Connect with us
Publicitate

Administrație

Şapte firme interesate de amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi în Alba Iulia. Contract de peste 20 de milioane de lei, pe patru ani

Publicat

Licitaţia deschisă privind atribuirea serviciului de amenajare şi întreţinerea zonelor verzi din municipiul Alba Iulia este în stadiu de solicitări de clarificări. Şapte firme şi-au exprimat interesul pentru  contractul cu o valoare total estimată la 20,512,277.14 lei, pentru cele trei loturi din oraş.

Printre cei care au participat la licitaţie se numără firmele „Salprest” SRL (care a deţinut până acum acest serviciu), „Grup Corint” SA, „Luxor” LTD SRL, „Romprest Serv” SA Bucureşti, „Bayon Sud” SRL Bucureşti, „Sport Turism” SRL din comuna 23 August şi asocierea „Magnum Dynamic Grup” SRL – „Uni Recycling” SRL – „Cris Garden” SRL Bucureşti. Dintre acestea, „Luxor LTD” a depus dosar doar pentru lotul II, „Sport Turism” SRL pentru lotul I, iar SC „Bayon Sud” SRL Bucureşti – pentru lotul II şi III, în timp ce restul ofertanţilor au participat la licitaţie pentru asigurarea serviciilor de întreţinere a spaţiilor verzi în toate zonele din Alba Iulia.

Marţi este ultimul termen pentru primul rând de clarificări privind condiţiile de desfăşurare a acestui serviciu, în urma cărora se va adjudeca licitaţia.

Contractele propriu-zise vizează trei zone din Alba Iulia. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente a fost 28 august, iar cel pentru pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 30 august.

Sunt cuprinse trei loturi în mai multe zone ale municipiului, pentru care a fost prevăzută încheierea unor contracte cu valori maxime estimate la 7.873.890,02 lei (lotul I), 6.521.645,84 lei (lotul II), 6.116.741,28 lei (lotul III).

Amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi în Alba Iulia este structurată pe 3 zone (loturi), după cum urmează:

Zona 1: interior Cetate, cuprinsă între str. N. Bălcescu, str. Octavian Goga, Bd. Încoronării, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Aurel Vlaicu, str. Gemina. Pentru Lotul I, între Poarta I a Cetăţii şi Bd 1 Decembrie, personalul trebuie să fie echipat cu uniforme personalizate cu brandul Cetăţii Alba Iulia, în termen de o lună de la semnarea contractului. În zona 1 sunt 5.092 de trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 3.146 mp, 1.028 mp rondouri cu flori, 226.908 mp de gazon şi 1.157 mp de gard viu.

Zona 2: str. Lalelelor, Bd. 1 Decembrie 1918, str. Horea, Calea Moţilor, până în str. T. Vladimirescu, Bd. Republicii, Bd. Revoluţiei 1989, str. Detunata. Pe cele 24 de străzi şi locaţii delimitate în Zona 2, sunt 7.769 trandafiri, plantaţi pe o suprafaţă de 4.010 mp, 2.433 mp rondouri cu flori, 7.0326 mp gazon, 3133 mp gard viu.

Zona 3: între Alexandru Ioan Cuza, Tudor Vladimirescu, N. Bălcescu, Octavian Goga, B. Încoronării, Cartier La Recea, str. Regimentul V Vânători, până la şoseaua de centură. În Zona 3, pe 28 de străzi, parcuri şi locaţii sunt plantaţi 7.039 de trandafiri, pe o suprafaţă de 9.245 mp, sunt 1.162 mp de rondouri cu flori, 86.149 mp gazon şi 3.521 mp gard viu.

Operatorul execută, pentru fiecare zonă, servicii de curăţare a spaţiilor verzi (adunarea frunzelor uscate, a crengilor, a gunoaielor), cosirea zonelor verzi, plantarea şi adunarea ierbii, plantarea şi întreţinerea florilor anuale şi bienale, a trandafirilor, gardului viu (inclusiv tundere mecanică), pomilor (inclusiv toaletare), regazonare teren, semănare gazon, împrăştiere pământ vegetal, tratamente fito-sanitare, administrare îngrăşăminte chimice. Sunt prevăzute şi operaţiuni ca pavoazare cu drapele, montare muşcate pe stâlpi, pavoazare cu ocazia diferitelor evenimente, montare suporţi pe stâlpi, pichetare teren pentru plantat arbori, mobilizare solul, plivirea buruienilor, udarea rondouri şi pomi cu cisternă.

Pentru demonstrarea experienţei similare, operatorii economici au trebuit să prezinte contracte de servicii similare prestate în ultimii 3 ani, a cărui valoare să fie minim 1.900.000 lei (fără TVA) pentru lotul 1; 1.600.000 lei (fără TVA) pentru lotul 2; 1.500.000 lei (fără TVA) pentru lotul 3.

În schema de personal tehnic de specialitate trebuie să figureze un şef de punct de lucru care să coordoneze activitatea licenţiat în Horticultură, specializarea peisagistică sau inginer horticol; să existe personal muncitor constituit în minim 2 formaţii de lucru pentru a putea lucra simultan pe 2 amplasamente diferite. În situaţia oricărui eveniment de mediu provocat de operator, acesta va fi considerat „poluator”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cinic

    luni, 10.09.2012 at 14:08

    deja se stiu cistigatorii…..se stiu si „miinile moarte”
    ma uimeste insa cit de multe spatii verzi avem::))).Inca putin si atingem milionul de mp de gazon si miliardul de trandafiri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate