Connect with us
Advertisement

Actualitate

RCS & RDS a intrat pe piața energiei electrice. Prețul unui kilowatt este cu 23% mai ieftin decât cel de la Electrica

Publicat

RDS_Teszari_bihoreanul Grupul de firme RDS&RCS, patronat de orădeanul Zoltan Teszari, atacă în forţă o piaţă exclusivă, rezervată până de curând doar băieţilor deştepţi din energie. Potrivit publicației Bihoreanul, Zoltan Teszari a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice, în mai multe zone din Transilvania inclusiv în Bihor, cu o capacitate totală de producție de 23,5 megawaţi, iar acum îşi caută piață de desfacere.

Grupul de firme s-a autorizat la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei ca furnizor de electricitate în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piaţa de energie OPCOM, unde cumpără şi vinde curent.

Regia locală de transport este primul client al magnatului orădean, Zoltan Teszari, încheind un contract pe un an, pentru 10.000 megawaţi/oră. Proprietar peste şapte parcuri fotovoltaice şi pe reţele de distribuţie în plină dezvoltare, Tezsari intră pe piaţa de electricitate cu un preţ cu un sfert mai ieftin decât concurența de la Electrica.

Discret şi fără niciun fel de publicitate, luna trecută angajații operatorului de comunicaţii RCS&RDS ofereau deja firmelor de pe platforma industrială din Oradea cea mai ieftină energie electrică din România. Contractele pe un an prevăd un preţ fix de 130 lei pe megawatt, cu 23% mai mic decât cel al Electrica.

În prima parte a anului compania pare a se concentra pe marii consumatori, cu un necesar de consum de peste 50 megawaţi, urmând ca din iunie să preia şi consumatorii mai mici. Noul furnizor de curent a ofertat, de altfel, toate societățile subordonate municipalităţii orădene, iar regia locală de transport a încheiat deja un contract pe un an, pentru 10.000 megawaţi/oră.

Noul furnizor atacă inclusiv piaţa consumatorilor casnici. Proiectul pilot lansat în ianuarie la Oradea urmăreşte transformarea actualilor abonaţi de telefonie şi internet în clienți de electricitate. Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Ei trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalitățile de transfer se ocupă RCS&RDS.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. rcs

    vineri, 27.02.2015 at 07:45

    Si cine credeti voi ca este interesat sa cumpere energie „ieftina” care poate fi porodusa numai pe timpul zilei ? Oricum 23MWh = frectie la un picior de lemn ziua.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement