Eveniment
Sentinţă în dosarul de trafic de influență al angajatului Primăriei Aiud, Ștefan Drăgoi: 2 ani de închisoare cu suspendare
Tribunalul Alba s-a pronunţat în această săptămână în dosarul angajatului Primăriei Aiud, Ştefan Drăgoi, judecat în arest preventiv pentru trafic de influenţă. Instanţa a condamnat inculpatul la 2 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
Ştefan Drăgoi, cercetat de DNA pentru trafic de influență, a trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. A fost acuzat că a solicitat și primit bani de la mai multe persoane de etnie romă, în schimbul atribuirii prin concesiune a unor terenuri.
Primul termen de judecată în dosarul de pe rolul Tribunalului Alba a fost în 10 septembrie. Ștefan Drăgoi ocupa funcția de referent de specialitate pe probleme ale romilor.
„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 2 august 2012, reţinerea pentru 24 de ore a învinuitului Drăgoi Ştefan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în cursul lunii aprilie 2012, învinuitul Drăgoi Ştefan (angajat în cadrul Primăriei Municipiului Aiud), a pretins şi primit de la denunţătorul K.A.P., suma de 50 euro, iar în cursul lunii iulie 2012 a pretins suma de 200 lei sau 50 euro de la denunţătorul N.L., lăsându-i să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Primăriei şi Consiliului Local Aiud, pentru a le facilita atribuirea unor parcele de teren, din terenurile alocate de primărie pentru a fi repartizate familiilor ce nu deţin locuinţe.
La data de 2 august 2012, învinuitul Drăgoi Ştefan a primit de la unul dintre denunţători suma de 200 lei, procedându-se la constatarea infracţiunii flagrante.
În cauză urmează a fi dispuse de către procurori măsurile procesuale ce se vor impune, inclusiv sub aspectul sesizării, în cursul acestei zile, a magistraţilor Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă. Investigaţiile au fost efectuate împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, cu sprijinul tehnic al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba”, se arată într-un comunicat al Parchetului ÎCCJ.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pingback: 30 mai: Direcția Generală Anticorupție aniversează 8 ani de la înființare. Vedeți o sinteză a rezultatelor obținute de procurorii din Alba | Alba24