Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Soluţie temporară pentru colectarea deşeurilor din Alba. Depozitare încă o lună la Cristian. Situaţia din judeţ

Publicat

tomberoane, polaris

tomberoane, polaris „Criza gunoaielor” continuă să dea bătăi de cap autorităţilor locale, dar şi cetăţenilor. După înştiinţarea de la sfârşitul lunii octombrie primită de operatorii de salubritate din judeţul Alba privind imposibilitatea depozitării deşeurilor la halda de la Cristian, se apelează încă la soluţii temporare.

Printr-o adresă semnată de reprezentanţii Prefecturii Alba, Consiliului Judeţean şi Primăriei Alba Iulia, se solicită acordul pentru depozitarea deşeurilor din tot judeţul (aproximativ 7500 tone), pentru încă 30 de zile (până la 20 decembrie), la Cristian.

Primarul Mircea Hava a confirmat informaţia, vineri, în şedinţa Consiliului Local.

Variantele prezentate până acum, atât la nivelul oraşului Alba Iulia, cât şi în celelalte localităţi au inclus transport şi depozitare la Târgu-Jiu, acolo unde operatorul de salubritate Polaris M Holding are haldă de deşeuri, punerea în funcțiune a unei rampe temporare la Războieni, care va funcționa timp de un an, până la finalizarea depozitului ecologic de la Galda de Jos sau închirierea unei prese pentru împachetarea gunoiului din tot județul în baloţi și depozitarea la Galda.

Însă toate aceste opţiuni ridicau problema costurilor care pot fi mai mari, iar tarifele pentru locuitorii care plătesc acest serviciu tocmai au fost majorate.

Astfel că s-au făcut demersuri pentru obţinerea acordului privind depozitarea temporară, pentru o lună, a deşeurilor din judeţul Alba, tot la halda de la Cristian, în judeţul Sibiu. Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a precizat pentru Alba24 că urmează să primească răspuns la solicitare în cel mai scurt timp.

Veste bună, chiar dacă pe termen deocamdată limitat, şi pentru locuitorii din alte oraşe, comune şi sate în care operează Salprest. Gunoaiele vor fi ridicate de luni, 23 noiembrie şi transportate la Cristian, după obţinerea acordului, potrivit reprezentanţilor societăţii.

Este cazul a 16 localităţi – Ciugud, Cricău, Sîntimbru, Galda de Jos, Stremț, Vințu de Jos, Mihalț, Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă, Săsciori, Daia Română, Ighiu, Șibot, Pianu de Jos, Săliștea și orașul Teiuș – în care serviciile de salubritate sunt asigurate de Salprest, operator care a sistat ridicarea deşeurilor, de aproape o lună. Acum, situaţia a fost rezolvată temporar.

Autorităţile locale speră ca, în această perioadă de o lună, adică până anul viitor, societatea care administrează depozitul de gunoi de la Cristian, respectiv Trancon SRL Brăila, să transmită veşti mai bune privind autorizaţia de depozitare din alte judeţe, iar contractul să poată continua.

Vezi şi VIDEO: Propunerile primarilor din Alba pentru depozitarea deșeurilor. Mai multe localităţi din judeţ au rămas cu gunoaiele în stradă

Citește și Ce se întâmplă cu deşeurile din Alba, după ce rampa de la Cristian nu mai primește gunoi din alte zone. Precizări de la primării

Citește și Florin Roman: Consiliul Judeţean Alba nu este responsabil de situaţia privind depozitarea deşeurilor. Rampa de la Galda se deschide în 2016

FOTO-VIDEO: Alternativă în criza deşeurilor la Alba Iulia. Gunoiul ar putea fi depozitat la Ocna Mureş. Precizări de la primarul Mircea Hava

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax