Connect with us
Publicitate

Eveniment

„Spionii” din birourile Cupru Min SA. Ce a găsit un angajat al companiei când a vrut să agaţe un calendar de perete

Publicat

cupru min abrud uzina Un angajat al companiei de stat Cupru Min SA Abrud a făcut o descoperire la sediul societăţii ce a fost urmată de solicitare de anchetă din partea poliţiei şi a SRI. A vrut să agaţe un calendar pe perete şi a găsit tehnică de înregistrare, “ascunsă” în tencuiala peretelui din sala de şedinţe.

Incidentul s-a produs în ultima zi din 2015, iar conducerea societăţii a solicitat intervenţia poliţiei din Abrud, fiind luată decizia de sigilare a biroului. Surse din cadrul companiei susţin că tehnica de înregistrare ar fi fost găsită şi în biroul directorului comercial. Directorul general al companiei miniere, Nicolae Turdean, a confirmat descoperirea făcută în incinta intituţiei.  A spus că nu ştie despre ce este vorba, dar a anunţat Poliţia şi Serviciul Român de Informaţii.

Reprezentanţii IPJ Alba nu au dorit să comenteze incidentul şi nu au confirmat sau infirmat sesizarea conducerii Cupru Min Abrud.

Există, însă, speculaţii potrivit cărora tehnica de înregistrare ar fi fost ”uitată” din perioada (2013 – 2014) în care SRI a realizat interceptări în ancheta DNA cu privire la foştii directori de la Cupru Min (Gheorghe Iordache) şi Agenţia Pentru Protecţia Mediului Alba (Mihaela Dehelean), trimişi în judecată în martie 2015 pentru fapte de corupţie. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare şi dare de mită, având legătură chiar şi cu campania electorală.

Citeşte şi Şefa APM Alba, Mihaela Dehelean Mih, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ de DNA, pentru fapte de corupţie. Inculpat, şi fostul director de la Cupru Min SA

Cupru Min SA este o companie de stat al cărei principal obiect de activitate îl constituie extracţia de minereuri metalifere neferoase. Activitatea principală a societăţii este extracţia şi prepararea minereurilor cuprifere din zăcământul Roşia Poieni, cu valorificarea concentratului cupros şi a metalelor preţioase. Aici cel mai mare zăcământ diseminat de cupru şi aur din România, rezervele sale reprezentând 65% din totalul cantităţii de cupru din ţară, respectiv 900.000 de tone.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Enea

    joi, 28.01.2016 at 12:15

    Cam multe secrete in curtea unei companii de stat!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate