AIUD
Sunt riscuri mari ca lotul 2 al A10 Sebeș-Turda să nu fie gata nici în 2021. Autoritățile renunță la declarațiile optimiste
Există riscuri mari ca lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda şi lotul 2 al drumului expres Craiova – Piteşti să nu fie finalizate până la sfârşitul anului, a declarat, marţi, consilierul pe probleme de infrastructură din cadrul Cancelariei prim-ministrului, Cristian Pistol.
Pe lotul doi care măsoară 24,25 (17+000 – 41+250) kilometri, lucrează Asocierea Aktor Tehnical Societe Anonyme (Aktor S.A.) – SC Euro Construct Trading 98 SRL. Valoare proiect este de 549,33 mil, lei fără TVA, iar data începerii lucrărilor a fost 2 decembrie 2014.
Citește și Cătălin Drulă: Lotul 2 al A 10 Sebeș-Turda, finalizat la 98%. ”Mai trebuie puși parapeții mediani și puțin strat de uzură”
Probleme mari de trafic între Alba Iulia și Aiud
Din cauză că această porțiune de autostradă nu a fost finalizată, sunt probleme mari de trafic între Alba Iulia și Aiud.
În fiecare zi, mii de mașini blochează Teiușul și Aiudul, iar timpul de așteptare al șoferilor ajunge la limita răbdării.
Vezi și VIDEO: Probleme pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Directorul CNAIR: Nu văd cum poate fi dat în trafic până pe 15 noiembrie
Speranța că lotul 2 ar putea fi deschis traficului la sfârșitul anului 2021, a fost dată de ultimele rapoarte de progres anunțate de CNAIR și de declarațiile fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.
Consilierul pe probleme de infrastructură: riscuri mari să nu fie gata
„Din câte ştiu eu, riscurile sunt mari să nu se finalizeze şi probabil că vor trebui elemente noi care să determine constructorii să finalizeze aceste lucrări.
În orice caz, timpul este foarte scurt, din cunoştinţele mele lucrările nu sunt atât de avansate”, a afirmat Cristian Pistol, la finalul unei reuniuni organizate marţi cu ocazia Zilei Naţionale a Constructorilor, citat de Agerpres.
Consilierul de stat însărcinat cu monitorizarea investiţiilor în infrastructură a menţionat că măsurile propuse constructorilor celor două secţiuni, cu două luni în urmă, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au fost implementate de aceştia.
„Acum aproximativ două luni de zile, dacă toate măsurile care au fost propuse atunci de Companie ar fi fost luate în calcul şi ar fi fost puse în operă în şantier de către constructor, ar fi fost posibilă (finalizarea celor două secţiuni până la finalul anului, n.r.)”, a precizat Cristian Pistol.
Consilierul prim-ministrului a adăugat că Ministerul Transporturilor va publica în curând evaluarea proiectelor rutiere care vor putea fi date în folosinţă până la finalul anului.
„În momentul acesta – am discutat şi cu domnul ministru (al Transporturilor, n.r.) Vâlceanu – se face o evaluare a proiectelor care au posibilitatea a fi recepţionate sau date în trafic anul acesta.
Aştept şi eu stadiul evaluării să vedem exact ce progrese s-au întâmplat în şantier şi care ar mai fi elementele care trebuie făcute de constructori pentru darea în trafic. Nu avem încă această evaluare, dar o vom avea în foarte scurt timp”, a încheiat Cristian Pistol.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Iacov
joi, 16.09.2021 at 18:52
Nu o să fie gata 100% în 2021. Sunt șanse practic 0 ca toate lucrările din contrac să fie finalizate până la sfârșitul anului. Dar asta nu înseamnă că nu vor putea da autostrada în trafic anul acesta. Dacă Vâlceanu vrea să fie ca dl. Cuc, și să țină închisă autostradă fără motiv real, sper să-și găsească altceva de făcut. La oiejdea probabil nu vor termina 100% și nici spațiile de servicii probabil nu vor fi gata, dar pe 400m poți deschide pe half profile la oiejdea să îi scapi pe șoferi de nesiguranță și bătaia de joc ce este DN între Alba și Aiud.
Ciprian
duminică, 19.09.2021 at 08:08
Până „reevaluează” proiectele e gata anul. Mai bine ar trimite oameni in teren că vechiul ministru și ar plati lucrările efectuate sau ar penaliza acolo unde nu e conform. La cat mai este de lucru s-ar putea circula chiar daca nu sunt gata ieșirile de la Teiuș. Ar trebui să facă naveta 2 zile intre Aiud și Alba Iulia și s-ar schimba situatia