Connect with us
Publicitate

Actualitate

Primăria Alba Iulia vrea să închirieze două zone pentru terase sezoniere în Piaţa Cetăţii. Vezi în ce condiții

Publicat

Prin Regulamentul privind desfăşurarea activităţilor comerciale de tipul “Comerţ stradal în Cetatea Alba Carolina – zona interioară a fortificaţiei, delimitată de conturul exterior al bastioanelor şi curtinelor municipiului Alba lulia” prezentat consilierilor locali în şedinţa de marţi se stabileşte amplasarea a două terase sezoniere în Piaţa Centrală a Cetăţii Alba Carolina, în zona diametral opusă Sălii Unirii. Acestea vor trebui amenajate cu lemn, piatră sau fier forjat, respectând inspiraţia istorică şi cu brandul turistic al oraşului. Se interzice prepararea sortimentelor culinare în aer liber şi orarul de funcţionare recomandat este 10.00-22.00.

Fiecare dintre cele două terase va avea o suprafaţă de 96 mp, din care 84 mp pentru zona de deservire cu mese si umbrele şi 12 mp pentru zona de bar. Tematica terasei trebuie să fie de inspiraţie istorică notorie.

Recuzita aferentă (umbrele, feţe de masă, veselă, şerveţele) va avea însemne, imprimeuri cu trimitere la brandul turistic al municipiului Alba Iulia, la texte istorice şi/sau de promovare a Cetăţii sau a oraşului.

Terenul aferent domeniului public alocat pentru terasele sezoniere se închiriază prin licitaţie publică, pe perioada de funcţionare a anului în curs. Preţul de pornire a licitaţiei este stabilit anual prin HCL.

Participantul la licitaţie trebuie să prezinte “printr-o documentaţie sugestivă”, propunerea de amenajare a terasei sezoniere (schiţa + simulare tridimensională sau foto a ansamblului; modul de rezolvare a barului – zona de preluare comenzi, depozitare, frigidere, alte dotări, inclusiv forma, dimensiuni, materiale propuse caracteristicile constructive ale platformei şi materiale din care este alcătuit, tipul de umbrelă, de mobilier, cu menţionarea materialelor – de preferat prezentare foto, tipul de jardinière, sistemul de iluminat propriu  – dacă este cazul, alte piese sugestive). În cel mult 30 de zile de la data semnării contractului de închiriere, solicitantul are obligaţia de a amenaja terasa sezonieră. Reprezentanţii Serviciului Urbanism şi ai Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat vor verifica în teren dacă terasa corespunde cu propunerea prezentată. În caz contrar, vor putea dispune măsuri de rezolvare a neconformităţilor constatate într-un termen. Dacă solicitantul nu le respectă, contractul de închiriere încetează şi trebuie să elibereze terenul la starea iniţială. Un alt detaliu este obligaţia agentului economic de a încheia contract de închiriere a unor toalete ecologice cu o firmă specializată.

Alte condiţii: zonele de preluare comenzi, depozitare, frigidere vor fi înglobate în mobilier proiectat special pentru mascarea elementelor inestetice, mobilier de inspiraţie istorica, preferabil lemn matur, baiţ translucid maro închis sau maro roşcat; serviciile oferite vor trebui să fie la nivelul standardelor europene; se interzice prepararea în aer liber a oricăror sortimente culinare; se va asigura păstrarea ordinii şi liniştii publice în perimetrul terasei; se interzice amplasarea de televizoare sau alte mijloace audio-video; deţinătorii de terase sezoniere nu au dreptul de a subînchiria terasa; orarul de funcţionare poate să fie flexibil, dar recomandat este intervalul 10.00-22.00, ajustabil în funcţie de anotimp; este interzisă organizarea de nunţi la terasele exterioare; nu vor fi afectate zonele verzi adiacente, pavajul, prin deversări accidentale de grăsimi sau lichide toxice; colectarea deşeurilor va fi asigurată prin contract cu firmă specializată (containere distincte pe categorii de deşeuri); se interzice realizarea de construcţii cu caracter permanent sau nedemontabile.

Mobilierul teraselor sezoniere va fi din lemn masiv, lemn – piatră – fier forjat. Nu se acceptă mobilier de gradină, mobiler pliant sau din plastic, dar va fi detaşabil pentru a putea fi eliberată complet zona.

Terasa sezonieră va fi amplasată pe o platformă cu dimensiuni identice cu suprafaţa alocată, cu înălţimea maximă de 15 cm, realizată din materiale care să asigure protejarea pavimentului (lemn natur sau compozit aparent finisat transparent). Spaţiul alocat teraselor se va delimita numai cu vegetaţie plantată în jardinière detaşabile şi elemente decorative din piatră, lemn sau ceramică, avand o expresie şi inspiraţie istorică.

Pentru umbrirea zonei teraselor se vor utiliza numai umbrele realizate din material textil de culoare albă, cu brandul oraşului, fixate pe platformă de lemn.

Racordarea la utilităţi: la reţele existente în zonă – alimentarea cu energie electrică necesită montarea a 2 firide retractibile cu curent trifazic dimensionate la puterea estimată de utilizator; alimentarea cu apă potabilă se face din căminul existent lângă monumentul Losenau; racordarea la canalizare se face la căminele existente în apropierea teraselor.

Beneficiarii teraselor sezoniere au obligaţia de a-si contoriza consumurile.

Perioada de funcţionare a teraselor sezoniere se va stabili prin contractul de închiriere cu condiţia să se încadreze între limitele 1 aprilie – 31 octombrie 2013. În afara acestei perioade, maxim admise, beneficiarul va elibera domeniul public de toate elementele care au făcut obiectul amenajării terasei.

În situaţiile excepţionale în care se desfăşoară evenimente, festivaluri sau manifestaţii de amploare, deţinătorii teraselor sezoniere au obligaţia de a elibera necondiţionat şi fără trecerea vreunui alt termen, terenul alocat în Piaţa Cetăţii, la somaţia făcută de primar, în termen de 3 zile de la comunicare.

Vedeţi aici alte detalii din Regulamentul comerţului stradal în spaţiul Cetăţii, dar şi sancţiunile pe care le riscă comercianţii dacă nu respectă prevederile prezentate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate