Connect with us
Advertisement

Eveniment

Rețea de distribuție a gazelor naturale în comuna Meteș. Primăria a solicitat APM emiterea acordului de mediu

Publicat

O rețea de distribuție a gazelor naturale urmează să fie înființată în comuna Meteș. Aceasta va avea o lungime de aproape 46 de kilometri și va include un număr de 1.168 de branșamente. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat depunerea solicitări de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființare distribuție gaze naturale în UAT Meteș, cu satele: Meteș, Ampoița, Tăuți, Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului și Văleni”.

Potrivit memoriului de prezentare, în prezent în comuna Meteș nu există distribuție de gaze naturale, iar gospodăriile, obiectivele socio-culturale și agenții economici sunt încălzite atât cu combustibil solid cât și cu combustibil lichid. Pentru prepararea hranei, locuitorii din satele comunei folosesc butelii (GPL).

Se propune astfel înființarea unei distribuții de gaze naturale pe teritoriul comunei Meteș, respectiv în satele aparținătoare: Meteș, Ampoița, Tăuți, Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului și Văleni. Valoarea investiției ar urma să fie de 25.684.464 de lei.

Rețeaua de gaze naturale va fi alimentată de o stație de reglare-măsurare-predare (SRMP), ce ar urma să fie amplasată la limita teritorială a localității Tăuți. Stația de reglare-măsurare-predare (SRMP) va fi alimentată de la conducta de transport gaze naturale Alba Iulia – Zlatna printr-un racord în lungime de 15 metri, montat îngropat la cota -1,2 metri.

Conductele de gaze naturale vor fi amplasate pe teritoriul domeniului public, de-a lungul străzilor (drumurilor) existente, pe o parte sau pe alta a acestora, sau pe ambele părți, după caz. Rețeaua va funcționa în regim de presiune medie și va fi de tip ramificată. Aceasta va avea o lungime totală de 45,985 km.

Conductele vor fi din polietilenă de înaltă densitate tip PEHD 100-SDR11, cu fitinguri specifice și vor fi montate îngropat la minim 0,9 m, cu diametre cuprinse între 90 mm, 125 mm, 140 mm și 160 mm.

Branșamentele se vor executa îngropate, cu conducte tip PEHD 100-SDR11 și diametre de 32 mm, 40 mm sau 63 mm, cu sau fără subtraversare de drumuri. Branșamentele se vor dota cu posturi de reglare-măsurare (PRM) pentru reglarea presiunii de la presiune medie la presiune joasă. Acestea vor fi amplasate într-o cutie protectoare, la limita de proprietate a utilizatorilor. Contoarele montate în cutia PRM vor fi de tip „inteligent”, cu citire la distanță și capacitate de comunicare digitală a parametrilor.

Sunt prevăzute un număr total de 1.168 de branșamente, dintre care 759 scurte și 409 lungi. Lungimea medie a unui branșament scurt (fără subtraversare drum) este de 2,5 metri, iar cea a unui branșament lung (cu subtraversare drum) este de 10 metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement