Connect with us
Publicitate

Eveniment

Peste 120 de percheziții derulate în două săptămâni. Ce au descoperit polițiștii, în Alba și în țară

Arhivă foto

Publicat

Polițiștii au desfășurat în perioada 22 septembrie – 5 octombrie 2023, la nivel național, peste 120 de percheziții domiciliare în cazul unor dosare pentru investigarea infracțiunilor economice.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, din cadrul Poliţiei Române, au efectuat, în perioada 22 septembrie – 5 octombrie, peste 120 de percheziții domiciliare. Unele dintre acțiuni au fost și în județul Alba.

În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice au fost instituite măsuri asigurătorii de  peste 102 milioane de lei.

Potrivit IGPR, în perioada 22 septembrie – 5 octombrie 2023, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au pus în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară, precum și 44 de mandate de aducere, în dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, față de 13 persoane au fost dispuse măsuri preventive, fiind desfășurate 18 acțiuni de amploare.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 102.695.372 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 145.308 de țigarete, 494 de litri de alcool, 1.900 litri combustibil, 218.000 de lei, 18.815 de euro, precum și alte bunuri în valoare de 2.212.799 de lei.

Percheziții în Alba, la Ocna Mureș

În 2 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 7 percheziții, în orașul Ocna Mureș, în vederea documentării activității infracționale a unor persoane care sunt bănuite de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Citește și: Percheziții domiciliare și la o firmă din Ocna Mureș: Acuzații grave de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani

Din cercetări a reieșit că două persoane ar fi achiziționat, în nume propriu, diverse mărfuri, de la un furnizor, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat prin intermediul punctelor de lucru al unei societăți comerciale administrată de cele două persoane, fără ca vânzările să fi fost înregistrate în evidența contabilă.

Concomitent, una dintre persoanele vizate și-ar fi însușit 467.239 de lei, reprezentând profitul obținut din comercializarea mărfurilor și ar fi reintrodus într-un circuit, aparent legal, 378.523 de lei, sub forma unor împrumuturi acordate societății pe care o administra.

În urma cercetărilor efectuate, până în prezent, a rezultat un prejudiciu de 581.328 de lei.

Percheziții în Timiș

În 4 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, la sediul unei instituții publice, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliul unei persoane fizice, într-o cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane.

Perchezițiile au fost efectuate în scopul descoperirii unor înscrisuri privitoare la eliberarea unor autorizații de construire, susceptibile a fi false.

În urma celor 4 percheziții, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, precum și telefoane mobile, un laptop și trei calculatoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate