Miraslău, Rădești și Unirea se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație.

În prezent, din totalul de 78 de UAT-uri din județul Alba, două (Horea și Vințu de Jos) sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 76 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Lista UAT-urilor cu care OCPI ALBA a semnat contracte de prestări servicii în anul 2018: Aiud, Baia de Arieș, Berghin, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Câlnic, Câmpeni, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Crăciunel de Jos, Cricău, Cugir, Cut, Doștat, Fărău, Galda de Jos, Gârbova, Jidvei, Livezile, Lopadea Noua, Meteș, Mogoș, Noșlac, Ocna Mureș, Ocoliș, Ponor, Râmeț, Roșia de Secaș, Roșia Montană, Săliștea, Sâncel, Sebeș, Șibot, Șona, Șugag, Teiuș, Vadu Moților, Valea Lungă, Vidra și Zlatna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax